Предвид извънредната ситуация, доставката на поръчаните от вас продукти би могла да се забави повече от 3 работни дни. Благодарим за търпението ви.

CYSTIREN x 30 tabl

Код: 3362
12,00 лв.
+ бр.Количество
Безплатна доставка над 50.00 лв. Проверка на пратката Връщане на продкута до 15 дни - научи повече
Сподели в

ЦИСТИРЕН таблетки * 30 БОТАНИК

Хранителната добавка съдържа стандартизирани растителни екстракти със синергично действие. Експресно и изключително ефективно облекчава проблеми, свързани с работата на пикочните пътища. Повлиява отлично симптомите на цистит, уретрит, пиелонефрит и инфекции на отделителната система.
Негативният ефект от инфекциите на пикочните пътища – често срещан проблем при жените

Инфекциите на отделителната система възникват често вследствие на бактериално замърсяване. В долния отдел на пикочната система състоянието се проявява като цистит, а в горния – като уретрит или пиелонефрит. Първият тип заболяване се причинява най-често от бактерията Ешерихия коли (Escherichia coli). Тя предизвиква възпаление на лигавицата на пикочния мехур. Множество бактерии се натрупват по неговите стени, както и по пътищата, отвеждащи урината извън тялото. Симптомите са притеснителни и изключително неприятни. Изразяват се основно в чести (обикновено фалшиви) позиви за  уриниране. Освен това, отделянето на урина се съпровожда с болка и парене. Течността, засегната от бактерията, е тъмна, мътна и с неприятна миризма.

Данните от статистиките сочат че всяка втора жена на определен етап от живота си е боледувала поне веднъж от цистит. При 85% от дамите възпалителното състояние хронифицира. Известен е и друг факт - циститът засяга най-вече жените поради физиологичните особености на уретрата. В техните тела нормално обитаващата червата бактерия Ешерихия коли с лекота може да достигне пикочните пътища през влагалището поради близостта на аналното отверстие. В повечето случаи този процес е ограничаван и спиран от здравата влагалищна среда. При спад в защитния потенциал на имунната система, обаче, се наблюдава нарушение в състава на микрофлората и „инвазия” на Ешерихия коли, която се съсредоточава най-вече по стените на пикочния мехур. Не е изключена възможността от заразяване с цистит и след полов акт.

Пиелонефритът също е възпалително заболяване, засягащо горната част от пикочните пътища. То е следствие от прехода на Ешерихия коли от долната част на пикочния мехур към бъбреците. Симптомите са идентични с тези на цистита, като може да се съпровождат от усещане за болка по задната част на гърба и корема. Пиелонефритът също се среща по-често при жените, тъй като нерядко той е усложнение от цистита.
Активни съставки

    Екстракт от американска червена боровинка - билка с доказано във времето действие. Френската агенция за безопасност на храните е обявила червените боровинки за единствените плодчета за успешно третиране на американската Ешерихия коли. Екстрактът отстранява бактериалните колонии от стените на пикочната система, а след това с урината те се отвеждат извън организма. Стандартната доза на хранителната добавка Цистирен набавя на тялото 72 mg проантоцианидини тип А (PACs), което надвишава двукратно минималната ефективна доза, обявена от Френската агенция за безопасност на храните. Така се гарантира бърз и надежден ефект от употребата на продукта.
    Екстракт от златна пръчица - с изразени диуретични, имуномодулиращи и противовъзпалителни свойства. Проучвания твърдят, че лечебното растение допринася за положителния ефект при третиране на възпаления на отделителната система. Помага, също така, за съхраняване на калия в организма.

Комбинацията от 2-та екстракти в Цистирен неутрализира бактериите и се грижи и за здравето на уринарния тракт. Продуктът действа бързо и благоприятно за здравето на пикочните пътища - и при временни, и при трайни проблеми. Би могъл да се приема при остри и хронични възпалителни състояния,  като средство за превенция при агресивните преходи между сезоните, при риск от спад в имунитета или след антибиотично лечение.

 Състав:

Съдържание:
    

За 1 таблетка
    

За максималната доза от 4 таблетки

Американска Червена Боровинка - стандартизиран екстракт
    

45 mg
    

180 mg

Златна пръчица- стандартизиран екстракт
    

180 mg
    

720 mg

Продуктът е без:

    животински съставки;
    оцветители;
    консерванти.

Начин на употреба:

    При остри състояния: Приемайте по две таблетки два пъти на ден в рамките на 7 дни.
    При хронични инфекции: Приемайте по една таблетка два пъти дневно поне 3 месеца.
    При деца над 7 годишна възраст: Приемайте по две таблетки дневно.

Внимание: Добре е таблетките да се вземат с голяма чаша вода на гладно. Хранителната добавка не трябва и не може да замести разнообразната диета.

Странични ефекти: Не са установени при прием в упоменатите дози.

Противопоказания: Не използвайте добавката в първите три месеца от бременността. Не превишавайте препоръчителната дневна доза.

Съхранение: На сухо място, при температура до 30° C, недостъпно за малки деца.

Опаковка: 30 таблетки.

Производител: BOTANIC, България.

 

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА за поръчки над 50 лв. БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ ОТ ТЕГЛОТО!
 

Цена от - до: 

Цена на доставка:

  •     0 - 25 лв.

          3,90 лв.

  •     25 - 50 лв.

          3,80 лв.

  •     над 50 лв.

Безплатна