Лична грижа

Медицинска апаратура

Лична грижа Медицинска апаратура
-20%
Специална цена
-20%
Стара цена: 108.00 лв
86.40 лв

AGU Ray смарт безконтактен термометър


Поддържането на кръвно налягане в нормални граници е жизненоважно, за да се предотврати развитието на заболявания като хипертония и хипотония. Затова заедно с воденето на по-здравословен и спокоен начин на живот честото му следене е препоръчително. 

За целта обаче трябва да се избере достоверен и надежден апарат за кръвно, за да отчита той максимално точно показаните стойности. 

Можете да откриете разнообразие от модели, които се различават по характеристики и начин на използване.

Видове апарати за кръвно

Съществуват два основни типа - механични и електронни апарати за кръвно.

Електронният апарат за кръвно има маншет, който се поставя на ръката (бицепса). След поставяне и включване на апарата, маншетът се надува автоматично, а на електронния екран се изписва пулса и кръвното налягане.

Апарати за кръвно за китка също работят на електронен принцип. Резултатите тук се влияят от позицията на тялото, затова е нужно китката да е на едно ниво със сърцето. Имайте предвид, че този вид уреди са малко по-неточни в сравнение с тези за ръка.

Като цяло електронните апарати за кръвно са по-удобни и лесни за употреба, но са по-скъпи в сравнение с механичните модели.

Механичният апарат за кръвно налягане най-вече се използва от специалисти, но употребата му в домашни условия също е възможна. Той има маншет, помпа, слушалки и манометър. Първо, трябва да нахлузите маншета около ръката и да го надуете с помпата. Следващата стъпка е слагането на мембраната под маншета. Следенето на кръвното налягане се извършва чрез слушане с помощта на слушалките.

При измерване на кръвното трябва да сте неподвижни и спокойни. Препоръчително е да го направите три пъти и да осредните резултата за получаване на най-точни резултати.

Преди закупуването на конкретен модел преценете кой уред ще ви бъде най-полезен, удобен и лесен за използване.

Какви апарати за кръвно налягане ще откриете в онлайн аптека Subra

Онлайн аптека Subra предлага богато разнообразие от апарати за кръвно.

Уредът за китка Microlife BP W2 Slim използва PAD технология, която измерва кръвното налягане и засича евентуално наличие на аритмия при употребата му. Освен това се отличава с IMT режим, осигуряващ по-бързо протичаща и комфортна процедура.

Автоматичният апарат за кръвно налягане Microlife Classic се откроява с компактен и функционален размер и най-висок клас на точност А/А, присъден от Британското общество по хипертония. Той запомня последните 30 стойности от измерванията и показва средната стойност на всички запазени показания.

Механичният апарат за кръвно Medel Aneroid Compact се използва за отчитане на кръвното чрез метода на аускултацията. Той има манометър, помпа с клапан за отпускане на въздух, вграден стетоскоп, маншет и  калъф за пренасяне.

Апарати за кръвно от онлайн аптека Subra

В онлайн аптека Subra ще откриете голямо разнообразие от апарати за кръвно. Разгледайте нашите предложения и изберете подходящите за вашите нужди продукти.

Създайте профил в сайта ни и се възползвайте от промоции и преференциални цени, както и от възможността да получите карта за лоялност. Предлагаме доставка в цялата страна, а за територията на град София — експресна доставка в рамките на деня. При поръчки на стойност над 50 лв доставката ви ще бъде безплатна.

Благодарим ви, че избрахте Subra за ваш здравен помощник!