Алергията възниква, когато имунната система реагира бурно към определено чуждо вещество дразнител. Това може да е храна, прах, полени или дори козината на домашния любимец. Алергията може да засегне всеки и да причини силен дискомфорт.

В съвременната силно замърсена градска среда почти всеки човек страда от някакъв вид алергия, която може да се прояви по всяко време.

Симптомите на алергия са различни: от леки като кашлица, хрема, смъдене на очите до по-тежки като обриви, нетърпим сърбеж и подуване на лицето, устата и гърлото. И докато за едни хора симптомите на алергията им са леки, за други те могат да бъдат много сериозни. При тежки алергични реакции (с подуване на устата и гърлото, затруднено дишане, стягане в гръдната област) може да се стигне и до опасност за живота. При алергия винаги трябва да се подхожда с внимание и разбира се при най-малко съмнение за утежняване на положението е необходимо да се реагира бързо и да се потърси медицинска помощ.

Ако и вие страдате от някаква алергия е силно препоръчително в дома си да разполагате с лекарства за алергия, или т.нар. антихистаминови лекарства, които да облекчат симптомите изключително бързо.

Защо са важни лекарствата при алергии

Хапчетата за алергия, известни също като антихистаминови препарати, са лекарства, които обикновено се използват за лечение или предотвратяване на алергични реакции. Алергиите възникват, когато имунната система реагира прекомерно на вещество, което обикновено е безвредно, като прашец, акари или определени храни. Тази свръхреакция причинява освобождаване на хистамин, химикал, който предизвиква симптоми като сърбеж, кихане и подуване.

Антиалергичните лекарства действат като блокират действието на хистамина, като по този начин осигуряват облекчаване на симптомите на алергия.

Този тип лекарства са подходящи при сенна хрема, реакция към ухапване или ужилване на насекомо, и могат да се използват дори при морска болест. Повечето антихистаминови лекарства могат да се открият в аптечните мрежи, като част от тях с по-силен състав са единствено по лекарско предписание. Повечето хора могат безопасно да приемат антихистамини, но ако страдате от алергия е препоръчително да се консултирате със специалист кои видове антихистаминови лекарства ще са най-подходящи за вас.

Консултацията с лекар или фармацевт е задължителна в случай, че сте бременни или кърмите, приемате други лекарства, имате здравословно състояние ( сърдечно, чернодробно, бъбречно или друго състояние) или става въпрос за прием от малко дете. Определени антихистамини може да не са подходящи за тези случаи, а фармацевт или лекар може да препоръча по-добър избор за вашия случай.

Антиалергични лекарства от онлайн аптека SUBRA

Oт Subra предлагаме разнообразие от антихистаминови лекарства в различни форми – таблетки, капсули, кремове, капки за очи и спрейове за нос.

Те ще облекчат неприятните симптоми и ще ви помогнат да се спасите от алергията. Можете да откриете лекарства за алергичен ринит, както и противоалергични хапчета при сенна хрема. Такова лекарство е хомеопатичният продукт Ринитал, който помага при сенна хрема и целогодишни алергични ринити.

Ако търсите крем при ухапвания от насекоми, подходящ продукт е Алергозан 1% крем за локално приложение при ухапване от насекоми, контактен дерматит и остри алергични реакции на кожата при кърмачета, деца и възрастни.

Предлагаме и хапчета против алергия за възрастни, както и противоалергични за деца. Бъдете подготвени винаги и по всяко време, особено през пролетния сезон, когато дърветата цъфтят. Тогава вероятността да получите алергичен пристъп е най-голяма, тъй като много хора са алергични именно към цветен прашец.

При поръчка от нашия сайт на стойност над 50 лв. получавате безплатна доставка, а за територията на град София, предлагаме експресна доставка. Можете да се възползвате от преференциални цени и промоции, както и да си извадите карта за лоялен клиент, която ще ви осигури много преимущества.

Разгледайте категорията ни “Алергии” и изберете подходящия за вашите нужди противоалергичен препарат. Благодарим ви, че избрахте Subra за ваш здравен помощник!