DOPPELHERZ AKTIV Селен Депо х 40 tabl

Код: 3829
Марка: DOPPELHERZ Производител: QUEISSER GERMANY
6,54 лв.
+ бр.Количество
Безплатна доставка над 50.00 лв. Проверка на пратката Връщане на продкута до 15 дни - научи повече
Сподели в
  • Мощен антиоксидант подпомагащ имунната система
  • Допринася за правилната функция на щитовидната жлеза
  • Важен за нормалната сперматогенеза
  • Подпомага добро състояние на косата и ноктите

 

Селенът е мощен антиоксидант и допринася за:
• правилната функция на щитовидната жлеза
• имунната система
• нормалната сперматогенеза
• поддържането на добро състояние на косата и ноктите

Селенът не се синтезира от организма, затова трябва да се набавя с храната. Съдържанието на Селен в растенията се определя от съдържанието му в почвата. Източници на Селен могат да бъдат както растителни, така и животински продукти. Но при ниско съдържание в почвата, той е недостатъчен и в растенията, респективно и в животните.

Българските почви са бедни на селен. Редица проучвания установяват ниски нива на Селен в житото и брашното в повечето населени места в България. Хлябът е един от източниците на Селен.
Селенът може да не се съхрани при топлинна обработка на храната.

При небалансирана диета или ниско съдържание в почвата постъпването на Селен в организма е недостатъчен и се налага допълнителен прием. Освен това, при стресови състояния (например умствено напрежение и физическата активност) също се препоръчва допълнителен прием на Селен.

 

Приложение

Селенът допринася за защитата на клетките от оксидативен стрес. Предпазва организма от вредното въздействие на свободните радикали.
Достатъчният прием на Селен е важен за нормалното функциониране на щитовидната жлеза.
Селенът отговаря за нормалната функция на имунната система. Повишава тонуса и работоспособността. Селенът допринася за подобряване на сперматогенезата. Селенът подпомага поддържането на добро състояние на косата и ноктите.
Селенът е компонент на много ензими и е незаменим в редица метаболитни процеси.

 

Двуфазна ДЕПО таблетка

Някои витамини и минерали не могат да се съхраняват дълго време в организма и приети в по-голямо количество, част от тях се отделя неусвоена. Двуфазната система на Допелхерц е разработена на базата на специална производствена технология. Състои се от 2 различни таблетни слоя и действа на принципа на"бързо освобождаване на активните съставки", последвано от "удължено освобождаване на активните съставки".
Какво е предимството на двуфазната система? Двуфазната ДЕПО таблетка осигурява постепенно освобождаване и пълно усвояване на активните съставки от организма. През първата фаза бързо се освобождават 10µg Селен. През втората фаза ДЕПО таблетката постепенно освобождава останалата част от Селена, като осигурява на организма необходимите вещества през целия ден.
Принцип на двуфазното действие: Двуфазната ДЕПО таблетка осигурява оптимална и удължена абсорбция на активните съставки в организма. Фаза 1 = ДИРЕКТНА ФАЗА: Бързо освобождаване  Фаза 2 = ДЕПО ФАЗА: Удължено освобождаване
През първата фаза Селенът се освобождава бързо и може веднага да се използва от клетките. Във втората фаза, ДЕПО системата осигурява постепенно освобождаване на Селен в продължение на часове. По този начин, той е достъпен за организма на малки порции за дълго време.

 

Противопоказания

Не са известни

 

Енергийна стойност

1 таблетка съответства на 0.3kcal / 1.2kJ

 

Опаковка

Допелхерц® актив СЕЛЕН - 40 ДЕПО таблетки

 

Съхранение

Да се съхранява на място, недостъпно за деца, при темп. до 25° C.

 

Препоръчителен прием

Приемайте 1 ДЕПО таблетка дневно по време на хранене, с достатъчно течност. Да не се сдъвква. Да не се надвишава препоръчваната дневна доза! Този продукт е хранителна добавка и не замества разнообразното и здравословно хранене!

Марка:
DOPPELHERZ
Производител:
QUEISSER GERMANY

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА за поръчки над 50 лв. БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ ОТ ТЕГЛОТО!
 

Цена от - до: 

Цена на доставка:

  •     0 - 25 лв.

          3,90 лв.

  •     25 - 50 лв.

          3,80 лв.

  •     над 50 лв.

Безплатна