02.06.2022

„Светът, за който мечтая“ носи атрактивното име „Кашонвил“ и беше построен от деца и родители за трета поредна година в столичния квартал Горна Баня точно на 1 юни. Проектът събра на едно място български и украински деца с благородна кауза – построяването на ново спортно игрище в квартала. Инициативата е на сдружение "Безопасни детски площадки” и фондация "За доброто", а тази година в нея с желание се включиха и верига аптеки SUBRA.

Само за няколко часа в двора на общинския център в Горна Баня изникнаха цветни сгради, превозни средства, животни, роботи, ракети и самолети от картон, капачки, опаковки, плат, кутии и кашони, създадени с много любов и живо детско въображение. В празника се включиха и много украински семейства, които искаха да се запознаят и забавляват със своите съседи от квартала и София.

Свой макет на света, за който мечтаят, построиха и възпитаниците на бившия Дом за деца, лишени от родителска грижа “Христо Ботев”, заедно с малчуганите от двете общински преходни жилища и дневния център за деца с увреждания. Всички те получиха спортни принадлежности и игри за забавления на открито от спонсорите на инициативата, както и много подаръци за лична хигиена и здраве от аптеки SUBRA.

„Кашонвил“ подкрепя кампанията „Шампионите на Горна Баня играят заедно“, която ще превърне мястото на събитието в спортно игрище. Събитието беше осъществено със съдействието на район "Овча Купел", Столична община, по проект „Партньорство за красива и чиста България", част от дългосрочната програма „Място България на сдружение БГ Бъди активен“ с финансовата подкрепа на „Coca Cola Foundation“.

Кампанията продължава до 10 юни с лични дарения на Платформата.бг или с дарителски SMS с кодова дума IGRA на 17777 за трите мобилни оператора.

В аптеки SUBRA сме изключително щастливи, че имахме възможността да бъдем част от „Кашонвил“ и че съдействахме за построяването на един толкова прекрасен и мечтан детски свят! Пожелаваме на всички малчугани скоро да го превърнат в реалност. Бихме искали специално да благодарим за навременното и адекватно включване на нашите партньори от Biotrade, Beiersdorf, Pierre Fabre, Intelfarm, Bayer и Amperel, които осигуриха изненадите.