Хранителни добавки

Антиоксиданти

Хранителни добавки Антиоксиданти

Антиоксидантите са вещества, които се борят със свободните радикали (отпадни вещества, оксиданти) в тялото и не им позволяват да увреждат клетките на организма. Така ни предпазват от различни болести, помагат на имунната система и забавят процесите на стареене в организма.

Антиоксидантните препарати са хранителни добавки със специфичен състав, който стимулира процесите на детоксикация и борбата с т. нар. оксидативен стрес. Той е на лице при твърде висока концентрация на свободни радикали в тялото и се свързва с появата на сърдечни проблеми, артрит, инсулт, респираторни и ракови заболявания, имунна недостатъчност и много други.

Към антиоксидантите спадат много фитонутриенти, голяма част от витамините, минералите и някои ензими. Списъкът е дълъг, но е достатъчно да запомните някои от най-важните:

  1. Алфа-липоева киселина - участва в енергийния метаболизъм на протеини, въглехидрати и мазнини в клетките, помага при наднормено тегло и хронични заболявания
  2. Коензим Q10 - синтезира се в митохондриите на клетките и присъства във всички тъкани на човешкото тяло, забавя процесите на окисление и стареене, спира мутацията на здравите клетки
  3. Ликопен - растителен пигмент (каротиноид) в яркочервените плодове, който осигурява защита срещу свободните радикали, нарушаващи ДНК и други клетъчни структури
  4. Куркумин - вещество от корена на индийския шафран, стимулира имунната система, грижи се за правилната обмяна на веществата, здравето на сърцето и стомаха
  5. Витамин Е - поддържа здравето на кръвоносните съдове и подпомага транспорта на кислород до клетките
  6. Витамин С - насърчава усвояването на желязо, подобрява устойчивостта срещу инфекции и регулирането на холестерола в кръвта
  7. Глутатион - известен, като “майката на всички антиоксиданти”, произвежда се в организма и единствен се ползва от всяка клетка в тялото
  8. Ресвератрол - съдържа се в ципата на червеното грозде и фъстъците, предпазва кожата от слънчевото UV лъчение

Най-добър ефект можете да очаквате от антиоксидантите с т. нар. липозомна формула. Тази специална технология предпазва активните вещества от разрушаване в киселинната среда на стомаха. Тъй като структурата на липозомите е сходна с тази на човешките клетки, липозомите се сливат с клетъчните мембрани в тялото и освобождават активните вещества директно в клетките. Предимството на този вид антиоксидантни таблетки и препарати е изключително високата им бионаличност и бързото им действие след прием.

Какви антиоксиданти се предлагат в онлайн аптека Subra

Ще откриете богата селекция от таблетки, дражета, капсули и сиропи с комплексно действие срещу оксидативния стрес и натрупването на вредни вещества в организма.

За да почувствате прилив на нови сили и енергия, можете да се доверите на детоксикиращия комплекс с алфа-липоева киселина GREWIA Detox. Капсулите съдържат още екстракти от зелен чай, листа на коприва, спирулина, корен от куркума и благоприятстват дейността на черния дроб, бъбреците и отделителната система.

Мощно средство срещу свободните радикали в тялото с цялостен ефект върху здравето на организма е DOCTOR`S FORMULAS Липозомен Глутатион. Антиоксидантният елемент можете да откриете и в обогатени формули с Коензим Q10, ликопен, Витамин Е и магнезиум за оптимална антиоксидантна защита.

В селекцията ни от продукти ще откриете още концентрирани форми на липозомен Витамин С, алфа-липоева киселина, глутатион, селен, бета каротин и цинк. Предлагаме също и по-екзотични решения, като антиоксиданти с черен чесън, японски зелен чай, алое вера и фитонутриенти от букет градински зеленчуци.

Купете ефективни антиоксиданти от онлайн аптека Subra

Разгледайте цялата категория “Антиоксиданти” и изберете най-подходящите за вас, според собствените ви нужди.

При поръчка на стойност над 50 лв. получавате безплатна доставка, а за поръчки на територията на град София предлагаме експресна доставка в рамките на деня.

Следете нашия сайт и се възползвайте от преференциалните цени и промоции. Не пропускайте и възможността да получите и своята специална Карта за лоялност, която осигурява и много други предимства.

Благодарим ви, че избрахте Subra за ваш здравен помощник!