Назад

Не е в наличност

ETERIKA Етерично Масло От Евкалипт Eucalyptus globulus 10ml

Код:

4354

Марка:

ETERIKA

Производител:

ETERIKA


Последна продажна цена: 5.20 лв
Picture

Безплатна доставка над 50.00 лв.

Picture

Провери пратката Научи повече

Picture

Експресна доставка за София град

ETERIKA Етерично Масло От Евкалипт Eucalyptus globulus 10ml

ETERIKA Етерично Масло От Евкалипт Eucalyptus globulus 10ml

 

Използваема част: листата

Химичен състав: евкалиптол, камфен, глобулол, алдехиди, алфа и бета пинени, терпинелол и др.

Аромат: свеж, силен, светъл, разхлаждащ, смолист.

Летливост: висока

Евкалиптовото масло разхлажда и дезoдорира тялото, активизира умствената дейност. Прилага се и при грип, простуда, кашлица, хрема, инфекции на гърлото, синузит, артрит и болки в мускулите. Подпомага заздравяването на рани и изгаряния. Отблъсква насекомите.

Начин на приложение: Външно!

Инхалация: При суха кашлица – по 1 к. мащерка, евкалипт, лавандула, розмарин или по 2 к. евкалипт, лавандула, чаено дърво в 1 ч. топла вода за 3-5 мин.

Студени инхалации: при простуда, бронхит, бронхопневмонии се накапват върху кърпичка 2-3 к. евкалипт или по 1 к. мащерка и евкалипт за 5-10 мин. 2-3 пъти дневно.

Гаргара: при простуда, ангина, ларингит, фарингит, хроничен тонзилит – на 1 ч. топла вода 2-3 к. евкалипт предварително накапани върху захар, сода, сол или мед

Вана: 3-5 к. при температура на водата 35°-39° С за 10 мин. взета сутрин действа тонизиращо.

Сауна: 10 к. евкалипт на 500 мл вода – тонизира, действа оздравително при простуда и грип.

Разтривки: при артрит и ревматизъм – 50 мл бадемово масло се смесват с 10 к. евкалипт и 15 к. розмарин. При ангина – смес от 50 мл базисно масло с по 10 к. евкалипт и мащерка се втрива в областта на бронхите и гърлото. При мускулни болки – използва се смес от 50 мл бадемово масло с по 15 к. евкалипт, лавандула и мента.

Намазване: при фурункули, карбункули, абсцес – със смес от 1 к. евкалипт и 1 с.л. зехтин. При главоболия и мигрена – разтриване на челото и слепоочията със смес от 1 с.л. зехтин и 2 к. евкалипт, мащерка, лавандула. При хрема сместта се втрива в областта на носа и гърлото. При простуда, ангина и бронхит – намазване върху и под носа, под челюстите (по 10 пъти от средата на брадата до ушите и обратно), над трахеята, бронхите, гърба.

Други: при бяло течение се приготвя аромапревръзка (тампон) с 10 мл бадемово масло и 10 к. евкалипт, като на превръзката (тампона) се капват 7-10 к. от сместа. Грижи за зъбите и устната кухина – вечер по 2 к. върху пастата за зъби.

Опаковка: 10 мл

Плащане и доставка

Безплатна доставка за поръчки над 50 лв. без значение от теглото!
Цена от - доЦена на доставка
0 - 25 лв.4, 50 лв.
25 - 50 лв.4, 50 лв.
над 50 лв.Безплатна

* Доставката се осъществява в рамките на 3 работни дни до посочения адрес, след потвърждение на поръчката.
/ не важи по време на натоварени кампании - CYBER коледа, BIG WEEKEND SALE и други /.

При заявяване на поръчка до офис на Speedy, клиентът разполага със срок от 5 работни дни от датата на доставка, в които до приеме своята поръчка. След изтичането на срока, поръчката се анулира и се връща обратно на склад в subra.bg.

Добави коментар

0