Хранителни добавки

Грижа при простуда,грип и настинка

Хранителни добавки Грижа при простуда,грип и настинка

Простудата, настинката и грипа са често срещани респираторни заболявания, особено в есенно-зимния период. Въпреки че имат сходна симптоматика, включваща хрема и запушен нос, кашлица, умора и болки в тялото, те се причиняват от различни вируси.

Настинката най-често се причинява от риновируси, докато грипът от т.нар. грипни вируси.

Този тип заболявания са силно заразни, разпространяват се чрез капчици във въздуха, при контакт с болен или чрез докосване на замърсени повърхности. Поради това най-важно за превенцията им е поддържането на добра лична хигиена, избягване на контакт с болни, редовно проветряване на помещенията и грижа за имунната система с помощта на балансирана диета с много плодове и зеленчуци, фибри, вода и топли билкови чайове. Избягване на стрес и следене за почивка и достатъчно сън също спомагат за доброто функциониране на имунитета и по-бързо справяне с неразположението.

При първи симптоми на настинка, включващи нарушено дишане през носа, кашлица, усещане за дращене в гърлото, и в редки случаи лека температура и главоболие, е добре да вземете мерки. С повече почивка у дома, прием на топли течности и достатъчно витамини и минерали, настинката би трябвало да отмине за няколко дни.

Първи симптоми на грип може да включват кашлица и болки в гърлото, главоболие, болки в тялото, но и внезапна поява на висока температура. При грип може да има поява и на слабост, втрисане, загуба на апетит, хрема и гадене.

При първи симптоми на настинка, грип или простуда е важно да вземете мерки. Почивката и адекватната хидратация са от решаващо значение, тъй като позволяват на тялото ви да се бори по-ефективно с инфекцията. Лекарствата без рецепта като деконгестанти и болкоуспокояващи могат да помогнат за облекчаване на дискомфорта. Гаргарата с топла солена вода може да успокои възпаленото гърло.

Ако състоянието не преминава, а усещате влошаване и поява на по-сериозни симптоми, е нужна консултация с лекар, който да назначи подходящи изследвания и терапия. При усложнение на инфекцията е възможно да се наложи прием на лекарства.

Хранителни добавки при първи симптоми на настинка в онлайн аптека Subra

В онлайн аптека Subra ще откриете голямо разнообразие от продукти, които да помогнат при първи симптоми на настинка, грип или простуда.

Желираните таблетки Sambucus Gummies от Nature’s Way са подходящи както за превенция, така и при първи симптоми на настинка и грип при деца. Черният бъз, комбиниран с витамин C, цинк и натрий подкрепя имунната система и скъсява периода за възстановяване при грипни и вирусни инфекции. С приятен вкус и лесни за прием, желираните таблетки са без изкуствени оцветители и аромати, глутен и желатин. 

Viruhelt от AboPharma е подходящ при първи симптоми на настинка при деца над 12 години и възрастни. Хранителната добавка е в помощ на естествените защитни функции на организма, благодарение на комбинацията от клинично проучени съставки в нея – лактоферин, африкански пеларгониум, екстракт от корен от глухарче, кварцетин, андрографис и  златен корен. 

За да облекчите кашлицата и симптомите на възпалено гърло вземете пастили от Activa Plus. Уникалните билкови комбинации в тях подпомагат естествените съпротивителни сили на организма, облекчават кашлицата и успокояват болка и раздразнение. Може да изберете вариант според вашите вкусови предпочитания – ментол и евкалипт, мед и лимон, или канела, мед и джинджифил.

Изберете хранителни добавки при първи симптоми на настинка от онлайн аптека Subra

В онлайн аптека Subra ще откриете богата гама хранителни добавки, които да помогнат при първи симптоми на настинка и нейното по-леко протичане.

Разгледайте предложенията в категория „Грижа при простуда, грип и настинка“ и изберете подходящите продукти спрямо нуждите и състоянието ви.

Създайте профил в сайта ни и се възползвайте от промоции и преференциални цени, както и от възможността да получите карта за лоялност. Предлагаме доставка в цялата страна, а за територията на град София — експресна доставка в рамките на деня. При поръчки на стойност над 50 лв доставката ви ще бъде безплатна.

Благодарим ви, че избрахте Subra за ваш здравен помощник!