Хранителни добавки

Грижа за храносмилателната система

Хранителни добавки Грижа за храносмилателната система
Участва в промоция
промоция мама и бебе
Виж инфо
10.69 лв

FORTEX VITAMIX ZEROGAS стомашно-чревен комфорт x 60 caps


-4%
Специална цена
-4%
Стара цена: 18.59 лв
17.89 лв

THERASAL GASTRO FORTE 250mg при стомашно-чревно неразположение x 30 caps


Храносмилателната система е сложна, поради факта, че обхваща стомашно-чревния тракт, черния дроб, панкреаса и жлъчния мехур. Всички нейни елементи работят заедно, за да може приетата храна да се разгради до прости хранителни вещества – въглехидрати, мазнини и протеини, които да се абсорбират от кръвта и да се използват от тялото за енергия, растеж и възстановяване.

Спазването на балансиран хранителен режим с много плодове, зеленчуци, фибри и прием на вода, както и редовна физическа активност действат благоприятно на храносмилателната система. 

Но в някои случаи, дори и при спазването на тези фактори, е възможно да изпитвате дискомфорт.

Поради сложността ѝ и връзката с много органи и системи в тялото, храносмилателната система би могла да бъде затруднена. Сигнали за проблеми с нея са поява на киселини, рефлукс, болки в стомаха, запек, диария. Те най-често се дължат на прием на прекалено много „джънк“, вредни или преработени храни, високи нива на стрес, претоварване. Чести пътувания, хранителни алергии и непоносимости също оказват влияние.

При проблеми с тази система е препоръчително да се направи консултация с вашия лекар и при необходимост специалист гастроентеролог. Може да се наложи и прием на хранителни добавки или лекарства за храносмилателна система като ензими, пробиотици, витамини и други.

Какви хранителни добавки за храносмилателна система ще откриете в онлайн аптека Subra?

В случаи, че след консултация със специалист, се налага прием на хранителни добавки за храносмилателна система за подобряване на храносмилателния процес и постигане на баланс, в онлайн аптека Subra ще откриете голямо разнообразие от продукти, които да помогнат.

Ензимите са едни от най-полезните хранителни добавки за храносмилателната система. Те помагат за разграждане на храната, абсорбиране на хранителните вещества, както и в детоксикация, елиминиране на токсини и редуциране на възпалението. Източниците на ензими най-често са плодове и зеленчуци. Ензимите от папая от Nature’s Truth подпомагат храносмилането и нормалното функциониране на гастроинтестиналния тракт. Дъвчащите таблетки са лесни и приятни за прием, дори и в натовареното ежедневие.

При проблеми с храносмилането поради раздразнено дебело червено, медикаментите не винаги са първия избор за решаване на проблема. Възможно е да ви предпишат различни билкови добавки или пробиотици, които да помогнат за намаляване на дискомфорта и за подобряване на стомашно-чревните функции.  Комплексът Colon Care от немския производител Vegavero е натурален продукт, подкрепящ детоксикацията на дебелото черво, в който са комбинирани естествени съставки и пробиотици. Може да вземете и само пробиотичен комплекс за добро храносмилане, като Fortify Everyday Care от Nature’s Way, съдържащ пребиотици и пробиотици. Той насърчава здравето на дебелото черво и намалява оплаквания като подуване, газове и запек.

Освен пробиотици и ензими, за добрата работа на храносмилателната система могат да помогнат и витамини, минерали, поддържане на добра хидратация на организма с прием на достатъчно вода или при нужда хидратиращи  добавки.

Продукти за храносмилателна система от онлайн аптека Subra

В онлайн аптека Subra ще откриете голямо разнообразие от хранителни добавки за грижа за храносмилателната система. Разгледайте нашите предложения и изберете подходящите за вашите нужди продукти.

Създайте профил в сайта ни и се възползвайте от промоции и преференциални цени, както и от възможността да получите карта за лоялност. Предлагаме доставка в цялата страна, а за територията на град София — експресна доставка в рамките на деня. При поръчки на стойност над 50 лв доставката ви ще бъде безплатна.

Благодарим ви, че избрахте Subra за ваш здравен помощник!