NATURPHARMA RELAXOPHYTOL за здрава нервна система x 30 caps

Код: 31540
24,79 лв.
+ бр.Количество
Безплатна доставка над 50.00 лв. Проверка на пратката Връщане на продкута до 15 дни - научи повече
Сподели в

 

РЕЛАКСОФИТОЛ капсули * 30 НАТУРФАРМА

Нарушенията на съня, тревожните и депресивни състояния засягат огромна част от хората и водят до намаляване на работоспособността и до влошаване качеството им на живот. Те могат да бъдат провокирани от различни стресови фактори. Научните изследвания, пък, установяват общи невробиологични основи между тях. Така например стресът може да доведе до тревожност, която е причина за трудно заспиване или ранно събуждане. От друга страна нарушенията на съня водят до повишаване на тревожността или до депресивни състояния, които допълнително влошават качеството му. За да може да се излезе от този порочен кръг, е нужно да се възстанови баланса на определени невромедиатори, които са отговорни за неговото нормално функциониране. Сред тях се открояват 2, които играят ключова роля. Това са гамааминомаслената киселина (GАВА, gamma-aminobutyric acid) и серотонина (5-хидрокситриптамин, 5-НТ):

    Гамааминомаслената киселина (GABA) е основният инхибиращ невромедиатор в централната нервна система (ЦНС) при човека, а нейната основна роля е да намалява невроналната възбудимост. Установено е, че ниските нива на GABA в ЦНС водят до хиперактивност и заболявания, свързани с разстройване на нормалната й функция.
    Серотонинът, наречен още „невромедиатор на щастието", изпълнява ключова роля при редица важни процеси, сред които регулирането на съня, чувството за болка, терморегулацията, апетита, агресията и сексуалното поведение.

Маточината (Melissa officinalis) е многогодишно тревисто ароматно растение, а данните за употребата й като лечебно средство датират още отпреди 2000 години. Макар екстрактът да е твърде богат на компоненти, розмариновата киселина определя основната му биологична активност. Ето защо е изключително важно да се знае концентрацията на това природно вещество в общия екстракт. В препарата RELAXOPHYTOL съдържанието на розмаринова киселина е стандартизирано и доказано високо (66 mg в 2 капсули).
Розмариновата киселина инхибира ензима GABA-трансаминаза, който води до бързо разграждане на GАВА. Така се увеличават нивата на този невромедиатор, като се намалява невроналната възбудимост. Установено е, че измежду всички екстракти от различни растения, именно този от маточина притежава най-високата инхибираща способност по отношение на GABA-трансаминазата. Всички тези ефекти са причина екстрактът от билката да допринася за премахване на нервното напрежение, чувството за страх и несигурност и да благоприятства усещането за психичен комфорт и спокойствие при стресови ситуации.

5-НТР е природна аминокиселина, изолирана от семената на храстовидното растение Griffonia Simplicifolia, характерно за Централна и Западна Африка. 5-НТР води до много по-бърз биосинтез на серотонин в невроните. В допълнение на това приемът й повишава нивата и на някои други невромедиатори като например мелатонин и бета ендорфини, които са важни за добрия сън и спокойствие.

Витамин В6 (pyridoxine) е необходим за синтеза на много невромедиатори, включително серотонин и GABA, което се счита за причина за неговия благоприятен ефект върху нормалната психична функция. В допълнение на това, от серотонин с помощта на Витамин Вб се синтезира мелатонин, който влияе положително на съня, запазвайки циркадния ритъм.

Магнезий (Mg) - нивата му са пряко свързани с нивата на стрес. Когато количеството на минерала в организма е малко, стресът се увеличава и обратно - стресът води до ускорено отделяне и оттам ниски нива на магнезий. Mg е изключително важен микроелемент, който подпомага функционирането на нервната система и поддържането на нормална психична функция.

Предназначение:
Релаксофитол (RELAXOPHYTOL) е натурална хранителна добавка, която подпомага функционирането на нервната система и поддържането на нормална психична функция.

 

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА за поръчки над 50 лв. БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ ОТ ТЕГЛОТО!
 

Цена от - до: 

Цена на доставка:

  •     0 - 25 лв.

          3,90 лв.

  •     25 - 50 лв.

          3,80 лв.

  •     над 50 лв.

Безплатна