Силата на ритуалите- те изграждат ежедневието ни

11 април 2017

Ако смятате, че ритуалите са само за скучните, праволинейни хора – грешите! Нашите навици и „ритуали” създават оазис от спокойствие и сигурност в забързаното ни, хаотично ежедневие. Капучино сутрин, лека разходка през обедната почивка, роман преди лягане – любимите ритуали са отличен начин да се освободим от стреса и да подредим ежедневирто си. 

 

Сутрешно освежаване

6.30: Контрастният душ е чудесен начин да се освежиш сутрин. Започни с топъл душ, като придвижваш струята от краката към торса. След това повтори с хладна вода. Когато смениш температурата 3 пъти, завърши програмата със студена вода. Контрастните душове стимулират кръвообръщението, подобряват тонуса на кожата и дават чудесен старт на деня. 

 

6.45: Сега е време да обърнеш внимание на кожата за равен и сияен тен. Сутрешното почистване е абсолютно задължително за красива кожа. Това е единственият начин да елиминираш мъртвите клетки, излишния себум и следите от нощния крем. Сега е моментът за нанасяне на дневен крем, за предпочитане с UV филтър. Зоните с пигментации и хиперпигментации се повлиявяат добре от продукти за изравняване на тена. Но трайни резултати могат да се постигнат само с продължителна употреба. Хидратиращият дневен крем Eucerin® EVEN BRIGHTER ефикасно и дълготрайно намалява хиперпигментациите. Освен това има подхранващо действие, възстановява кожата от UV уврежданията и я предпазва от нови. 

7.00: Здравословната и балансирана закуска е много важна, ако искаш да си в добра форма през целия ден. Тя възстановява енергийните запаси и осигурява витамини и хранителни вещества на организма. Кафето също е добро за старт на деня и може да е доста полезно, въпреки репутацията си. Доказано е, че до 4 чаши дневно намаляват физическата и умствена умора и стимулират кръвообръщението в цялото тяло.

 

Поеми си дъх!

 11.00: Няма смисъл да седиш пред компютъра с часове, когато си блокирал. Ако в един момент идеите ти се изчерпят, най-добре е да се поразсееш като се захванеш с нещо тривиално – да полееш цветята или просто да подраскаш на лист хартия. Рутинните дейности имат „отблокиращ” ефект. Когато правиш нещо такова мозъкът превключва на автопилот и се разтоварва.

12.30: Свежият въздух на обяд освежава и отпуска. Всеки слънчев лъч повдига настроението. Разходка или няколко разтягания на чист въздух ти помагат да преодолееш обедния енергиен спад. Ако времето е лошо и навън е мрачно и дъждовно, просто отвори прозорците за да влезе чист въздух.

Ритуалите след работа отбелязват най-приятната част от деня.

 

18.00: След дълъг работен ден можеш да презаредиш като се захванеш с нещо съвсем различно. Ако работата ти е свързана с физическо натоварване, най-добре се отпусни и релаксирай. При хората, които работят на бюро, е точно обратното – физическата активност след работно време е чудесен начин да се разтовариш психически. Без значение какви са заниманията след работа, важното е да ти помагат да се освободиш от стреса.

 

22.00: Ритуалите преди лягане са важни, защото подготвят тялото за тихата фаза на сън и пълноценна почивка. Сънят е време за релаксация и за кожата, тъй като възстановителните процеси протичат най-активно през нощта. Тогава кожата може да поеме съставките от нощния крем, които елиминират следите от стреса през деня. Много е важно никога да не се ляга с грим. Лицето трябва да е добре почистено, за да се отстранят всички замърсявания от околната среда, натрупани през деня. Освен това, ако кожата не е почистена, активните съставки от нощния крем не могат да се усвоят пълноценно. Хората, които имат даден проблем с кожата, трбва да се уверят, че редовно използват правилно подбрани продукти, за да постигнат видими резултати. Добър вариант е хидратиращият нощен крем Eucerin® EVEN BRIGHTER, който изравнява тена на кожата само за 4 седмици. Освен това той подхранва кожата и намалява UV уврежданията, за свеж и сияен вид на сутринта.


 

Eucerin® EVEN BRIGHTER: за свежа и сияйна кожа с равномерен тен, независимо от възрастта.

Всички новини
Още актуални новини
Обява за фирма - партньор
Обява за фирма - партньор

За участие в избор на изпълнител за предоставяне, монтиране и поддръжка и следгаранционно обслужване на баркод четци

12 октомври 2018
Семинар - среща със стажуващи при нас
Семинар - среща със стажуващи при нас

Бъдещи специалисти по фармация!

01 октомври 2018
Новооткрита аптека в София, кв.Младост 3
Новооткрита аптека в София, кв.Младост 3

София, кв. Младост 3, срещу блок 321, супермаркет Фантастико!
Заповядайте!

31 август 2018
Печеливши от
Печеливши от "Играй с Repelex от Биотрейд"

Вижте тук спечелилите от играта до тук!

16 август 2018
Печеливши от играта на Australian Gold
Печеливши от играта на Australian Gold

Вижте спечелилите тук!

06 август 2018
Печеливши от играта на LIFE FORMULA
Печеливши от играта на LIFE FORMULA

Вижте дали сте сред спечелилите!

10 юли 2018
Пълни условия на играта ни с Australian Gold
Пълни условия на играта ни с Australian Gold
10 юли 2018
Супер игра на LIFE FORMULA
Супер игра на LIFE FORMULA

Отговори и спечели!

03 юли 2018
Обновихме правилата за защита на личните данни!
Обновихме правилата за защита на личните данни!

Запознайте се с новите ни правила и политики!

25 май 2018
Подари усмивка за 1-ви юни!
Подари усмивка за 1-ви юни!

И може да участвате в томболата ни за стотици награди!

23 май 2018
© Developed by CommerceLab