Как да се радваме на слънцето без риск – десет златни правила.

15 май 2017

UV защита в дълбочина през цялата година: така Eucerin препоръчва да се радваме на слънцето. Тези ЗЛАТНИ ПРАВИЛА напомнят какво е важно преди и докато сме изложени на слънце, особено за кожата на лицето.

 

 

Радвайте се на слънцето: Слънчевите лъчи активират и стимулират голяма част от важните механизми в тялото. UV радиацията кара организма да произвежда витамин Д, който регулира нивата на калция, подпомага растежа на костите, стимулира имунната система и благоприятства опорно-двигателната и нервната система. Но имаме нужда от съвсем малко количество слънце, за да се осъществят тези полезни за тялото ни процеси.

 

Отнесете се сериозно към рисковете: Естественият механизъм на кожата ни за предпазване от UV лъчите действа за съвсем кратко време. Ако сме изложени на слънце по-продължително без слънцезащита, кожата ни изгаря. Запомнете – облаците и прозорците спират само една част от UV радиацията.

 

Ежедневна употреба: Лицето и деколтето са най-изложени на UV радиация. Ежедневната им защита със слънцезащитен продукт е инвестиция в бъдещето, която си заслужава. Тя ще запази кожата ни здрава и красива.

 

Изберете по-висок SPF: Днес повечето дневни кремове за лице имат слънцезащитен фактор 15 или по-висок. Но болшинството от дерматолозите препоръчват ежедневна употреба на висок слънцезащитен фактор 30 или дори 50+, особено ако кожата е чувствителна към слънцето. Затова е добре да включите в ежедневната грижа за кожата си продукт с висок слънцезащитен фактор, в допълнение към основната грижа. Ако кожата ви е чувствителна към слънцето или е по-светла, тогава винаги нанасяйте продукт с факто 50+ на лицето. Ако кожата ви не е чувствителна към слънцето или е по-тъмна – тогава фактор 30 е достатъчен, освен ако не сте засегнати от хиперпигментация.

 

Използвайте продукти за цялостна защита: Слънцезащитният фактор (SPF) показва единствено каква защита осигурява продуктът от UVB лъчите, които водят до слънчеви изгаряния. За да предпазят кожата от дългосрочни увреждания, продуктите трябва да осигуряват защита и от UVA лъчите. От 2006г. Европа се придържа към критериите, установени от Cosmetics Europe, по-рано известна като COLIPA (браншовата организация в козметиката), за минимална ефикасност на слънцезащитните продукти срещу UVA и UVB радиацията. Според този стандарт UVA защитата трябва да е около 1/3 от означения слънцезащитен фактор.

 

Обичайте я: Открийте слънцезащитен продукт, който наистина ползвате с удоволствие. Специалните слънцезащитни продукти за лице на Eucerin няма да оставят кожата ви с усещането, че е мазна или лепкава. Те се комбинират отлично с други кремове за лице и грим. Леките формули са удобни за нанасяне, попиват бързо и матират кожата. Има продукти с различни текстури и всички те съдържат активни съставки, съобразени със специфичните потребности на различните типове кожа.

 

Най-доброто време: UV защитата в продуктите на Eucerin действа веднага след нанасяне – не е нужно да се изчаква. Всички слънцезащитни продукти за лице на Eucerin могат да се комбинират с другите продукти на марката и да се използват като основа за грим. Започнете деня с почистване на лицето като първа стъпка. От научна гледна точка можете да нанесете слънцезащитния продукт преди или след крема за лице. И в двата случая филтрите ще предпазват кожата надеждно.

 

Обръщайте внимание: Една от най-честите грешки е да се пропускат някои части на тялото, които трябва да бъдат защитени. Eucerin препоръчва в ежедневната грижа за кожата да не пропускате ушните миди, скалпа, врата и деколтето. Това са частите на тялото, които са най-изложени на слънце, също както и ръцете.

 

Бъдете внимателни: Излагането на слънце е забранено след микродермоабразио и лазерни процедури. Други фактори, които могат да повишат фоточувствителността са приема на противозачатъчни таблетки, бременността и менопаузата. Ако приемате някакви лекарства, прочетете листовката, за да видите дали повишават фоточувствителността. Обикновено жените  с много светла кожа, руса или червена коса и много лунички са най-податливи на фотоувреждания.

 

Бъдете щедри: Количеството слънцезащитен продукт, който нанасяте, е от голямо значение за реалната фотозащита, която получавате. Eucerin препоръчва следните правила за нанасяне: Изстискайте една дебела линия от продукта от върха на средния пръст до края на дланта. Това количество трябва да се нанесе на всяка от зоните – лице, деколте, врат и ушни миди. Препоръчително е да се носят шапка и очила.

 

Всички новини
Още актуални новини
Аптеки SUBRA мотивират професионалната реализация във фармацевтичния сектор
Аптеки SUBRA мотивират професионалната реализация във фармацевтичния сектор

Нови възможности за безработни и неактивни лица

16 април 2018
Раздаваме наградите! Вижте тук спечелилите от играта на Defendyl
Раздаваме наградите! Вижте тук спечелилите от играта на Defendyl
16 март 2018
Печеливши от нашата осмомартенска томбола
Печеливши от нашата осмомартенска томбола
13 март 2018
Магнезият и витамин В6 са ключови за здравия сън
Магнезият и витамин В6 са ключови за здравия сън

Сънят е основна съставна част от живота на човека.

06 март 2018
Грижа за деликатната и атопична кожа на бебето
Грижа за деликатната и атопична кожа на бебето

Запознайте се със сериите EXOMEGA и PRIMALBA!

13 февруари 2018
ВИДЕО: Напомняйте на Вашите пациенти да приемат лекарствата си така, както са инструктирани …
ВИДЕО: Напомняйте на Вашите пациенти да приемат лекарствата си така, както са инструктирани …

Епизод 2 от кампанията на ИАЛ

22 ноември 2017
ВИДЕО: Чувствате се недобре след като сте взели лекарствата си?...
ВИДЕО: Чувствате се недобре след като сте взели лекарствата си?...

Епизод 1 от кампанията на ИАЛ

21 ноември 2017
Изпълнителната агенция по лекарствата (ИАЛ) стартира онлайн кампания.
Изпълнителната агенция по лекарствата (ИАЛ) стартира онлайн кампания.

Дайте своя принос употребата на лекарства да стане по-безопасна като съобщавате подозирани нежелани реакции

20 ноември 2017
Играй и спечели с Хербалор
Играй и спечели с Хербалор

Наградите са повече от страхотни!

15 ноември 2017
Акнето - причина №1 за посещение при дерматолог
Акнето - причина №1 за посещение при дерматолог

Кои са причините за неговата поява и как даминимизираме дискомфорта?

23 октомври 2017
© Developed by CommerceLab
Абонирайте се за нашия електронен бюлетин

Полезно за потребителите

 

 
 
 

Харесайте Аптеки SUBRA

Ще получавате най-свежите оферти, промоции и новини!