Хранителни добавки

Витамини и минерали

Хранителни добавки Витамини и минерали
-15%
-15%
Стара цена: 13.29 лв
11.30 лв

FORTEX MAGNE D`ORO Rapid магнезиев цитрат x 2x14 eff tabl


-15%
-15%
Стара цена: 13.99 лв
11.89 лв

FORTEX MAGNE D`ORO B6 високоусвоим магнезий x 60 tabl


-15%
-15%
Стара цена: 7.69 лв
6.54 лв

FORTEX VITAMIX VITAMIN C 1000mg + zink + selen + D3 x 20 eff tabl


Витамините и минералите са основни микроелементи, които играят решаваща роля за поддържане на нормалното функциониране на човешкото тяло. Те са от съществено значение за различни физиологични функции като растеж, развитие, метаболизъм и цялостно благосъстояние.

Тези микроелементи са необходими в малки количества, но техният дефицит или излишък могат да доведат до различни сериозни здравословни проблеми.

Витамините A, C, D и E, заедно с минерали като цинк, селен и желязо, са от решаващо значение за поддържането на здрава имунна система. Те помагат за защитата на тялото от инфекции и болести, като подпомагат производството и функционирането на имунните клетки.

Витамините C и E, заедно с минерали като селен и манган, действат като антиоксиданти, които предпазват от увреждане, причинено от свободните радикали - нестабилни молекули, които могат да увредят клетките, което води до различни заболявания и стареене.

Защо може да е необходим прием на витамини и минерали?

Витамините и минералите играят решаваща роля за поддържане нормалното функциониране на човешкото тяло. То не може да ги синтезира, затова трябва да си ги набавя чрез храната.

За да сте сигурни, че получавате дневните необходими количества витамини и минерали, е от съществено значение да поддържате балансирана диета, състояща се от различни групи храни, включително плодове, зеленчуци, пълнозърнести храни, постно месо, риба, млечни продукти и бобови растения.

В някои случаи може да възникне необходимост от допълнителна подкрепа на тялото и прием на хранителни добавки с витамини и минерали. Хранителни алергии, стрес, лоша диета, заболявания (като анемия), прием на алкохол или тютюнопушене са част от причините тялото да страда от недостиг или лошо усвояване на витамини и минерали.

Определени групи от населението също може да страдат от дефицит на витамини и минерали, като бременни или кърмещи жени и възрастни хора над 60 години. Хора със специфични здравословни проблеми или спазващи диетични ограничения, като веган, вегетарианска или друг тип диета също може да имат необходимост от прием на витамини и минерали.

Консултацията със здравен специалист преди започване на прием на хранителни добавки е силно препоръчителна, за да установите подходяща дозировка за вас и да избегнете потенциални рискове.

Витамини и минерали от онлайн аптека Subra

В онлайн аптека Subra можете да откриете хранителни добавки с витамини и минерали от доказани производители, които да ви помогнат да допълните своята диета и да сте в отлично здраве. Предлагаме витамини, мултивитамини, минерали и лесни за прием минерали за пиене.

Витамините от група B, особено тиамин (B1), рибофлавин (B2), ниацин (B3) и пантотенова киселина (B5), са от съществено значение за превръщането на храната, която ядем, в енергия. Хранителната добавка от канадската компания Natural Factors Complete B с удължено освобождаване ще се погрижи да получавате балансиран комплекс витамини B през целия ден.

Минерали като магнезий и фосфор също играят важна роля в производството на енергия. Комбинацията от магнезий и витамини от B групата може да помогне за намаляване на чувство за умора и отпадналост, и да подпомогне работата на нервната система. А магнезий и калий в комбинация ще подпомогнат нервната, сърдечно-съдовата и имунната система.

Ако искате да си набавите „слънчевия витамин“ Д, хранителните добавки с него на британската компания Vitabiotics ще ви помогнат да си доставите препоръчителните нива от витамина. Може да избирате между техния Ultra D3 400 IU и Ultra D3 1000 IU според вашите нужди.

Лесна и приятна за прием формула за деца е тази на компанията Nature's Way. Техните хранителни добавки с мултивитамини и минерали са лесни и приятни за прием. Може да откриете дъвчащи таблетки или желирани таблетки, които децата ще приемат с удоволствие.

Ако имате затруднения с прием на таблетки в Subra може да намерите голямо разнообразие от желирани и дъвчащи витамини, както и минерали за пиене за възрастни. Желираните витамини за силен имунитет с витамин C и цинк от Barber Drexel ще подпомогнат тялото и ще го предпазят от натрупване на свободни радикали. Предлагаме и течни формули, като сироп Barbel Drexel Magnesium с вкус на портокал и маракуя за сърдечно-съдовата и нервна система.

Разгледайте категорията ни с витамини и минерали и изберете подходящата за вас хранителна добавка, спрямо вашите нужди. 

При поръчка на стойност над 50 лв. получавате безплатна доставка, а за поръчки на територията на гр. София, предлагаме експресна доставка в рамките на деня. Следете нашия сайт и се възползвайте от преференциални цени и промоции. Не пропускайте и възможността да получите карта за лоялност, която ще ви осигури и много други преимущества.  Благодарим ви, че избрахте Subra за ваш здравен помощник!