Назад
Нов

В наличност

ZYVEX орален спрей 30ml

Код:

43508

Марка:

VIVAFARMA

Производител:

CRAB SINERGY

13.89 лв
Picture

Безплатна доставка над 50.00 лв.

Picture

Провери пратката Научи повече

Picture

Експресна доставка за София град

ZYVEX орален спрей 30ml

ЗИВЕКС / ZIVEX - ОРАЛЕН СПРЕЙ ПРОТИВ БАКТЕРИИ И РЕСПИРАТОРНИ ВИРУСИ

 ЗИВЕКС СЪВРЕМЕННЕН ОРАЛЕН СПЕЙ ИНОВАТИВНА БАРИЕРА СРЕЩИ ВИРУСИ И БАКТЕРИИ

Моля, прочетете внимателно листовката преди употреба!

ЗИВЕКС ИНОВАТИВЕН ОРАЛЕН СПРЕЙ е медицинско изделие.  Образува защитен биофилм върху лигавицата на гърлото с широка противовирусна и антимикробна активност.  ЗИВЕКС се използва при лечение на раздразнения в гърлото, свързани с болезненост, затруднено преглъщане, парене, включително когато това са симптоми на фарингит или тонзилит. Може да се използва като превантивна мярка, ако сте често изложени на дразнещи фактори на околната среда, като студ, дим, смог и прах. Научни тестове показват инхибиране на 99,9 % на вирусите, включително коронавирус SARS-CoV-2 само за 30 секунди.

 Зивекс Съвременен орален спрей за впръскване в гърлото, специално разработени да образуват защитен слой от мукус в устната и носната кухина, за да предотвратят размножаването на вируси и бактерии. Разработени са с технология, която Crab Sinergy използва в различни продукти повече от десетилетие, когато се впръскат, те образуват бариера от киселинна и хипертонична среда с адхезивен компонент, който ги прикрепва към мукуса. Това бариерно действие се засилва Кверцетина, който притежава специфично действие върху механизмите на проникване на вируса SARS-CoV-2 в клетките на назалната и оралната мукоза, с добре проучен антивирусен  ефект и срещу грипния вирус  H1N1.

 Зивекс Съвременен орален спрей действа на три нива върху механизмите на вирусна пролиферация:

  1. Образуват адхезивна бариера с киселинно pH, което блокира контакта на вируса с епителните клетки на устната и носната лигавица. Бариерите, съставени от вещества на базата на целулоза, свързани с кисело pH, инхибират пролиферацията на различни респираторни вируси. Контактът между вируса и клетките се предотвратява от биофилм, образуван върху клетъчния епител.
  2. Бариерният ефект се засилва и става специфичен срещу SARS-CoV-2 с помощта на антивирусната активна съставка, Кверцетин. Кверцетинът в скрининг на над 8000 вещества заема 5-то място по сила за способността си да инхибира връзката на Спайк протеина на SARS-CoV-2 с ACE2 рецептотора по повърхността на клетките на оралната и назалната мукоза. Кверцетинът е инхибитор и на протеазата 3Cl, основен ензим за проникване на SARS-CoV-2 в клетките гостоприемници и регулатор на експресията на гените на miRNA като прекъсва експресията на вирусния геном.
  3. Кверцетинът притежава специфично антивирусно действие като блокира навлизането на грипния вирус H1N1 в клетките на дихателните пътища.  Зивекс Съвременен орален спрей e с италиански патент, който чрез включването на Кверцетин в липозоми на базата на соеви фосфолипиди (фосфатидилхолин), го прави по-разтворим във вода, докато се получи достатъчно голяма концентрация за антивирусен ефект. Кверцетинът е водоразтворим в миркочастици от фосфатидилхолин в концентрация 1:1, които са микродиспергирани във водна среда.

В случай на инфекция на горните дихалтени пътища, Кверцетинът има тройно действие:

  • Потиска проникването на вируса в клетките на горните дихателни пътища
  • Има противовъзпалително действие, което регулира освобождаването на цитокини и редуцира симптомите от горните дихателни пътища
  • Притежава имуномодулиращо действие върху имунната система

Зивекс Съвременен орален спрей се прилага при инфекции на лигавицата на устната кухина и гърлото (фарингит, тонзилит) съпроводени с болезнено преглъщане, при възпаление на венците, както и при простудни заболявания. Въз основа на бързото проникване и на локалното натрупване във възпалената тъкан се стига до бързо отслабване на дискомфорта и болките при преглъщане.

Предпазни мерки:  Съхранявайте на място, недостъпно за деца.  Спреят е само за лична употреба. Не използвайте, ако сте свръхчувствителни или алергични към някоя от съставките. В случай на нежелани реакции  прекратете лечението и потърсете лекарска помощ. Да не се използва при деца под 3 годишна възраст.

Състав:  Purified Water, Saccarosa, Hydroxy propylmethylcellulose, Cetylpyridine, Citric Acid, Polysorbate 80, Eucalyptol, Colouring Agent Aroma, Quercetin, Xylitol

Указания за употреба: Разклатете флаконa преди употреба. Впръснете 4 пъти директно върху възпаленото място в устата си. Повторяйте на всеки 3 часа при необходимост. Да не се използва при деца под 3 години.

Съхранение:  Да се съхранява в оригинална опаковка при температура под 30°C.  Пазете от директна слънчева светлина и съхранявайте на сухо и хладно място.

 

 

 

 

Плащане и доставка

Безплатна доставка за поръчки над 50 лв. без значение от теглото!
Цена от - доЦена на доставка
0 - 25 лв.4, 50 лв.
25 - 50 лв.4, 50 лв.
над 50 лв.Безплатна

* Доставката се осъществява в рамките на 3 работни дни до посочения адрес, след потвърждение на поръчката.
/ не важи по време на натоварени кампании - CYBER коледа, BIG WEEKEND SALE и други /.

При заявяване на поръчка до офис на Speedy, клиентът разполага със срок от 5 работни дни от датата на доставка, в които до приеме своята поръчка. След изтичането на срока, поръчката се анулира и се връща обратно на склад в subra.bg.

Добави коментар

0