Биотин 250 mcg табл.х 100

Код: 16835
Марка: Jamieson Производител: EXCLUSIVE SOPHARMA
Безплатна доставка над 50.00 лв. Проверка на пратката Връщане на продкута до 15 дни - научи повече
Сподели в

Биотин 250 mcg

 

 

Биотинът (витамин В7) е водоразтворим витамин и е част от семейството на витамини B комплекс. Човешкото тяло най-добре абсорбира формата биотин, наречена d-биотин.

Биотин 250 mcg от Jamieson осигурява именно d-биотин и е формулиран на базата на естествени източници.

  • Подпомага метаболизма на въглехидрати, мазнини и протеини.
  • Спомага за укрепване на косата и ноктите и подпомага поддържането на нормалното им състояние.
  • Оказва благоприятно влияние върху състоянието на кожата.
  • Спомага за понижаване нивата на лошия холестерол.
  • Спомага за регулиране нивата на кръвната захар.
  • Подпомага поддържането на нормалните нива на триглицериди в кръвта.

 

Информация за продукта: 

Редица ензими изискват биотин като коензим, за да функционират правилно в различни метаболитни дейности. Биотин съдържащите ензими играят важна роля в производството на енергия в резултат на метаболизма на въглехидрати, мазнини и протеини. В допълнение, биотина спомага правилното функциониране на другите  витамини в семейството на B комплекс, особено фолиева киселина, пантотенова киселина и витамин В12.

Биотинът осигурява подкрепа за чупливи нокти и спомага за заздравяване им. Той е важно хранителнo веществo за здрава коса, тъй като подобрява метаболизма на себума в скалпа, и така може да предотврати загуба на коса, причинени от дефицит на биотин. В допълнение, тъй като той участва в метаболизма на мазнини, биотинът може да подобри състоянието на кожата,  като помага за постоянна регенерация на кожните клетки. Биотинът спомага здравето на потните жлези, нервите, костния мозък, както и за нормалния растеж на костите.

Изследвания показват, че биотинът може да подобри секрецията на инсулин, като по този начин спомага за намаляване нивата на кръвната захар и подобряване на цялостния контрол върху нея. Този ефект е от полза за хората с Диабет Tип II, които трудно поддържат нормални нива на кръвната  захар, а и биотинът не притежава страничните ефекти, свързани с често предписваните анти-хипергликемични средства.

В тялото биотинът се съхранява главно в черния дроб и бъбреците и всяко количество, което тялото не усвои се елиминира. Въпреки, че дефицитът на биотин е рядкост, нуждата му от организма се увеличава в някои ситуации. Ето защо, този витамин изисква постоянно поддържане в организма чрез допълнителен прием като хранителна добавка.

Недостигът на биотин може да доведе до косопад и люспест дерматит, както и умора, депресия, мускулни болки, анемия, повишени нива на холестерол в кръвта, и сърдечно-съдови проблеми. Ако има дефицит на биотин, производството на мазнини в тялото е  затруднено, а то е от решаващо значение за организма, тъй като мембраните на всички клетки трябва да съдържат правилното количество мазнинни компоненти, за да функционират правилно.

 

Съдържание: 

1 таблетка съдържа: Биотин (d-Biotin) 250 mcg.

 

Съдържа още:

втвърдител: дикалциев фосфат; целулоза, модифицирана целулозна смола;

антислепващ агент: растителен магнезиев стеарат;

пълнител: силициев диоксид.

 

Не съдържа захар, нишесте, глутен, лактоза.

Не съдържа изкуствени оцветители, овкусители и консерванти.

 

Дозировка: 

Една опаковка съдържа 100 таблетки.

Препоръчителна доза: 2 таблетки дневно по време на хранене.

Марка:
Jamieson
Производител:
EXCLUSIVE SOPHARMA

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА за поръчки над 50 лв. БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ ОТ ТЕГЛОТО!
 

Цена от - до: 

Цена на доставка:

  •     0 - 25 лв.

          3,90 лв.

  •     25 - 50 лв.

          3,80 лв.

  •     над 50 лв.

Безплатна