Лична грижа

Интимна хигиена

Лична грижа Интимна хигиена

Редовното поддържане на интимната хигиена е от изключително значение за предотвратяването на инфекции, гъбички и различни видове болести, които се предават по време на сексуален акт. Грижата за интимното здраве е важна и за доброто функциониране на половите органи.

Правила за интимна хигиена

Всекидневното взимане на душ и измиването на тялото и гениталиите с подходящите щадящи и нежни продукти може да намали риска от появата на дискомфорт, раздразнения и инфекции.

Щом става дума за интимната хигиена при жените, тук важат няколко прости правила:

  • Смяна на дамската или ежедневната превръзка на всеки четири часа. Честотата на това действие ще ограничи възможността от размножаване на бактерии в интимните зони. За тампоните подмяната трябва да се извършва на всеки два часа. Използването им през нощта не е препоръчително, защото носенето им за продължителен период от време може да предизвика синдром на токсичен шок, вид стафилококова инфекция.
  • Почистване в правилната посока: от вулвата към ануса.
  • Носене на удобно бельо. Изборът на прашки не се препоръчва, тъй като лентата лесно може да се превърне в преносител на бактерии. За предпочитане са бикините или боксерките от памук, лен и др.
  • Използване на кондом по време на сексуален акт. По този начин се избягват различни болести, инфекции и нежелана бременност.

Какви интимни гелове, сапуни и кремове ще откриете в онлайн аптека Subra

Онлайн аптека Subra предлага богато разнообразие от интимна козметика.

Интимният гел BioNike TRIDERM INTIMATE има освежаващо действие и е подходящ за мъже и жени с нетолерантна и чувствителна кожа, докато нежният интимен лосион Apivita Mini ще спомогне за защитата на естествената флора и поддържането на естественото pH.

Друг елемент в хигиената на гениталиите е интимният сапун. FLORAGYN съдържа редица полезни активни съставки: 4 щама лактобацили, екстракт от върболист, млечна и алфа-кетоглутарова киселини. Той деликатно ще почисти интимните зони, като ще ги предпази от възпалителни процеси. Използването на сапуна се препоръчва особено по време на менструация или след раждане.

Интимна козметика от онлайн аптека Subra

В онлайн аптека Subra ще откриете голямо разнообразие от интимна козметика. Разгледайте нашите предложения и изберете подходящите за вашите нужди продукти.

Създайте профил в сайта ни и се възползвайте от промоции и преференциални цени, както и от възможността да получите карта за лоялност. Предлагаме доставка в цялата страна, а за територията на град София — експресна доставка в рамките на деня. При поръчки на стойност над 50 лв доставката ви ще бъде безплатна.

Благодарим ви, че избрахте Subra за ваш здравен помощник!