DOPPELHERZ AKTIV MAGNESIUM + KALIUM x 30 tabl

Код: 35028
Марка: DOPPELHERZ Производител: QUEISSER GERMANY
6,65 лв.
+ бр.Количество
Безплатна доставка над 50.00 лв. Проверка на пратката Връщане на продкута до 15 дни - научи повече
Сподели в

Оптималното снабдяване с витамини и минерали е важно за доброто здравословно състояние на организма. Магнезият и калият участват в множество метаболитни процеси.

Магнезият допринася за поддържане на електролитния баланс и правилната мускулна функция.

Калият е основен йон в клетките на организма, важен електролит, който участва в регулирането на водния баланс.

Калият**, заедно с магнезия, играе роля за поддържане на нормалната функция на нервната система и мускулите и допринася за поддръжане на нормално кръвно налягане.

Желязото**участва в процесите на образуване на червени кръвни клетки и транспорта на кислород в кръвта. Допринася за нормалния енергиен метаболизъм и функциониране на имунната система.

Организмът ни не може да произвежда желязо и то трябва да се набави с храната. В определени случаи нуждитеот желязо се увеличават и не винаги можем да си осигурим адекватни количества. Хората, които се хранят небалансирано и тази, които предпочитат предимно растителна хранаобикновено приемат по-малки количества желязо. Кафето и черният чай съдържат вещества, които пречат на усвояването на желязото и прекомерната им употреба би довела до по-ниско съдържание на желязо в организма.

Цинкът допринася за защитата на клетките от оксидативен стрес и нормалната функция на имунната система, особено при хора занимаващи се с физическа активност и спорт.

Хромътподпомага метаболизма на макронутриентите и поддържането на нормални нива на кръвната захар.

Витамин В6допринася за нормално образуване на червените кръвни клетки и е от значение за правилното функциониране на имунната система. Играе роля и в метаболизма на протеините.

Витамин В12допринася за нормалната функция на нервната система, а заедно с желязото участва в процеса на образуване на червените кръвни клетки.

Витамините В6и В12 подпомагат нормалния метаболизъм на хомоцистеин – важен рисков фактор за възникване на сърдечно-съдови проблеми.

В случай на небалансирана диета и прекомерно физическо натоварване повишените хранителни нужди на организма от минерали и витамини могат да бъдат допълнени сДопелхерц® актив Магнезий 400 + Калий.

 

Съхранение

Да се съхранява на недостъпно за деца място, при температура до 25° C.

Производител

QUEISSER PHARMA
Schleswiger Strasse 74, 24941 Flensburg, Германия

Внимание

Хранителните добавки не могат да заместят разнообразното и балансирано хранене и здравословния начин на живот. Да не се превишава препоръчаната дневна доза. Да не се приема в случай на свръхчувствителност към някоя от съставките на продукта. Ефектът от приема на този продукт може да варира при отделните потребители и не може да продължава неограничено дълго време. Хората с бъбречни или сърдечни заболявания трябва да се консултират с лекаря си, преди да приемат калий. Калият не може да замести антихипетензивната терапия назначена от Вашия лекар! Не е подходящ за деца под 12 години. Ако имате сериозни оплаквания и/или такива, които не се подобряват с течение на времето, моля потърсете лекарска помощ!

Марка:
DOPPELHERZ
Производител:
QUEISSER GERMANY

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА за поръчки над 50 лв. БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ ОТ ТЕГЛОТО!
 

Цена от - до: 

Цена на доставка:

  •     0 - 25 лв.

          3,90 лв.

  •     25 - 50 лв.

          3,80 лв.

  •     над 50 лв.

Безплатна