VISMED gel 0.3% 0.45ml x 20

Код: 13704
20,97 лв.
+ бр.Количество
Безплатна доставка над 50.00 лв. Проверка на пратката Връщане на продкута до 15 дни - научи повече
Сподели в

ВИСМЕД гел фл. 0.45 мл. * 20

ИНСТРУКЦИИ ЗА УПОТРЕБА
VISMED GEL - натриев хиалуронат 0.3 %, добит чрез ферментация.
Хидрогел за дълготрайна лубрикация на очите.
Стерилен, без консерванти.

Състав: Всеки 1 ml от разтвора съдържа: натриев хиалуронат 3.0 mg, натриев хлорид, калиев хлорид, динатриев фосфат, натриев цитрат, магнезиев хлорид, калциев хлорид и вода за инжектиране. Разтворът е хипотоничен.

Показания за употреба: Симптоми и признаци за сухота в очите и/или нараняване на повърхността на очите поради заболявания като повърхностен кератит, синдром на Сьогрен или първичен синдром на сухото око. За дълготрайна лубрикация на очите при случаи на усещания за сухота, дразнене, умора на очите и други подобни оплаквания, предизвикани от прах, цигарен дим, сух и горещ въздух, прекомерна работа с компютър и носене на контактни лещи.

Противопоказания за употреба: Свръхчувствителност към някоя от съставките на препарата.

Взаимодействия с други медикаменти: VISMED GEL не трябва да се употребява едновременно с друг медикамент или други препарати за очно приложение, тъй като това може да промени ефекта им.

Нежелани реакции: В много редки случаи може да се появят преходни нарушения като възпаление на конюнктивата, усещане за чуждо тяло, зачервяване или усещане за парене на очите, краткосрочно замъглено зрение.

Дозировка и приложение: Извийте ушенцето на защитния обръч. Наклонете главата назад и поставете върха на флакона над окото, което ще бъде третирано. Придърпайте долния клепач с показалеца на едната ръка надолу. При лек натиск върху флакона на VISMED GEL, капка от препарата ще се стече лесно. Ако не е препоръчано нещо друго, накапете една-две капки от VISMED GEL в окото толкова често, колкото е необходимо. След като премигнете, разтворът ще се разпространи равномерно и ще образува прозрачен и дълготраен покривен слой по цялата повърхност на окото. VISMED GEL може да се използва докато се носят контактни лещи (меки или твърди).

Предпазни мерки: Не докосвайте върха на отворения флакон с пръст и не го допирайте до повърхността на окото. В противен случай трябва да изхвърлите флакона веднага след употреба. Затворете опаковката след употреба. Тъй като VISMED GEL не съдържа консерванти, разтворът трябва да се използва до 12 часа след отваряне на опаковката. Не използвайте VISMED GEL, ако флаконът е повреден. Съхранявайте при температура между 2 ºС и 25 ºС! Не използвайте VISMED GEL след изтичане срока на годност, отбелязан върху флакона и сгъваемата кутия. Ако при употребата на VISMED GEL симптоматиката персистира, се консултирайте с лекар.
Да се съхранява на място, недостъпно за деца!

Характеристики и начин на действие: VISMED GEL съдържа натриев хиалуронат, естествен полимер, който се присъства и в структурите на човешкото око. Специфичните физични характеристики на натриевия хиалуронат, включен във VISMED GEL, обуславят неговите високоеластични свойства и свойството да задържа вода. VISMED GEL формира траен покривен слой върху окото, който се елиминира в много малка част при премигване. В резултат на това VISMED GEL осигурява ефект на дълготрайно облекчение и максимален комфорт. Благодарение на уникалния си състав VISMED GEL се понася много добре. VISMED GEL не съдържа консерванти.

Опаковка: 20 флакона от 0.45 ml. 60 флакона от 0.45 ml, единична доза.

Последна редакция: януари, 2012.

Производител: TRB CHEMEDICA AG, Германия.

 

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА за поръчки над 50 лв. БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ ОТ ТЕГЛОТО!
 

Цена от - до: 

Цена на доставка:

  •     0 - 25 лв.

          3,90 лв.

  •     25 - 50 лв.

          3,80 лв.

  •     над 50 лв.

Безплатна