Назад

В наличност

NATURPHARMA CALCILIVIN за здрави кости x 30caps

Код:

33430

Марка:

NATURPHARMA

Производител:

NATURPHARMA GERM

25.99 лв
Picture

Безплатна доставка над 50.00 лв.

Picture

Провери пратката Научи повече

Picture

Експресна доставка за София град

NATURPHARMA CALCILIVIN за здрави кости x 30caps

NATURPHARMA CALCILIVIN за здрави кости x 30caps

Calcilivin / Калциливин е отличен източник на калций, фосфор, витамин D3 и екстракт от листа на маслина. Хранителната добавка е произведена в Германия и съдържа природни съставки, които поддържат нормалното състояние на костите, допринасят за нормалното усвояване и използване на калций и фосфор и по този начин подпомагат нормалното изграждане и възстановяване на костното вещество и костите. Веществата в препарата взаимно допълват и подсилват своето действие. Комбинацията от тях може да бъде от помощ в реминерализацията и ремоделирането при състояния, засягащи костите: остеопороза, фрактури и др.

Полезна информация:

Счупванията на костите и остеопорозата засягат огромна част от населението и могат да доведат до редица неблагоприятни последици. Костите обаче притежават огромен регенеративен потенциал и при подходящо хранене и начин на живот дори при счупване (фрактура) могат напълно да възстановят своята структура и функция без разлика в сравнение със състоянието преди травмата.Поддържането на структурната цялост на костта се осъществява чрез процес на ремоделиране, при който се отстранява старо и се изгражда ново костно вещество. В този процес участват три типа клетки – остеокласти, които разграждат костното вещество, остеобласти, които изграждат ново костно вещество и остеоцити, които изпълняват регулаторни функции. Тези три типа клетки се повлияват от различни фактори като хормони, цитокини, механични стимули и хранителни вещества.Изследвания проведени в Европа, показват най-малко инциденти и най-нисък риск от фрактури в страните от южна Европа, които се придържат към т.нар. средиземноморска диета. Тази диета се свързва с консумацията на храна, богата на природни съединения налични в маслините и зехтина, както и риба доставяща витамин D.Олеуропеин е природна молекула, която се намира в най- големи количества в маслиновите листа и зелените маслини. Полезните ефекти на олеуропеин по отношение на костите се дължат на неговите антиоксидантни свойства и най-вече на способността му да повлиява клетките, които водят до изграждане на костно вещество.

Екстрактът от листа на маслина в Калциливин / Calcilivin е стандартизиран за съдържание на олеуропеин 100 мг (в две капсули) – доза, която упражнява благоприятен ефект върху костите.Калцият е основен компонент на скелета, като приблизително 99% от общият калций в тялото се намира в костите и зъбите под формата на калциев хидроксифосфат, наречен още хидроксиапатит. Той изпълнява структурна роля и е нужен за твърдостта на тъканите, за тяхната сила и еластичност.Проучвания показват, че едва 30% от хората консумират нужните количества калций, а в допълнение на това само 30% от приетия с храната калций се абсорбира от организма. Важно е да се знае също, че доставянето на калций като монокомпонент чрез стандартните форми на хранителни добавки като калциев карбонат и калциев цитрат може да доведе до намаляване абсорбцията на фосфор, допринасяйки по този начин за деминерализацията на костите поради нарушаване на съотношението калций – фосфор. Хидроксиапатитът доставя на организма както калций, така и фосфор в точните съотношения, необходими за изграждането на костно вещество.Витамин D3 (холекалциферол) играе ключова роля за абсорбцията на калция и фосфора в червата и оттам – за здравето на костите. В клинично проучване е установено, че приемът на калциев хидроксиапатит заедно с витамин D3 значимо подобрява маркерите за костно здраве. Дефицитът на витамин D3 е широко разпространен и е свързан със 77% по-висок риск от фрактури. Предполага се, че близо половината население на света е засегнато от някаква степен на дефицит на витамин D. Според данни, публикувани през 2012 г. в списанието на Българското дружествопо ендокринология, над 75% от българите се намират в състояние на дефицит или недостатъчност на витамин D.

Знаете ли, че?

Менопауза и остеопороза: каква е връзката?

Остеопороза в буквален превод означава „порести кости“ – кости с ниска плътност, податливи на счупвания при леки падания или дори прости движения. Въпреки че причините за възникване на остеопорозата не са напълно изяснени, между остеопороза и менопауза съществува сигурна връзка.Менопаузата се характеризира със спиране месечния цикъл и драстичен спад в нивата на естроген. Този спад е директно свързан със загубата на костна плътност. Колкото по-дълго една жена живее с ниски нива на естроген, толкова по-ниска ще бъде нейната костна плътност в общия случай. Затова и с по-висок риск от остеопороза са онези жени, които:Влязат в менопауза преди навършването на 45-годишна възраст;Имат дълги периоди без месечен цикъл;Имат много нередовен цикъл – признак за нередовна овулация.Според проучване на Международната фондация по остеопороза (IOF) сред жени от 11 държави, много дами в менопауза не са наясно или директно отричат собствения си риск, докато статистиката е смущаваща:20% от жените на възраст 50+ имат остеопороза.Над 50% от жените на възраст 50+ са с ниска костна плътност, което означава, че костите им отслабват дори в отсъствието на остеопороза.Между 20 и 80-годишна възраст, жените губят около 33% от костната плътност на тазобедрената си става.До 50% от загубата на костна маса се случва в 10-те години след настъпването на менопауза.Около 15% от жените за с лактозна непоносимост, което може да затрудни приема на достатъчно калций с храната.Допреди години се смяташе, че остеопорозата е неизбежна част от остаряването. Днес знаем много повече за профилактиката, диагностиката и лечението на това заболяване. Човек никога не е прекалено стар или прекалено млад, за да се погрижи за своите кости и добрите навици са част от тази грижа. В този смисъл не била да подценяваме ролята на редовното нетренировъчно движение (ходене и физически игри), редовните тренировки (йога, тичане и упражнения с тежести), както и обезпечаването на собствените нужди от калций и витамин D. Състав:В 1 капсулаДоставяВ 2 капсулиДоставяСух екстракт от листа на маслина (Olea europaea L.) 125 мг50 мг олеуропеин 250 мг100 мг олеуропеин Хидроксиапатит (трикалциев фосфат) 600 мг210 мг калций 100 мг фосфор1200 мг420 мг калций 200 мг фосфорВитамин D3 (холекалциферол)2,6 мг5 мкг витамин D35,2 мг10 мкг витамин D3Други съставки: магнезиев стеарат (емулгатор).П

репоръчителна дозировка:Възрастни:

Приемайте по 1 капсула Калциливин / Calcilivin сутрин и вечер, около 30 минути преди хранене.

Деца над 6-годишна възраст: По 1 капсула сутрин, около 30 минути преди хранене. Продължителност на приема:Възрастни: 3–12 месеца Деца над 6-годишна възраст: 1–6 месеца  Опаковка: 30 капсулиДа не се използва при бременност, кърмене и от деца под 6 години.

Да не се употребява при свръхчувствителност към някоя от съставките. Продуктът е хранителна добавка.

Да не се превишава препоръчителната дневна доза. Продуктът не е заместител на разнообразното хранене.

Да се съхранява на място, недостъпно за малки деца. Да не се използва след изтичане на срока на годност. Съхранение: На сухо място, при температура под 25 градуса.

Поради природния характер на съставките е възможна вариация или промяна в цвета, което не бива да бъде повод за безпокойство.

Производител: Goerlich Pharma GmbH, Am Gewerbering 4, 83533 Edling, Germany Дистрибутор: Натурфарма България ЕООД, гр.София, ул.Янко Софийски 21,тел: 02/963 33 59, info@naturpharmabg.com

Плащане и доставка

Безплатна доставка за поръчки над 50 лв. без значение от теглото!
Цена от - доЦена на доставка
0 - 25 лв.4, 50 лв.
25 - 50 лв.4, 50 лв.
над 50 лв.Безплатна

* Доставката се осъществява в рамките на 3 работни дни до посочения адрес, след потвърждение на поръчката.
/ не важи по време на натоварени кампании - CYBER коледа, BIG WEEKEND SALE и други /.

При заявяване на поръчка до офис на Speedy, клиентът разполага със срок от 5 работни дни от датата на доставка, в които до приеме своята поръчка. След изтичането на срока, поръчката се анулира и се връща обратно на склад в subra.bg.

Добави коментар

0

Друго от същата категория