Грижа за храносмилателната система

Антиациди при киселини

Антиацидите са лекарства, които съдържат алкални соли, които могат да неутрализират киселинната секреция на стомашния сок. Основната цел на тези хапчета за киселини е да облекчат симптомите, свързани с киселинно-пептичните заболявания, като болка зад гръдната кост, усещане за парене и дискомфорт и гадене след нахранване.

Антиацидните средства действат чрез химическа неутрализация на киселината, произвеждана от стомашните клетки, което може да намали количеството на киселината в стомашния сок и да помогне за успокояване на симптомите.

Лекарствата против киселини обикновено се използват като допълнително лечение на киселинно-пептични заболявания, което означава, че те се използват в комбинация с други терапии, за да се осигури облекчение на симптомите. Те не са предназначени да се използват като самостоятелно лечение на тези състояния, а по-скоро като допълнителен продукт, който може да помогне за облекчаване на симптомите в краткосрочен план, докато други лечения работят за отстраняване на основните причини за заболяването.

Хапчетата за киселини са известни с незабавния си успокояващ ефект, което ги прави популярен избор за хора, които изпитват симптоми на киселинно-пептични заболявания. Важно е обаче да се отбележи, че антиацидите не са дългосрочно решение за тези състояния. Въпреки че могат да осигурят краткосрочно облекчение на симптомите, те не оказват влияние върху основните причини за заболяването.

Освен това антиацидите могат да имат странични ефекти, които трябва да се вземат предвид преди употреба. Някои хора могат да получат запек или диария в резултат на употребата на антиациди. Други могат да изпитат алергични реакции към съставките на тези лекарства. Важно е да се посъветвате с медицинско лице, преди да използвате антиациди, за да сте сигурни, че те са безопасни и подходящи за вашите специфичните нужди.

Лекарства против киселини от онлайн аптека Subra

BARBEL DREXEL BASEN e натурален продукт, допринасящ за поддържане на нормален стомашно киселинен баланс. Основните му свойства включват неутрализиране на излишната стомашна киселина, намаляване възпалението на лигавицата на хранопровода, облекчаване симптомите при киселинна регургитация и гастроезофагеален рефлукс (киселини в стомаха, рефлуксна болест, ГЕРБ).

Разгледайте категорията ни с лекарства против киселини и изберете подходящото за вашите нужди. 

При поръчка на стойност над 50 лв. получавате безплатна доставка, а за поръчки на територията на гр. София, предлагаме експресна доставка в рамките на деня. Следете нашия сайт и се възползвайте от преференциални цени и промоции. Не пропускайте и възможността да получите карта за лоялност, която ще ви осигури и много други преимущества.  

Благодарим ви, че избрахте Subra за ваш здравен помощник!