Силата на ритуалите- те изграждат ежедневието ни

11 април 2017

Ако смятате, че ритуалите са само за скучните, праволинейни хора – грешите! Нашите навици и „ритуали” създават оазис от спокойствие и сигурност в забързаното ни, хаотично ежедневие. Капучино сутрин, лека разходка през обедната почивка, роман преди лягане – любимите ритуали са отличен начин да се освободим от стреса и да подредим ежедневирто си. 

 

Сутрешно освежаване

6.30: Контрастният душ е чудесен начин да се освежиш сутрин. Започни с топъл душ, като придвижваш струята от краката към торса. След това повтори с хладна вода. Когато смениш температурата 3 пъти, завърши програмата със студена вода. Контрастните душове стимулират кръвообръщението, подобряват тонуса на кожата и дават чудесен старт на деня. 

 

6.45: Сега е време да обърнеш внимание на кожата за равен и сияен тен. Сутрешното почистване е абсолютно задължително за красива кожа. Това е единственият начин да елиминираш мъртвите клетки, излишния себум и следите от нощния крем. Сега е моментът за нанасяне на дневен крем, за предпочитане с UV филтър. Зоните с пигментации и хиперпигментации се повлиявяат добре от продукти за изравняване на тена. Но трайни резултати могат да се постигнат само с продължителна употреба. Хидратиращият дневен крем Eucerin® EVEN BRIGHTER ефикасно и дълготрайно намалява хиперпигментациите. Освен това има подхранващо действие, възстановява кожата от UV уврежданията и я предпазва от нови. 

7.00: Здравословната и балансирана закуска е много важна, ако искаш да си в добра форма през целия ден. Тя възстановява енергийните запаси и осигурява витамини и хранителни вещества на организма. Кафето също е добро за старт на деня и може да е доста полезно, въпреки репутацията си. Доказано е, че до 4 чаши дневно намаляват физическата и умствена умора и стимулират кръвообръщението в цялото тяло.

 

Поеми си дъх!

 11.00: Няма смисъл да седиш пред компютъра с часове, когато си блокирал. Ако в един момент идеите ти се изчерпят, най-добре е да се поразсееш като се захванеш с нещо тривиално – да полееш цветята или просто да подраскаш на лист хартия. Рутинните дейности имат „отблокиращ” ефект. Когато правиш нещо такова мозъкът превключва на автопилот и се разтоварва.

12.30: Свежият въздух на обяд освежава и отпуска. Всеки слънчев лъч повдига настроението. Разходка или няколко разтягания на чист въздух ти помагат да преодолееш обедния енергиен спад. Ако времето е лошо и навън е мрачно и дъждовно, просто отвори прозорците за да влезе чист въздух.

Ритуалите след работа отбелязват най-приятната част от деня.

 

18.00: След дълъг работен ден можеш да презаредиш като се захванеш с нещо съвсем различно. Ако работата ти е свързана с физическо натоварване, най-добре се отпусни и релаксирай. При хората, които работят на бюро, е точно обратното – физическата активност след работно време е чудесен начин да се разтовариш психически. Без значение какви са заниманията след работа, важното е да ти помагат да се освободиш от стреса.

 

22.00: Ритуалите преди лягане са важни, защото подготвят тялото за тихата фаза на сън и пълноценна почивка. Сънят е време за релаксация и за кожата, тъй като възстановителните процеси протичат най-активно през нощта. Тогава кожата може да поеме съставките от нощния крем, които елиминират следите от стреса през деня. Много е важно никога да не се ляга с грим. Лицето трябва да е добре почистено, за да се отстранят всички замърсявания от околната среда, натрупани през деня. Освен това, ако кожата не е почистена, активните съставки от нощния крем не могат да се усвоят пълноценно. Хората, които имат даден проблем с кожата, трбва да се уверят, че редовно използват правилно подбрани продукти, за да постигнат видими резултати. Добър вариант е хидратиращият нощен крем Eucerin® EVEN BRIGHTER, който изравнява тена на кожата само за 4 седмици. Освен това той подхранва кожата и намалява UV уврежданията, за свеж и сияен вид на сутринта.


 

Eucerin® EVEN BRIGHTER: за свежа и сияйна кожа с равномерен тен, независимо от възрастта.

Всички новини
Още актуални новини
Отговори и спечели с PURELOGICOL!
Отговори и спечели с PURELOGICOL!

Учените от PURELOGICOL вложиха своя 100% чист и усвоим микро-колаген в нов революционно „умен” козметичен продукт!

30 април 2018
Аптеки SUBRA мотивират професионалната реализация във фармацевтичния сектор
Аптеки SUBRA мотивират професионалната реализация във фармацевтичния сектор

Нови възможности за безработни и неактивни лица

16 април 2018
Раздаваме наградите! Вижте тук спечелилите от играта на Defendyl
Раздаваме наградите! Вижте тук спечелилите от играта на Defendyl
16 март 2018
Печеливши от нашата осмомартенска томбола
Печеливши от нашата осмомартенска томбола
13 март 2018
Магнезият и витамин В6 са ключови за здравия сън
Магнезият и витамин В6 са ключови за здравия сън

Сънят е основна съставна част от живота на човека.

06 март 2018
Грижа за деликатната и атопична кожа на бебето
Грижа за деликатната и атопична кожа на бебето

Запознайте се със сериите EXOMEGA и PRIMALBA!

13 февруари 2018
ВИДЕО: Напомняйте на Вашите пациенти да приемат лекарствата си така, както са инструктирани …
ВИДЕО: Напомняйте на Вашите пациенти да приемат лекарствата си така, както са инструктирани …

Епизод 2 от кампанията на ИАЛ

22 ноември 2017
ВИДЕО: Чувствате се недобре след като сте взели лекарствата си?...
ВИДЕО: Чувствате се недобре след като сте взели лекарствата си?...

Епизод 1 от кампанията на ИАЛ

21 ноември 2017
Изпълнителната агенция по лекарствата (ИАЛ) стартира онлайн кампания.
Изпълнителната агенция по лекарствата (ИАЛ) стартира онлайн кампания.

Дайте своя принос употребата на лекарства да стане по-безопасна като съобщавате подозирани нежелани реакции

20 ноември 2017
Играй и спечели с Хербалор
Играй и спечели с Хербалор

Наградите са повече от страхотни!

15 ноември 2017
© Developed by CommerceLab
Абонирайте се за нашия електронен бюлетин

Полезно за потребителите

 

 
 
 

Харесайте Аптеки SUBRA

Ще получавате най-свежите оферти, промоции и новини!