NATURE’S FINEST TURMERIC Куркума на прах БИО при възпалителни процеси 150g
Куркума корен, на прах Куркумата, известна още като индийски шафран или жълт джинджифил, е много разпространена подправка в индийската кухня. Притежава характерен, леко пикантен вкус и жълт цвят. Освен приятен вкус, куркумата е известна в индийската традиционна система Аюрведа, с положителното си действие върху здравето на черния дроб, сърдечната дейност и имунитета. Куркуминът, активната съставка в куркумата, се използва с лечебни цели (противовъзпалителни, прочистващи и детоксикиращи) от хилядолетия. Биологично качество Веган Сурова Куркумин > 3% Начин на употреба на Куркума на прах - био: Използвайте като подправка в ястия или напитки. Подходящо е да се приема по около 3 g (1 чаена лъжичка) на ден. Куркумата е много по-ефективна, когато се смеси с черен или кайенски пипер, което й помага да се абсорбира. Куркумата има по-добро усвояване, ако се приема заедно с мазнини. Хранителна стойност на 100 g: Енергийна стойност 1482kJ / 354kcal Мазнини 10 g от които наситени мазнини 3,1 g Въглехидрати 65 g от които захари 3,2 g Фибри 21 g Белтъчини 8 g Сол 0,06 g Съставки: Куркума (Curcuma longa) на прах* (100%). * от контролирано биологично отглеждане 150 гКуркума (Curcuma longa) на прах* (100%). * от контролирано биологично отглеждане