Хранителни добавки

Грижа за имунната система

Хранителни добавки Грижа за имунната система

Имунната система е сложна система с множество компоненти. Клетки, като белите кръвни телца, тъкани и органи работят заедно в перфектен баланс, за да може тя да функционира правилно. Отделно тази система е свързана и с други системи в тялото, като лимфната.

Имунната система е вродена (пасивна) и придобита. Част от вродената са кожата и първите бариери за защита на тялото (дихателните пътища и лигавицата на носа и гърлото), които изхвърлят навлезли дразнители. Придобитата отговаря не само за унищожаването, но и за регистриране и запаметяване на дразнителя, за да може в бъдеще да бъде разпознаваем.

За имунната система и нейното добро здраве роля имат много фактори.

Например в по-студените есенно-зимни месеци големите температурни промени между отопляваните помещения и външния студен въздух, и струпването на хора на закрито, могат да са предизвикателни за лигавицата на носа и гърлото – първата защитна линия на организма срещу вируси.

Смяната на сезоните, особено пролет към лято след прекараната зима с по-малко слънчеви лъчи и по-бедна на плодове и зеленчуци диета, също може да окаже влияние и да отслаби имунитета.

Медицински интервенции, като химиотерапия или употребата на антибиотици и кортикостероиди, могат да доведат до потискане на имунната система. Начинът на живот, включително хроничен стрес, тютюнопушене и прекомерна консумация на алкохол, допринасят значително за имунното увреждане.

Фактори, свързани с начина на живот, като балансирана диета, физическа активност, достатъчен сън, избягване на тютюнопушенето и ограничаване на приема на алкохол могат да допринесат за укрепване на имунната система.

При проблеми с тази система е препоръчително да се направи консултация с вашия лекар. Може да се наложи и прием на витамини за имунната система, пробиотици, а в някои случаи и лекарства за имунната система.

Какви продукти за имунната система ще откриете в онлайн аптека Subra

В случай, че след консултация със специалист, се налага прием на лекарства или витамини за имунната система, в онлайн аптека Subra ще откриете голямо разнообразие от продукти, които да помогнат.

Ако искате да повишите защитните сили на организма си по време на настъпила настинка, Biozin би могъл да ви помогне за по-леко и бързо възстановяване. Във формулата му са включени съставки с доказано действие - екстракт от ехинацея, лактоферин, инозитол, коластра и цинк. Продуктът се предлага и във вариант Biozin Mama, специално създаден за бременни и кърмещи жени, който да подсили имунитета.

Друга опция, която да ви помогне да си набавите полезни витамини, минерали, незаменими аминокиселини и ензими, е комбинацията Спирулина и Хлорела от Mattisson. Тези водорасли, съществуващи от милиарди години на планетата, са известни с полезните си свойства не само за имунната система, но и за други системи в тялото.

За малчуганите, които имат нужда от подкрепа за имунитета, при нас ще откриете витамини, сиропи и хапчета за имунитет. Сиропите с приятен вкус на портокал, малина или бъз са лесни за прием, повишават защитните сили и помагат на детския организъм да се справя по-бързо и леко с болести и свързаните с тях неразположения. Ако търсите витамини за имунната система на детето, желираните мултивитамини за енергия и силен имунитет за деца от Nature’s Way са чудесен избор. Те не съдържат глутен, желатин, изкуствени оцветители и консерванти, а освен това имат и страхотен плодов вкус на натурален портокал и боровинка.

Продукти за имунната система от онлайн аптека Subra

В онлайн аптека Subra ще откриете голямо разнообразие продукти за имунната система. Разгледайте нашите предложения и изберете подходящите за вашите нужди.

Създайте профил в сайта ни и се възползвайте от промоции и преференциални цени, както и от възможността да получите карта за лоялност. Предлагаме доставка в цялата страна, а за територията на град София — експресна доставка в рамките на деня. При поръчки на стойност над 50 лв доставката ви ще бъде безплатна.

Благодарим ви, че избрахте Subra за ваш здравен помощник!