Мама и бебе

Бебешки храни

Мама и бебе Бебешки храни
Участва в промоция
промоция мама и бебе
Виж инфо
7.39 лв

NESTLE YOGOLINO Млечен десерт Кайсия 4 x 100g


Участва в промоция
промоция мама и бебе
Виж инфо
51.73 лв

NAN SUPREME PRO 2 адаптирано мляко 800g


Бебешките храни са съществена част от живота на бебето, осигуряваща необходимите му хранителни вещества за неговия растеж и развитие.

С порастването на бебето неговите диетични нужди се изменят, като на всеки етап от развитието му то има нужда от различни бебешки храни. И макар всяко бебче да има специфични нужди, най-общо може да се каже, че има няколко основни бебешки храни: адаптирани млека за новородени, каши за бебета, и бебешки пюрета.

В първите шест месеца бебета приемат кърма или адаптирани млека за новородени.

Адаптираното мляко за новородени е важен компонент в диетата на бебето. То е предназначено да имитира хранителните вещества, открити в кърмата, и е от съществено значение за новородени, в случаите, когато не се кърмят. Осигурява необходимите хранителни вещества за растеж и развитие, включително протеини, витамини и минерали.

След шестмесечна възраст постепенно се въвеждат подходящи за захранване храни. Разбира се, задължително е да се прави консултация с педиатъра или здравен специалист, който да проследява процеса по захранване. Стомахът на бебето е малък, поради което то хапва често, но в малки количества. Затова и при въвеждане на храните се започва с много малки количества, само няколко лъжички, които се дават към диетата от кърма или адаптирано мляко за новородени.

Кашата за бебета е популярна първа храна, която е лесна за смилане и осигурява така необходимата енергия. Обикновено се прави от ориз, овес или ечемик и може да се смесва с кърма, формула или вода. Бебешките пюрета са популярен избор за запознаване на бебетата с твърди храни. Пюретата обикновено се правят от плодове, зеленчуци и понякога месо. Те са отличен начин да запознаете бебетата с нови вкусове и текстури, освен това са лесни за храносмилане.

Бебешки храни от онлайн аптека Subra

В онлайн аптека Subra ще откриете богато разнообразие от бебешки храни – адаптирани млека, формули, пюрета, каши, сокчета, бисквитки и други.

При нас ще откриете адаптирани млека, подходящи за бебчета от 0 до 6-ти месец, като Aptamil Cesar Biotic, и млека от 6-ти до 12-ти месец, както и такива за след първата годинка. Предлагаме и готова течна формула, като Plasmon Nutrimune за кърмачета 0+месеца.

Ако търсите пюрета с разнообразни вкусове, може да разгледате нашата богата гама продукти от доказани производители, като Nestle Gerber, Bebivita, Plasmon, Hipp и други. От леки и малки зеленчукови и плодови пюрета, подходящи за най-малките, като Моето първо пюре от тиква от Nestle gerber, до пюрета с повече от една съставка за над 8 месеца и 12 месеца с месо, риба, паста и други. Освен пюрета, плодовите паучове и кремчета са друг чудесен вариант за храна, особено подходящи за път, на разходка в парка или на плажа.

Изберете бебешки храни от онлайн аптека Subra

Разгледайте категория „Бебешки храни“ и изберете подходящите за вашето бебе храни, спрямо неговите специфични нужди и предпочитания.

При поръчка на стойност над 50 лв. получавате безплатна доставка, а за поръчки на територията на гр. София, предлагаме експресна доставка в рамките на деня. Следете нашия сайт и се възползвайте от преференциални цени и промоции. Не пропускайте възможността да получите карта за лоялност, която ще ви осигури и много други преимущества. 

Благодарим ви, че избрахте Subra за ваш здравен помощник!