SOLGAR BREWERS YEAST WITH VITAMIN B12 x 250 tabl

Код: 12000
Марка: SOLGAR Производител: SOLGAR
23,69 лв.
+ бр.Количество
Безплатна доставка над 50.00 лв. Проверка на пратката Връщане на продкута до 15 дни - научи повече
Сподели в

Предназначение:

Бирената мая е богат източник на витамините от групата В, протеин (съдържащ всички незаменими аминокиселини) и минерали (включително хром). 

Витамин В1 (тиамин) участва като коензим нужен за превръщането на въглехидратите в глюкоза, която се използва като енерген източник; необходим е за функционирането на нервната система (недостиг на витамин В1 може да причини болестта берибери, характеризираща се със слабост, парализа и оток).

Витамин В2 (рибофлавин) участва като коензим активиращ разграждането и използването на въглехидратите, мазнините и протеините; необходим е за клетъчната оксидация и недостига му може да причини тъканно възпаление и свръхчувствителност към ярка светлина.

Витамин В3 (ниацин) се превръща в активните коензими никотинамид аденин динуклеотид (NAD+) и никотинамид аденин динуклеотид фосфат (NADP+), които са необходими за много процеси като: образуване на енергия; синтез на много хормони и генетичната информация (DNA); метаболизъм на въглехидрати, мазнини, холестерол и протеини; и растеж на тъкани. Ниацин понижава количеството на холестерола главно чрез намаляване на продукцията му от черния дроб. Витамин В3 повишава нивото на “добрия” холестерол (HDL) и понижава нивата на липопротеин А (който пренася и депозира холестерола в увредени участъци на артериите; и възпрепятства разрушаването на кръвни съсиреци); триглицериди и фибриноген (протеин участващ във формирането на кръвни съсиреци).
Подобрява кръвообращението. Повишава стойностите на хистамина.

Витамин В6 участва като коензим активиращ разграждането и използването на въглехидратите, мазнините и протеините; улеснява освобождаването на гликоген за енергия от черния дроб и мускулите; участва в използването на енергия от мозъка и нервната тъкан; нужен е за регулацията на централната нервна система и хормоналния баланс, оптималното състояние на сърдечносъдовата система. 

Витамин В12 участва като коензим нужен за метаболизма на въглехидратите, протеините и мазнините. Нужен е за образуването на: червените кръвни клетки; хемоглобина; невротрансмитерите (веществата предаващи информацията в мозъка) отговорни за памет, настроение и т.н.; аминокиселината метионин
(тя понижава стойностите на вредния хомоцистеин); фосфолипидите в клетъчните мембрани и миелиновите обвивки, които покриват и предпазват нервните клетки, а също така ускоряват предаването на нервните импулси.
Клетъчното възпроизвеждане (делене) и здравата сърдечносъдова система зависят от витамин В12.

Начин на употреба:

Приема се  1 - 6 таблетки дневно, препоръчително по време на хранене.

Продуктът е подходящ и за вегетарианци.
Не съдържа захар, сол, скорбяла, мая, пшеница, соя, глутен, млечни продукти, консерванти, изкуствени аромати и оцветители.
Не превишавайте препоръчваната дневна доза!
Да не се използва като заместител на разнообразното хранене!

При бременност и кърмене, при употреба на лекарствени медикаменти или при наличие на заболяване, моля консултирайте се с лекар преди употребата на този продукт!

 

Марка:
SOLGAR
Производител:
SOLGAR

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА за поръчки над 50 лв. БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ ОТ ТЕГЛОТО!
 

Цена от - до: 

Цена на доставка:

  •     0 - 25 лв.

          3,90 лв.

  •     25 - 50 лв.

          3,80 лв.

  •     над 50 лв.

Безплатна