Усещането за подуване на корема може да бъде не само неприятно, но и да причини дискомфорт, болка и притеснения за проблем с храносмилането.

Газовете и подуването на корема са често срещани при много хора, особено след консумация на газирани напитки, като сода и бира, които увеличават производството на газове в стомаха и червата. Сред другите причини за газове в корема са хранителни навици като прекалено бързо хранене, пиене със сламка, дъвчене на дъвки и смучене на бонбони. Говоренето по време на хранене също води до това неприятно състояние, заради по-голямо количество погълнат с храната въздух. Друга причини за подут корем и газове, свързани с храносмилането, са запек и увеличение на бактериите, населяващи червата.

За да се справите с голямо количество газове в стомаха и червата и да нямате подуване и неприятните съпътстващи го оплаквания, може да хапвате по-често на по-малки порции и да сдъвквате храната бавно. Пийте повече вода и негазирани течности на стайна температура, стремете се да стоите с по-изправена поза по време на прием на храна и при възможност да правите кратка разходка след хранене.

Ако тези промени в режима не окажат желания ефект може да обмислите прием на хранителни добавки или лекарства за подут стомах и газове. Направете консултация с вашия лекар или фармацевт, за да ви помогнат в съставяне на план за прием, съобразен с вашите индивидуални нужди и здравословно състояние.

Какви добавки и лекарства при подуване на корема и газове ще откриете в онлайн аптека Subra

В онлайн аптека Subra ще откриете както лекарства против газове, така и хранителни добавки и пробиотици при къркорене на червата и подуване.

При болка в корема и газове може да помогне Стомахон от Naturpharma. Сред основните ползи от медицинското изделие са: облекчение при наличие на газ, подуване и болки, редуциране повърхностното напрежение и допринасяне за по-лесно освобождаване на газовете от червата.

Flat Stomach Relax е естествена хранителна добавка при подуване на корема и газове, подпомагаща нормалното функциониране на стомашно-чревния тракт и редуциране на прекомерно подуване и тежест в корема. Добавката съдържа екстракти от артишок, анасон, кимион и копър в комбинация с калциев карбонат, и е без глутен и лактоза.

Подуването на стомаха може да е свързано с ензимна недостатъчност. Прием на естествени продукти с ензими би могъл ефикасно да подобри дейността на стомашно-чревния тракт. Дъвчащите таблетки Папая Ензими с Амилаза и Бромелаин от Natural Factors са подходящи при подут стомах и храносмилателни проблеми.

Хранителни добавки и лекарства при подуване на корема от онлайн аптека Subra

Разгледайте категорията ни „Газове и подуване“ и изберете подходящите за вас продукти според вашите нужди. 

При поръчка на стойност над 50 лв. получавате безплатна доставка, а за поръчки на територията на гр. София, предлагаме експресна доставка в рамките на деня. Следете нашия сайт и се възползвайте от преференциални цени и промоции. Не пропускайте възможността да получите карта за лоялност, която ще ви осигури и много други преимущества.  

Благодарим ви, че избрахте Subra за ваш здравен помощник!