Хранителни добавки

Грижа за вените

Хранителни добавки Грижа за вените

Вените са част от кръвоносната система, която има ключова роля за поддържане на цялостното здраве. Сред важните функции на тази система са да осигурява нормална работа на органите, достигане на кислород и хранителни вещества до всички тъкани в тялото, както и на кръвта до сърцето.

Грижата за вените е от изключителна важност, за да се избегне поява на разширени вени и оплаквания като тежест в краката, болка, крампи, сърбеж и невъзможност за нормално движение, както и по-сериозни състояния като дълбока венозна тромбоза. Сред основните фактори за поява на разширени вени са генетична предразположеност, бременност, обездвижване, затлъстяване, прекомерна употреба на алкохол, прием на някои медикаменти, недостиг на витамини, хормонален дисбаланс и естественият процес на стареене.

Правилната грижа за вените включва комбинация от промени в начина на живот и в диетата, с цел превенция, облекчаване на оплаквания и предотвратяване на влошаване на състоянието. Препоръчителна е редовната физическа активност, която помага за подобряване на кръвообращението и укрепване на мускулите, поддържащи вените, и здравословен хранителен режим с плодове, зеленчуци, пълнозърнести храни и прием на вода.

В някои случаи е възможно да е необходим прием на лекарства, хранителни добавки или витамини за разширени вени, а в по-тежки случаи може да се наложат и медицински интервенции. Приемът на витамини, добавки и лекарства трябва да става единствено след преглед от специалист, който да предпише дози и продължителност според вашите специфични показания и нужди.

Хранителни добавки и витамини за вени от онлайн аптека Subra

В онлайн аптека Subra ще намерите различни хранителни добавки и витамини, които да помогнат в грижата за вените.

Сред витамините, които помагат за здравето на вените, са витамин C, К и E. Витамин C укрепва стените на кръвоносните съдове и насърчава здравословния кръвен поток. Витамин Е е антиоксидант, който може да помогне за предотвратяване на кръвни съсиреци и подобряване на кръвообращението.

Различни екстракти, като този от конски кестен, невен и бодлив залист също имат положителен ефект върху здравето на вените.

Екстрактът от семена на конски кестен съдържа съединение, наречено есцин, което може да подобри еластичността на вените и да намали подуването. Екстрактът може да се открие като самостоятелна хранителна добавка или в комбинация с други екстракти за по-голям ефект.

Продуктът от Natures Way с конски кестен има специална формула със стандартизиран до 20% есцин и екстракт от цветове на невен. Той е 100% натурален и допринася за правилната функция на кръвния поток от крайниците към сърцето. Fortex Ruvenor от друга страна осигурява грижа за вените с балансирана комбинация, включваща екстракт от див кестен и бодлив залист.

Хранителни добавки и витамини от онлайн аптека Subra

Разгледайте категория „Грижа за вени“ и изберете подходящите за вас продукти.

При поръчка на стойност над 50 лв. получавате безплатна доставка, а за поръчки на територията на гр. София, предлагаме експресна доставка в рамките на деня. Следете нашия сайт и се възползвайте от преференциални цени и промоции. Не пропускайте възможността да получите карта за лоялност, която ще ви осигури и много други преимущества. 

Благодарим ви, че избрахте Subra за ваш здравен помощник!