Предвид извънредната ситуация, доставката на поръчаните от вас продукти би могла да се забави повече от 3 работни дни. Благодарим за търпението ви.

ADIREX 1.5g x 6 sach

Код: 20913
10,00 лв.
+ бр.Количество
Безплатна доставка над 50.00 лв. Проверка на пратката Връщане на продкута до 15 дни - научи повече
Сподели в

АДИРЕКС дози капсули * 6 + таблетки * 6

Прочетете тази листовка внимателно, преди да започнете приема на препарата. Ако имате допълнителни въпроси, обърнете се към вашия лекар.

Съдържание на листовката:
I. Какво представлява диарията?
II. Какво е ADIREX?
III. Как действа ADIREX и за кого е предназначен?
IV. Кой не трябва да приема ADIREX?
V. Какви са страничните ефекти на ADIREX?
VI. Кога и как трябва да се приема ADIREX?
VII. Съхранение

I. КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ДИАРИЯТА?
Диарията се изразява в често изхождане на редки или течни изпражнения. В зависимост от начина, по който протича, тя бива остра и хронична, и обикновено е симптом на стомашно разстройство, което може да е причинено от различни фактори.

Най-честите причини за острата диария са:

    Инфекциозни - бактерии и вируси;
    Пътуване - заради стреса, който организмът преживява и неустойчивостта му към бактериите на новото място;
    Употреба на медикаменти (например антибиотици).

Най-честите причини за хроничната диария са:

    Хронични инфекции на стомашно-чревната система;
    Дисбаланс на чревната флора;
    Непоносимост към определени вещества в храната (мазнини, глутен, лактоза);
    Синдром на раздразненото черво;
    Заболявания на обмяната на веществата и др.

Съществуват различни средства за справяне с диарията. За лечението на всеки конкретен вид, обаче, е важно да се избере подходящ продукт.

Тъй като диарията е защитна проява на самоочистване, ако бъде спряна изкуствено, в червата се задържат болестотворни причинители и техните токсини. По този начин се забавя процесът на оздравяване и възстановяване от конкретното заболяване. Затова, най-добре е диарията да бъде овладяна по естествен начин, без да се блокира нормалният чревен пасаж и неговото физиологично очистване и възстановяване от болестотворни микроорганизми и техните токсини. Това е възможно само чрез употреба на клинично доказани съставки с антидиариен ефект (пробиотични дрожди, лактобацили, пребиотици и микроелементи), които неутрализират болестотворните микроорганизми и техните токсини, спират загубата на вода и електролити, възстановяват увредената от патогени чревната стена и баланса на микрофлората.

II. КАКВО Е ADIREX?
ADIREX е комбинация от 4 клинично доказани съставки с благоприятен ефект върху здравето на стомашно-чревната система. Поддържа нормалната честота на дефекация и физиологичния водно-солеви състав и консистенция на чревното съдържимо. Допринася за естествения баланс на чревната микрофлора.

Една доза ADIREX се състои от 1 таблетка и 1 капсула, разположени в едно гнездо на блистера.

Съдържание на 1 капсула:

    Saccharomyces boulardii – 2,5 x 109 CFU*;
    Lactobacillus rhamnosus GG – 2,5 x 109 CFU*.

Съдържание на 1 таблетка:

    Албуминов танат - 500 mg;
    Цинк - 2,5 mg.

*CFU - единици, образуващи колонии (брой живи клетки).

ADIREX хранителна добавка.

III. КАК ДЕЙСТВА ADIREX И ЗА КОГО Е ПРЕДНАЗНАЧЕН?
ADIREX е подходящ за поддържане на нормалната честота на изхождане и консистенция на чревното съдържимо.

Saccharomyces boulardii е изключително издръжлив микроорганизъм, който не се влияе дори от антибиотици, оцелява през стомашните киселини и преминава през червата, като помага на чревната флора да се пречисти. Поддържа физиологичната бариерна функция на чревния епител и нормалната му пропускливост за вода и соли. Подхранва чревните епителни клетки и поддържа електролитния и ензимния баланс в червата. Поддържа нормалната честота на изхождане и консистенцията на чревното съдържимо.

Lactobacillus rhamnosus GG е един от добре проучени щама с клинично доказан благоприятен ефект върху баланса и нормалното функциониране на чревната флора. Този пробиотичен щам се прикрепя към чревната стена и поддържа нейното здраве и Функциониране в нормален ритъм. Освен това те взаимодейства и с клетките на имунната система, разположени в чревния тракт, в резултат на което действа благоприятно на локалния имунитет и така допълнително съдейства за поддържане здравето на стомашно-чревната система.

Албуминовият танат се свързва с протеините на чревния мукус и образува защитен филм, който поддържа чревната стена здрава и запазва нейната физиологична бариерна функция. Освен това подпомага нормалния електролитен и воден обмен в червата, в резултат на което изпражненията са с нормална честота и консистенция.

Цинкът е микроелемент, който повлиява йонния транспорт в червата и осигурява оптимален физиологичен водно-солеви състав и консистенция на чревното съдържимо. Поддържа нормалната бариерна функция на чревната стена.

Капсулата на ADIREX е стомашно-устойчива. Това означава, че препаратът преминава през киселата среда на стомаха и се разтваря в тънките черва. По този начин пробиотичните щамове достигат живи до червата, където оказват своето положително действие.

IV. КОЙ НЕ ТРЯБВА ДА ПРИЕМА ADIREX?
Не приемайте ADIREX, ако някога сте получавали алергична реакция към някоя от съставките на капсулите / таблетките. Не използвайте, ако сте бременна или кърмите.

V. КАКВИ СА СТРАНИЧНИТЕ ЕФЕКТИ НА ADIREX?
Досега не са известни странични ефекти на ADIREX.

VI. КОГА И КАК ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМА ADIREX?
Употребата на ADIREX® е препоръчително да започне при първите признаци на диария.

    Възрастни и деца над 12 години: Започнете с двойна доза от 2 таблетки и 2 капсули и продължете с по 1 таблетка и 1 капсула след всяко следващо рядко или кашаво изхождане. Максималният дневен прием не трябва да превишава 6 дози (6 таблетки и 6 капсули).
    Деца от 7 до 12 години: Вземайте по 1 доза от 1 таблетка и 1 капсула след всяко рядко или кашаво изхождане. Максималният дневен прием не трябва да превишава 5 дози (5 таблетки и 5 капсули).

Винаги вземайте капсула + таблетка! Не ги приемайте с горещи или алкохолни напитки, за да не се унищожат живите бактерии в капсулите.

VII. СЪХРАНЕНИЕ
В оригиналната опаковка, при температура до 25°С, на сухо място, без пряка слънчева светлина и недостъпно за деца.
Не използвайте препарата след изтичане на годността му или ако целостта на опаковката е нарушена.

Опаковка: 6 дози (6 капсули + 6 таблетки).

Производител: Неофарм България ЕООД, България.

 

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА за поръчки над 50 лв. БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ ОТ ТЕГЛОТО!
 

Цена от - до: 

Цена на доставка:

  •     0 - 25 лв.

          3,90 лв.

  •     25 - 50 лв.

          3,80 лв.

  •     над 50 лв.

Безплатна