Около шестия месец настъпва моментът за захранване на бебето с твърди храни. Това е възрастта, на която повечето бебета могат да седят сами, имат добър контрол на главата и проявяват интерес към храната. Всяко бебе е различно, така че е важно да следите за признаци, че вашето мъниче е готово да започне да опитва пюрета.

Бебешките пюрета са чудесен избор за запознаване на бебето с твърди храни, и различните вкусове и текстури.

Поради малкия размер на бебешките стомахчета се започва с малки количества, например една-две лъжички бебешко пюре, към адаптираното мляко или кърмата. Някои бебета започват да приемат твърди храни и по-рано, около четвърти месец, но винаги трябва да се обръща внимание на специфичните нужди на детето и разбира се, процесът да се извършва с насоки от неговия педиатър.

Пюретата могат да включват само плодове или зеленчуци, както и различни видове меса, като риба, заешко, пуешко. Има и бебешки пюрета, подходящи за хапване от бебчето преди лягане, които са с приятен вкус на бисквитки, мляко, ябълки и други комбинации с леки съставки за преди нощния сън.

В допълнение към представянето на нови вкусове, детските пюрета могат също да помогнат за насърчаване на развитието на бебето по други начини. Например, те могат да помогнат на вашето бебе да развие мускулите на устата и езика, които са важни за говора и преглъщането, и координацията си око-ръка, докато се учи да гребе и да се храни самостоятелно.

Какви видове бебешки пюрета ще откриете в онлайн аптека Subra

В онлайн аптека Subra ще намерите голямо разнообразие от вкусни бебешки пюрета от доказани производители, като Nestle Gerber Organic, Hipp, Bebivita и други.

Ако търсите леки зеленчукови пюрета, подходящи за запознаване на бебчето с различните зеленчуци, може да изберете от серия Моето първо пюре от Nestle Gerber Organic. Серията включва както пюрета от един зеленчук, например от карфиол или броколи, така и комбинация от два и три, като Моето първо пюре морков и сладък картоф.

Плодовите и зеленчуковите пюрета обикновено са най-популярни, но бебетата се нуждаят от разнообразие от различни храни, дори когато тепърва започват да приемат твърда храна. За да им осигурите това разнообразие, може да изберете комбинация от плодове, зеленчуци и различни видове месо или паста. Изберете вкусни комбинации, като пюре от сладки картофи и пуешко, моркови и заешко, или паста с шунка и зеленчуци.

Бебешки пюрета от онлайн аптека Subra

Разгледайте категория „Пюрета“ и изберете подходящите за вашето дете храни, спрямо неговите специфични нужди и предпочитания.

При поръчка на стойност над 50 лв. получавате безплатна доставка, а за поръчки на територията на гр. София, предлагаме експресна доставка в рамките на деня. Следете нашия сайт и се възползвайте от преференциални цени и промоции. Не пропускайте възможността да получите карта за лоялност, която ще ви осигури и много други преимущества. 

Благодарим ви, че избрахте Subra за ваш здравен помощник!