Назад

В наличност

NATURPHARMA DOCOTROL за нормална функция на мозъка и сърцето x 30 caps

Код:

38323

Марка:

NATURPHARMA

Производител:

NATURPHARMA GERM

24.59 лв
Picture

Безплатна доставка над 50.00 лв.

Picture

Провери пратката Научи повече

Picture

Експресна доставка за София град

NATURPHARMA DOCOTROL за нормална функция на мозъка и сърцето x 30 caps

NATURPHARMA DOCOTROL за нормална функция на мозъка и сърцето x 30 caps

Докотрол е иновативен комбиниран препарат за поддържане нормалната функция на мозъка и сърцето. Той е подходящ за употреба при повишен риск или прекаран инсулт или инфаркт. Формулата му представлява синергична комбинация от четири активни съставки в меки желатинови капсули, които са лесни за поглъщане и спомагат за по-бързото им освобождаване и усвояване от организма.  

Състав (в 1 капсула): Рибено масло:

400 мг (от които DHA мин. 200 мг и EPA мин. 40 мг) Транс-ресвератрол от корен от Японска фалопия (Polygonum curspidatum):

100 мг Фолиева киселина:

100 мкг Витамин В12 (цианокобаламин):

2 мкг   Препоръчителна дозировка: За профилактика:

Приемайте по 1 капсула Докотрол дневно, сутрин след хранене. За превенция на повторен инцидент:

Приемайте по 2 капсули Docotrol дневно, разделени в 2 приема сутрин и вечер след хранене.  

Опаковка: 30 желатинови капсули   Докотрол в контекста на сърдечното и мозъчното здраве Мозъчният инсулт и сърдечният инфаркт са съдови инциденти, които най често се предизвикват от запушване на склерозирал кръвоносен съд в мозъка или сърцето, а резултат на което настъпва преходна или трайно увреда на тези органи. Рискови фактори за появата на такива инциденти са някои сърдечносъдови и метаболитни заболявания като хипертония (високо кръвно), висок холестерол, захарен диабет (високи нива на кръвна захар), затлъстяване, атеросклероза, исхемична болест на сърцето. След преживян инсулт често остават дълготрайни увреждания като нарушение в зрението, говора, съзнанието, двигателните и сетивните функции, което значително влошава качеството на живот. Преживеният миокарден инфаркт пък често води до слабост, лесна уморяемост и трудности в ежедневните дейности както и до необходимостта от продължителна рехабилитация. Основна задача на лечението след мозъчен или сърдечен удар е да се намали увредата, да се ускори възстановяването и да се предпази пациентът от появата на нови инциденти Docotrol е изцяло природен продукт, който благодарение на прецизно подбраната комбинация от съставки подпомага възстановяването и спомага за намаляване появата на нови съдови инциденти като повлиява някои рискови фактори.

Докозахексаеноевата киселина (DHA) съставлява 90% от омега-3 мастните киселини в мозъка. Намира се в голямо количество в клетъчните мембрани и е важна за сетивната, поведенческата и познавателната (когнитивната) функция.

DHA участва в синтеза на сигнални молекули, активирани в отговор на тъканна увреда. Те участват в предпазване от клетъчна смърт, намаляване на възпалението и възстановяването на засегнатата тъкан. DHA спомага за регулиране нивата на липидите в кръвта и предпазва от развитието на атеросклероза, която е предпоставка за развитие на инфаркт и инсулт.

Ейкозапентаеновата киселина (EPA) e омега-3 мастна киселина жизненоважна за всяка клетка в човешкото тяло Нейните метаболити, наречени ресолвини, имат противовъзпалително и антиагрегантно действие и предпазват от развитието на атеросклероза По тази причина те играят ключова роля за предпазването от инфаркт и инсулт, а така също и за по-бързото възстановяване след прекарани съдови инциденти. Ресвератролът е полифенол, който има терапевтични свойства при невродегенеративни увреждания, тъй като е мощен антиоксидант, има противовъзпалителни свойства и предпазва от клетъчна смърт. Приемът му подобрява възстановяването на структурата и функцията на мозъка и сърцето след инсулт или инфаркт. Освен това ресвератролът повлиява благоприятно заболяванията, които са рискови за развитието на съдови инциденти като понижава високото кръвно налягане, контролира дислипидемията и диабета и намалява затлъстяването и развитието на атеросклероза и исхемична болест на сърцето.

Фолиевата киселина и витамин В12 са важни за намаляването на хомоцистеина, който от своя страна е рисков фактор за развитието на атеросклероза и атеротромботични инциденти.

Приемът на фолиева киселина и витамин В12 може значително да намали серумната концентрация на хомоцистеин и по този начин да намали риска от инсулт, исхемична болест на сърцето и инфаркт.   Противопоказания: Да не се употребява при свръхчувствителност към някоя от съставките.

Хранителната добавка съдържа рибен продукт, който може да бъде алерген. Предупреждения: Да не се превишава препоръчителната дневна доза! Хранителната добапка да не се използва като заместител на разнообразното хранене!

Да се съхранява на място недостъпно за малки деца! Условия за съхранение:

Да се съхранява на сухо място при температура под 25°С  

Производител: Plantapol - Spain, C/G 18, PolMalpica - Alfinden. La Puebla Del Alfinden Zaragoza, Spain

Плащане и доставка

Безплатна доставка за поръчки над 50 лв. без значение от теглото!
Цена от - доЦена на доставка
0 - 25 лв.4, 50 лв.
25 - 50 лв.4, 50 лв.
над 50 лв.Безплатна

* Доставката се осъществява в рамките на 3 работни дни до посочения адрес, след потвърждение на поръчката.
/ не важи по време на натоварени кампании - CYBER коледа, BIG WEEKEND SALE и други /.

При заявяване на поръчка до офис на Speedy, клиентът разполага със срок от 5 работни дни от датата на доставка, в които до приеме своята поръчка. След изтичането на срока, поръчката се анулира и се връща обратно на склад в subra.bg.

Добави коментар

0