Назад

В наличност

CLAMSILIN за нормалното кръвосъсирване x 30 sach

Код:

48970

Марка:

NATURPHARMA

Производител:

PLANTAPOL SPAIN

29.29 лв
Picture

Безплатна доставка над 50.00 лв.

Picture

Провери пратката Научи повече

Picture

Експресна доставка за София град

CLAMSILIN за нормалното кръвосъсирване x 30 sach

Клампсилин е комбинирана синергична формула, която допринася здравето на сърдечно-съдовата система и доброто кръвообращение на майката и плода. Тя също така съдейства за нормалното кръвосъсирване и за нормалния метаболизъм на хомоцистеина и липидите.

Произведен в Испания съгласно най-добрите производствени практики и най-актуалните научни достижения, Клампсилин съчетава задълбочено изследвания ефект на 5 активни съставки:

·         L-аргинин база е аминокиселина в чиста форма без никакви допълнителни съединения, естествено срещаща се в свободна форма.

·         Калцият се препоръчва от СЗО „като част от пренаталните грижи за предотвратяване на прееклампсия сред бременни жени, особено сред тези с по-висок риск от хипертония.“

·         Холин битартаратът във формулата на Клампсилин е холин, комбиниран с винена киселина. Това повишава неговата бионаличност, което го прави по-лесен за усвояване и по-ефективен.

·         Кристализираният органичен лутеин в Клампсилин е се изолира от цветовете на невен и е създаден по патентна технология, осигуряваща максимална концентрация, абсробция и бионаличност.

·         Витамин D е хормоноподобен мастноразтворим витамин, който привлича все повече научен интерес заради широкоспектърния му ефект върху протичането на бременността и здравето на майката и фетуса.

 

Характеристики:

·         Съдейства за сърдечно-съдовото здраве и кръвообращението на майката и плода.

·         Допринася за съдовата функция на плацентата.

·         Оказва положителен ефект върху кръвосъсирването и метаболизма на мазнините.

·         Спомага за контрола на кръвното налягане.

·         Противодейства на оксидативния стрес.

·         Без алергени.

·         Без ГМО.

 

Активни съставки (в 1 саше):

L-аргинин база: 1500 мг

Калциев карбонат: 1300 мг, осигуряващи 513,5 мг калций (64% NRV*)

Холин битартрат: 800 мг, осигуряващи 325,6 мг холин

Сух екстракт от невен (Tagetes erecta L., цвят): 50 мг, осигуряващи 10 мг лутеин

Холекалциферол: 6 мг, осигуряващи 15 μg витамин D (300% NRV*)

 

Състав:

Л-аргинин, холин битартат, малтодекстрин, натурален оцветител (червено цвекло, бетанин), лутеин, ягодов аромат, емулгатор (силиконов диоксид), подсладители (сукралоза, стевия), натурален аромат, лимонова киселина, витамин D.

 

Препоръчителна дозировка:

Приемайте по еднo (1) до две (2) сашета Клампсилин на ден.

Изсипете съдържанието на сашето в чаша вода (около 200 мл), разбъркайте и изпийте. Ако се появи утайка, добавете още малко вода, разбъркайте я и изпийте отново.

 

Опаковка: 30 сашета по 4000 мг

 

Прееклампсия: предполагаеми причини и потенциални подходи
Прееклампсията е едно от най-честите усложнения по време на бременност, обичайно свързано с повишено кръвно налягане и наличие на белтък в урината. Причините за него не са напълно ясни, но се смята, че роля играят плацентарни, имунни и съдови фактори, както и оксидативен стрес.

Неадекватното кръвоснабдяване на плацентата води до нарушена съдова функция, от която произтичат вторични промени в редица органи и множество обезпокоителни симптоми. Въпреки че в повечето случаи крайният изход е благоприятен, прееклампсията може да е животозастрашаваща както за майката, така и за плода (Say et al., 2014).

Ето защо медицинската наука засилено изследва различни лекарствени подходи, промени в начина на живот и нутрацеветични агенти, които могат да бъдат от помощ в превенцията и управлението на това състояние.

L-аргинин

Азотният оксид (NO) има мощно съдоразширяващо действие и са установени нарушения в неговото образуване при прееклампсия (Morris & Eaton, 1996). Известно е, че съдоразширяването под въздействието на азотен оксид е необходимо по време на бременност за регулация на кръвното налягане на майката, системното кръвообращение и адекватното плацентарно кръвоснабдяване за поддържане растежа на плода. Синтезът на NO е необходим за намаляване на риска от хипертонични усложнения, свързани с бременността, включително прееклампсия и еклампсия (Goodrum et al., 2003).

Основното място за производството на азотен оксид е в ендотелните клетки, като за целта се използват запасите от L-аргинин в тялото. Ето защо наличността на тази аминокиселина в организма може да бъде от ключово значение за предотвратяване свиването на кръвоносните съдове при прееклампсия.

L-аргининът се счита за полуесенциална аминокиселина, тъй като при повишени нужди собственият синтез не е достатъчен, за да задоволи изискванията на тялото (Visekр 1986). Освен това бременността е състояние на относителен дефицит на аргинин, наложено от повишеното образуване на NO за физиологичните нужди на бременността и все по-бързия темп на потребление на L-аргинин от плода (Conrad et al., 1993).

Проучвания с L-аргинин при прееклампсия откриват значителни подобрения на хемодинамиката на майката и фетуса и заключават, че L-аргинин има положителен ефект върху превенцията на прееклампсия (Hishikawa et al., 1992; Pulido et al., 2016). Мета-анализи съобщават за значително понижаване на кръвното налягане на майката, когато се добавя аргинин при гестационна хипертония и прееклампсия (Facchinetti et al., 2007).

Калций

Според СЗО „добавянето на калций като част от пренаталните грижи се препоръчва за предотвратяване на прееклампсия сред бременни жени, особено сред тези с по-висок риск от хипертония.“

Тази препоръка се основава на доказателства от мета-анализи на рандомизирани клинични проучвания, които установяват, че добавките с калций предотвратяват приблизително половината от случаите на прееклампсия. Насоките препоръчват ежедневно прилагане на 1–2 г допълнителен прием на калций от 20-та гестационна седмица нататък, в зависимост от хранителния прием на калций. Препоръчителен е всекидневният прием на калциев карбонат в разделени дози от ≤500 мг калций (WHO Guideline, 2013; Moshood et al., 2016).

Установено е, че добавянето на 500 мг калций дневно за повече от 6 месеца намалява риска от прееклампсия с 45% (Khanam et al., 2018). Механизмът на действие на добавките с калций включва модулиране кръвоснабдяването на плацентата и съдовата функция.

Ниският прием на калций намалява плазмената му концентрация, което води до активиране на ренин-ангиотензин-алдостерон системата (RAAS) и стимулира отделянето на редица фактори, причиняващи свиване на кръвоносните съдове и високо кръвно налягане (Villa-Etchegoyen et al., 2019).

Витамин D

Скорошен мета-анализ на 27 рандомизирани клинични проучвания с 4777 участници заключава, че добавянето на витамин D се свързва с намален риск от прееклампсия (Fogacci et al., 2020).

Още по-обхватен мета-анализ върху 55 проучвания показва, че по-високите концентрации на витамин D по време на бременност могат да бъдат свързани с намален риск от прееклампсия и преждевременно раждане (Aguilar-Cordero et al., 2020).

Обзор на 91 мета-анализа установява намален риск от развитие на прееклампсия при бременни жени, които са приемали добавки с витамин D самостоятелно или в комбинация с калций (Kinshella et al., 2021).

Холин

Холинът е водоразтворимо основно хранително вещество, необходимо за синтеза на редица молекули, които поддържат бързото делене на клетките и модулират растежа на плода и развитието на плацентата и мозъка. Затова нуждите от холин на бременните са завишени, а дефицитът му може да причини сериозни медицински състояния като преждевременно раждане, кистозна фиброза и хепатостеатоза (Kansakar et al., 2023).

Ранната прееклампсия е свързана с променено метилиране на плацентарната ДНК и е възможно да има връзка между холина като основен донор на метил и нерегулираното плацентарно метилиране. Последните сведения сочат, че добавянето на холин допринася за намаляване на антиангиогенния фактор (sFLT-1), който е повишен при прееклампсия (Cohen et al., 2015).

Установено е, че приемът на големи количества холин (930 мг, което е приблизително два пъти над текущия препоръчителен прием) по време на бременност през втория и третия триместър подобрява съдовата функция на плацентата и „облекчава някои от патологиите, съпътстващи прееклампсия.” (Jiang et al., 2013)

Лутеин

Лутеинът е органичен пигмент от семейството на каротеноидите, който може да противодейства оксидативния стрес на матката и по този начин да спомогне за превенция  на усложнения като прееклампсия, вътрематочно ограничаване на растежа, преждевременни раждания и други проблеми.

За това свидетелстват рандомизирани контролирани проучвания, според които суплементирането с L-аргинин и антиоксиданти намалява честотата на прееклампсия при жени с висок риск (Vadillo-Ortega et al., 2011).

Освен това е известно, че ниските нива на лутеин се свързват както с ранна, така и с късна прееклампсия, което очертава обещаващата роля на антиоксиданта в превенцията на това състояние (Cohen et al., 2015).

 

Противопоказания: Да не се използва от деца под 6 години. Да не се употребява при свръхчувствителност към някоя от съставките.

Условия на съхранение: Да се съхранява на сухо място на стайна температура.

Предупреждения: Да не се превишава препоръчителната дневна доза. Хранителната добавка да не се използва като заместител на разнообразното хранене. Да се съхранява на място, недостъпно за малки деца. Лицата, приемащи лекарства, следва да консумират продукта само под лекарско наблюдение. Да не се използва след изтичане на срока на годност.

Този продукт съдържа натурални съставки, поради което може да има вариация или промяна в цвета на прахчето, което не бива да бъде повод за безпокойство.

Производител: Plantapol, Polígono Industrial Los Royales altos C/G 14 50171 La puebla de Alfindén, Zaragoza, Spain, Tel: 97608010 /Fax 976108188

Дистрибутор: Натурфарма България гр. София, ул. Янко Софийски 21, тел: +35929633359

Плащане и доставка

Безплатна доставка за поръчки над 50 лв. без значение от теглото!
Цена от - доЦена на доставка
0 - 25 лв.4, 50 лв.
25 - 50 лв.4, 50 лв.
над 50 лв.Безплатна

* Доставката се осъществява в рамките на 3 работни дни до посочения адрес, след потвърждение на поръчката.
/ не важи по време на натоварени кампании - CYBER коледа, BIG WEEKEND SALE и други /.

При заявяване на поръчка до офис на Speedy, клиентът разполага със срок от 5 работни дни от датата на доставка, в които до приеме своята поръчка. След изтичането на срока, поръчката се анулира и се връща обратно на склад в subra.bg.

Добави коментар

0

Друго от същата категория