Как да се радваме на слънцето без риск – десет златни правила.

15 май 2017

UV защита в дълбочина през цялата година: така Eucerin препоръчва да се радваме на слънцето. Тези ЗЛАТНИ ПРАВИЛА напомнят какво е важно преди и докато сме изложени на слънце, особено за кожата на лицето.

 

 

Радвайте се на слънцето: Слънчевите лъчи активират и стимулират голяма част от важните механизми в тялото. UV радиацията кара организма да произвежда витамин Д, който регулира нивата на калция, подпомага растежа на костите, стимулира имунната система и благоприятства опорно-двигателната и нервната система. Но имаме нужда от съвсем малко количество слънце, за да се осъществят тези полезни за тялото ни процеси.

 

Отнесете се сериозно към рисковете: Естественият механизъм на кожата ни за предпазване от UV лъчите действа за съвсем кратко време. Ако сме изложени на слънце по-продължително без слънцезащита, кожата ни изгаря. Запомнете – облаците и прозорците спират само една част от UV радиацията.

 

Ежедневна употреба: Лицето и деколтето са най-изложени на UV радиация. Ежедневната им защита със слънцезащитен продукт е инвестиция в бъдещето, която си заслужава. Тя ще запази кожата ни здрава и красива.

 

Изберете по-висок SPF: Днес повечето дневни кремове за лице имат слънцезащитен фактор 15 или по-висок. Но болшинството от дерматолозите препоръчват ежедневна употреба на висок слънцезащитен фактор 30 или дори 50+, особено ако кожата е чувствителна към слънцето. Затова е добре да включите в ежедневната грижа за кожата си продукт с висок слънцезащитен фактор, в допълнение към основната грижа. Ако кожата ви е чувствителна към слънцето или е по-светла, тогава винаги нанасяйте продукт с факто 50+ на лицето. Ако кожата ви не е чувствителна към слънцето или е по-тъмна – тогава фактор 30 е достатъчен, освен ако не сте засегнати от хиперпигментация.

 

Използвайте продукти за цялостна защита: Слънцезащитният фактор (SPF) показва единствено каква защита осигурява продуктът от UVB лъчите, които водят до слънчеви изгаряния. За да предпазят кожата от дългосрочни увреждания, продуктите трябва да осигуряват защита и от UVA лъчите. От 2006г. Европа се придържа към критериите, установени от Cosmetics Europe, по-рано известна като COLIPA (браншовата организация в козметиката), за минимална ефикасност на слънцезащитните продукти срещу UVA и UVB радиацията. Според този стандарт UVA защитата трябва да е около 1/3 от означения слънцезащитен фактор.

 

Обичайте я: Открийте слънцезащитен продукт, който наистина ползвате с удоволствие. Специалните слънцезащитни продукти за лице на Eucerin няма да оставят кожата ви с усещането, че е мазна или лепкава. Те се комбинират отлично с други кремове за лице и грим. Леките формули са удобни за нанасяне, попиват бързо и матират кожата. Има продукти с различни текстури и всички те съдържат активни съставки, съобразени със специфичните потребности на различните типове кожа.

 

Най-доброто време: UV защитата в продуктите на Eucerin действа веднага след нанасяне – не е нужно да се изчаква. Всички слънцезащитни продукти за лице на Eucerin могат да се комбинират с другите продукти на марката и да се използват като основа за грим. Започнете деня с почистване на лицето като първа стъпка. От научна гледна точка можете да нанесете слънцезащитния продукт преди или след крема за лице. И в двата случая филтрите ще предпазват кожата надеждно.

 

Обръщайте внимание: Една от най-честите грешки е да се пропускат някои части на тялото, които трябва да бъдат защитени. Eucerin препоръчва в ежедневната грижа за кожата да не пропускате ушните миди, скалпа, врата и деколтето. Това са частите на тялото, които са най-изложени на слънце, също както и ръцете.

 

Бъдете внимателни: Излагането на слънце е забранено след микродермоабразио и лазерни процедури. Други фактори, които могат да повишат фоточувствителността са приема на противозачатъчни таблетки, бременността и менопаузата. Ако приемате някакви лекарства, прочетете листовката, за да видите дали повишават фоточувствителността. Обикновено жените  с много светла кожа, руса или червена коса и много лунички са най-податливи на фотоувреждания.

 

Бъдете щедри: Количеството слънцезащитен продукт, който нанасяте, е от голямо значение за реалната фотозащита, която получавате. Eucerin препоръчва следните правила за нанасяне: Изстискайте една дебела линия от продукта от върха на средния пръст до края на дланта. Това количество трябва да се нанесе на всяка от зоните – лице, деколте, врат и ушни миди. Препоръчително е да се носят шапка и очила.

 

Всички новини
Още актуални новини
Безплатна грим сесия с Filorga
Безплатна грим сесия с Filorga

20 април (събота) от 12:00 до 16:00ч. в Аптека SUBRA Mall Plovdiv

16 април 2019
Нова аптека SUBRA във Варна
Нова аптека SUBRA във Варна

Аптека SUBRA отвори врати в новооткрития Delta Planet Mall

08 април 2019
Мултивитамини - кога са необходими?
Мултивитамини - кога са необходими?

Научи повече тук!

05 април 2019
Регистрация на SUBRA PREMIUM карти
Регистрация на SUBRA PREMIUM карти

Актуализиране на картите ни за лоялни клиенти!

23 януари 2019
Обява за фирма - партньор
Обява за фирма - партньор

За участие в избор на изпълнител за предоставяне, монтиране и поддръжка и следгаранционно обслужване на баркод четци

12 октомври 2018
Семинар - среща със стажуващи при нас
Семинар - среща със стажуващи при нас

Бъдещи специалисти по фармация!

01 октомври 2018
Новооткрита аптека в София, кв.Младост 3
Новооткрита аптека в София, кв.Младост 3

София, кв. Младост 3, срещу блок 321, супермаркет Фантастико!
Заповядайте!

31 август 2018
Печеливши от
Печеливши от "Играй с Repelex от Биотрейд"

Вижте тук спечелилите от играта до тук!

16 август 2018
Печеливши от играта на Australian Gold
Печеливши от играта на Australian Gold

Вижте спечелилите тук!

06 август 2018
Печеливши от играта на LIFE FORMULA
Печеливши от играта на LIFE FORMULA

Вижте дали сте сред спечелилите!

10 юли 2018
© Developed by CommerceLab