Предвид извънредната ситуация, доставката на поръчаните от вас продукти би могла да се забави повече от 3 работни дни. Благодарим за търпението ви.

OCUVITE LUTEIN Forte x 30 tabl

Код: 9625
Безплатна доставка над 50.00 лв. Проверка на пратката Връщане на продкута до 15 дни - научи повече
Сподели в

ОКУВИТ ЛУТЕИН ФОРТЕ  таблетки * 30

Хранителна добавка съдържаща витамини, минерали и каротеноиди.
Човешкото око е едно от най-изумителните и най-сложни достижения на природата.
Окото е изложено в голяма степен на оксидативен стрес, причиняван от зрителния процес и затова има повишени нужди от вещества с антиоксидативно действие.

Свободни радикали, система на тялото за защита и микроелементи
Сега ние остаряваме по-бързо, отколкото приемат очите ни. Не е за учудване, че много хора внезапно забелязват, че около 40-годишна възраст  пътните знаци стават неясни, трябва да държат вестника с изправени ръце или вече не могат да четат етикетите с цените.
Съвременният живот означава допълнителен стрес и напрежение за очите: работа с монитор отблизо, вредните газове от колите, нездравословна диета, стрес, тютюнопушене, алкохол и прекомерна употреба кафе - всички тези фактори напрягат и увреждат нашите очи.
Увреждане се причинява от влиянието на т.нар. свободни радикали, високо реактивни метаболитни продукти, които атакуват клетките на очите и водят до значително напрежение както за лещата, така и за ретината. Процесът на образуване на свободни радикали става постоянен в тялото, включително окото. Затова тялото постоянно трябва да потиска това негативно влияние.
За щастие очите ни имат естествен защитен механизъм срещу този процес - чрез тяхната защитна система. С добре функционираща защитна система, окото може по-добре да се справи с оксидативния стрес.
Защитната система се състои от ензими и главно антиоксиданти, които тялото ни получава с храната. Жизненоважно е снабдяването с постоянна наличност от тези микроелементи, тъй като остаряваме.
Нашата потребност от тези микроелементи може да бъде по-висока, ако страдаме или сме с повишен риск от хронично очно заболяване, известно като наличие на процес на оксидативно увреждане като катаракта, глаукома, "сухо око", диабетна ретинопатия, и главно в случай на макулна дегенерация свързана с възрастта.

Защо да приемате Окувит Лутеин Форте за Вашите очи?
Таблетките Окувит Лутеин форте съдържат:

    есенциални витамини с антиоксидантно действие /витамин С и Е/;
    минерали /цинк и селен;
    лутеин и зеаксантин.

Лутеин и зеаксантин са каротеноиди. Те са жълто / оранжеви пигменти, откриващи се в плодове и зеленчуци, главно в зеленчуците с тъмно зелени листа, като спанак.
Тези каротеноиди, антиоксидантни витамини, както и минералите цинк и селен са ключови за функциониране на системата за защита на окото срещу оксидативното увреждане. Лутеин и зеаксантин нормално се откриват в центъра на окото. Високи нива от тези каротеноиди се откриват в "макулата", част от окото отговорна за централното зрение и за най-висока зрителна острота. Те заедно образуват т.нар. макулен пигмент. Лутеин и зеаксантин действат тук като филтър на синята светлина  - подобно на вътрешни слънчеви очила - и като силни антиоксиданти.
Каротеноидите, витамините и минералите в Окувит не могат да се произвеждат или да се синтезират самостоятелно от човешкото тяло. Те трябва да се набавят чрез храната и/или чрез хранителни добавки. Затова се наричат "есенциални".
Състав:     За 1 таблетка:
Лутеин     6 mg
Заексантин     0,5 mg
Витамин С     60 mg
Витамин Е     8,8 mg α-TE
Цинк     5 mg
Селен     20 μg

Състав: пълнител: целулоза; Витамин Ц (L-аскорбинова киселина); микрокапсулирани лутеин и зеаксантин естери от цветове на Невен (Tagets erecta L.)(свеински желатин, захар, палмово масло); глазиращ агент: хидроксипропилметилцелулоза; Витамин Е (DL-алфа-токоферил ацетат); селен (обогатени със Селен дрожди); малтодекстрин; модифицирано нишесте; цинков оксид (Цинк); антислепващи агенти: магнезиеви соли на мастни киселини, силициев диоксид; оцветител: титанов диоксид; глазиращ агент: мастни киселини; оцветители: рибофлавин, железни окиси и хидрокиси.

Препоръчителен прием:

Приемат се 1 до 2 таблетки дневно по време на хранене.
Препоръчителната дневна доза не трябва да се превишава. Окувит Лутеин форте е подходящ да се приема като хранителна добавка само от възрастни. Бременни и кърмещи жени, да се консултират с лекар преди употреба.

Опаковка: 30 таблетки.

 

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА за поръчки над 50 лв. БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ ОТ ТЕГЛОТО!
 

Цена от - до: 

Цена на доставка:

  •     0 - 25 лв.

          3,90 лв.

  •     25 - 50 лв.

          3,80 лв.

  •     над 50 лв.

Безплатна