Назад
Най-продавани

В наличност

NATURPHARMA GINEXID вагинални овули x 10

Код:

5417

Марка:

NATURPHARMA

Производител:

NATURPHARMA GERM

20.79 лв
Picture

Безплатна доставка над 50.00 лв.

Picture

Провери пратката Научи повече

Picture

Експресна доставка за София град

NATURPHARMA GINEXID вагинални овули x 10

Ginexid / Гинексид овули осигуряват успокояваща и ефективна хигиена и защита на влагалището за дълъг период от време. Продуктът е предназначен за интимна хигиена на жената и притежава успокояващо, антибактериално, защитно и балансиращо действие. Комбинацията от съставки с натурален произход помага за предпазване и/или намаляване на тежестта на възпалителните процеси.

Женската репродуктивна система е изложена на постоянно взаимодействие с околната среда и е в контакт с различни чужди външни и вътрешни фактори. Това е причината половата система на жената да бъде постоянно атакувана и подложена на риск от развитие на бактериални и/или микотични инфекции.

Естествената защита на вагината представлява бактериална микрофлора, съставена от 90% лактобацили. Физиологичният баланс на тази микрофлора може да бъде нарушен при различни ситуации включващи физически и емоционален стрес, сексуална активност, контрацептиви, лечение и да стане уязвим към атаките на множество бактериални и/или гъбични причинители.

Гинексид вагинални овули са сравнително нова форма за хигиена и профилактика на влагалището, позволяваща образуването на филм върху влагалищната стена, като по този начин активните съставки в овулите оказват своето противовъзпалително и антибактериално действие за дълъг период от време, справяйки се с наличното възпаление, сърбеж, парене и секреция. Формата на овули отговаря на съвременната концепция за надеждна хигиена на влагалищната стена.

 

Характеристики:

  • Високоефективна комбинация от натурални съставки
  • Образува защитен филм върху влагалищната стена
  • Оказва противовъзпалително и антибактериално действие
  • Осигурява защита за дълъг период от време

 

Състав: полусинтетични глицериди, маслен екстракт от хамамелис, маслен екстракт от лайка, витамин Е ацетат, хлорхексидин диглюконат.

 

Полезна информация:

Маслен екстракт от хамамелис

Хамамелис е средство от хомеопатията с изразен противовъзпалителен ефект, който премахва отока и сърбежа на засегнатите тъкани чрез съдосвиващия си ефект. Облекчава сухотата и раздразнението. Хамамелис е подходящо средство за повлияване на варикозни промени на външните полови органи на жената.

Маслен екстракт от лайка

Лайката е изпитано средство при възпалителни процеси на кожата и лигавиците с противовъзпалителен, омекотяващ и успокояващ ефект.

Витамин Е

Стимулира процесите на регенерация и премахва възпаленията, нормализира хидробаланса на кожата и помага за възстановяването на структурата ѝ.

Хлорхексидин

Ново поколение антисептик с доказан в клиничната практика антибактериален ефект и отговарящ на условието минимална концентрация при минимален период на контакт с кожата, който осигурява максимална антибактериална активност. Това прави хлорхексидина удобен за ежедневно приложение, без риск от алергични реакции и раздразнения.
 

 

Начин на употреба: поставяйте по една овула вечер или както е предписано. Извадете една овула, като издърпате двата предварително срязани края на блистера и я поставете дълбоко във влагалището. Добра хигиенна практика е да измиете ръцете си преди и след употреба на медицинското изделие.

 

Кога да използвам Гинексид вагинални овули?

Хигиенната профилактика на влагалището трябва де се извършва поне два пъти на година – Гинексид вагинални овули трябва да се прилагат задължително преди и след приключване на летния сезон, тъй като това е периодът от годината, в който рискът от сблъсък с фактори на инфекция е най-висок. Този профилактичен курс цели запазване и поддържане на здрава и балансирана вагинална среда.

Гинексид вагинални овули може да се използват и при всички случаи на оплаквания като сърбеж, парене, раздразнение или секреция без наличен бактериален или гъбичен причинител, нуждаещ се от антибиотично или антимикотично лечение.

Използвайте продукта и при всяка среща с фактори с висок риск – прекомерно задържане на дамски превръзки или тампони, контакт с несигурен сексуален партньор, използване на водни басейни със съмнителна хигиена и др.

Гинексид вагинални овули могат да бъдат използвани и след приключването на всяко лечение по повод бактериална или гъбична инфекция в един или в няколко поредни месеца, според преценката на лекуващия Ви лекар, с цел предотвратяване на риска от повторение на инфекцията.

 

Колко дълго да се използвам продукта?

Продължителността на приложение зависи от развитието на симптомите. Ако е необходимо вагиналните овули Гинексид могат да се използват за дълъг период от време.

 

Опаковка: 10 вагинални овули х 2 грама
 

Кога не трябва да се използва продуктът?
В случай на индивидуална свръхчувствителност към един от компонентите на продукта. Безопасността при употреба на вагиналните овули Гинексид по време на бременност и кърмене не е демонстрирана. При такива обстоятелства се препоръчва да се консултирате с вашия лекар.

Използването на продукти за локално приложение, особено за по-дълги периоди от време, може да причини сенсибилизация. Ако това се случи, прекратете лечението и се консултирайте с лекар, за да ви назначи подходяща терапия. Ако се появят нежелани ефекти, информирайте за това Вашия лекар или фармацевт.

Съхранявайте продукта на недостъпни за деца места. Избягвайте контакт с очите. Не поглъщайте.

 

Гинексид овули са произведени от водещата в грижата за женското здраве италианска компания Farma Derma при спазени европейски и световни норми на производство. Целта на компанията е създаването на иновативни продукти за здравето и доброто самочувствие на жените. Компанията фокусира своите изследвания и стратегии за развитие върху съединения с натурален произход, а не върху синтетични молекули.

 

Производител: FARMA-DERMA S.r.l. , Via dell'Artigiano 6-8, 40010 Sala Bolognese (BO), Italy

Дистрибутор: Натурфарма България ЕООД, гр.София, ул.Янко Софийски 21,тел: 02/963 33 59, info@naturpharmabg.com 

 

Плащане и доставка

Безплатна доставка за поръчки над 50 лв. без значение от теглото!
Цена от - доЦена на доставка
0 - 25 лв.4, 50 лв.
25 - 50 лв.4, 50 лв.
над 50 лв.Безплатна

* Доставката се осъществява в рамките на 3 работни дни до посочения адрес, след потвърждение на поръчката.
/ не важи по време на натоварени кампании - CYBER коледа, BIG WEEKEND SALE и други /.

При заявяване на поръчка до офис на Speedy, клиентът разполага със срок от 5 работни дни от датата на доставка, в които до приеме своята поръчка. След изтичането на срока, поръчката се анулира и се връща обратно на склад в subra.bg.

Добави коментар

0

Друго от същата категория