Предвид извънредната ситуация, доставката на поръчаните от вас продукти би могла да се забави повече от 3 работни дни. Благодарим за търпението ви.

NEORENAL SR 600mg x 40 tabl

Код: 30589
23,04 лв.
+ бр.Количество
Безплатна доставка над 50.00 лв. Проверка на пратката Връщане на продкута до 15 дни - научи повече
Сподели в

НЕОРЕНАЛ SR таблетки 600 мг. * 40

I. ОПИСАНИЕ:

NEORENAL SR е препарат c растителен произход, съдържащ стандартизиран екстракт от брезови листа, стандартизиран екстракт от Herniaria glabra и патентована комбинация от 3, 5, 7, 3' ,4' - penta-hydroxy-flavone и 3, 7, 3' ,4' - tetra-hydroxy-flavone.

Всяка таблетка съдържа: 500 mg стандартизиран сух екстракт от брезови листа и 100 mg стандартизиран екстракт от Herniaria glabra със следните активни вещества: флавоноиди - 122 mg, тетрациклични тритерпени - 30 mg, танини - 52 mg, тритерпенови сапонини - 9 mg, фенолкарбонови киселини - 4 mg, кумарини - 0,5 mg, бетулорентична киселина, калиев нитрат и други.

Помощни вещества: Микрокристална целулоза (Е460), магнезиев стеарат (Е470b), коповидон, филм с оцветители (Е104, Е 132, Е171).

NEORENAL SR е хранителна добавка.

II. ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕ:

NEORENAL SR подкрепя функциите на бъбреците и отделителната система. Спомага за отделянето на пикочна киселина. Повлиява благоприятно пикочно-половата система при риск от образуване на бъбречни камъни и инфекции.

III. ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

А. ДЕЙСТВИЕ на брезовия екстракт и екстракта от Herniaria glabra:

Екстрактът от брезови листа притежава диуретично, противовъзпалително, антимикробно, адстрингентно и урикозурично действие. Екстрактът от Herniaria glabra има спазмолитични свойства. От друга страна допълва и усилва действията на брезовия екстракт.

Диуретично: Диуретичното действие се дължи на флавоноидите, от които с най-голямо значение са хиперозид и мирицитрозид. Препаратът съдържа и калиев нитрат, който засилва отводняващото действие на флавоноидите. Мекият и ефективен диуретичен ефект елиминира отоци от различен произход без да дразни отделителната система и бъбреците.

Противовъзпалително и антимикробно: Антимикробното действие се дължи както на флавоноидите, така и на терпените. Продуктът е особено ефикасен при възпаление на жлъчните пътища и пикочно-половата система. Потиска развитието на патогенните микроорганизми, характерни за тези системи, и успокоява възпалителните процеси. Кумаринът херниарин притежава антибиотични и антимикотични свойства, които потенцират действията на флавоноидите и терпените.

Адстрингентно: Това действие се дължи главно на танините и е особено полезно в острата фаза на възпалителния процес, когато намалява количеството на отделяния ексудат.

Урикозурично: Повишава отделянето на пикочна киселина, потиска наднорменото й образуване и намалява риска от формиране на бъбречни камъни.

Спазмолитично: Дължи се на кумарините в състава на екстракта от Herniaria glabra. Отпуска гладките мускулни влакна по хода на отделителната система (уретери, пикочен мехур).

Б. ПРИЛОЖЕНИЕ:

Благодарение на своите действия комбинацията от екстрактите от брезови листа и Herniaria glabra повлиява благоприятно следните състояния:

1. Бъбречнокаменна болест - ускорява и улеснява изхвърлянето на бъбречни камъни и пясък от бъбреците и пикочния мехур; намалява риска от образуване на оксалатни, уратни, фосфатни и цистинови бъбречни камъни, като увеличава диурезата; нормализира рН на урината; успокоява инфекциите в бъбречното легенче; потиска преципитацията на калциевите йони и ускорява извеждането им с урината.

2. Възпаление на пикочно-половата система (цистит, уретрит, пиелонефрит) - елиминира причинителите на инфекции в пикочно-половия тракт и облекчава симптомите при цистит, уретрит и пиелонефрит в резултат на ускореното отделяне на урина и потискането на локалната патогенна флора. Облекчава симптомите на често уриниране при цистит. При хронични заболявания може да се приема продължително време (над 6 месеца) заради своята отлична поносимост и безвредност.

3. Подагра - ускорява отделянето и отвеждането на пикочната киселина с урината. Флавоноидът кверцетин намалява активността на ензимите ксантин оксидаза и ксантин дехидрогеназа, които имат основна роля в патогенезата на подаграта.

4. Отоци - повлиява благоприятно отоци от сърдечносъдов, бъбречен и възпалителен произход; нормализира пропускливостта на капилярите и подобрява състоянията, свързани с неправилна задръжка на течности.

IV. ДОЗИРОВКА

В случай, че лекуващият лекар не е препоръчал друго, се приемат 2 пъти по 1 таблетка на ден.

V. СТРАНИЧНИ ЕФЕКТИ И ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ:

До сега не са известни странични ефекти на препарата и противопоказания за неговото приемане.

VI. СЪХРАНЕНИЕ:

Съхранявайте препарата в оригиналната опаковка при стайна температура на места, недостъпни за деца. Не използвайте препарата след изтичане на годността му или ако целостта на опаковката му е нарушена.

Опаковка: 40 таблетки.

Производител: Неофарм, България.

 

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА за поръчки над 50 лв. БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ ОТ ТЕГЛОТО!
 

Цена от - до: 

Цена на доставка:

  •     0 - 25 лв.

          3,90 лв.

  •     25 - 50 лв.

          3,80 лв.

  •     над 50 лв.

Безплатна