Марки

HIPP

HiPP е немски семеен бизнес, основан през 1899 г., и днес е един от световните лидери в производството на био бебешка храна и козметика. Компанията предлага над 260 продукта, сертифицирани по био стандарти и присъства на пазарите в над 60 държави, включително България.

1899: Произходът на една страхотна идея

През втората половина на 19 век, Джозеф Хипп (1867-1926), който дошъл от Günzburg an der Donau, работил в магазин за печива и свещи в Пфафенхофен - магазин, който по-късно придобил. През 1897г Джозеф Хипп се жени за Мария Остермайер от Пфафенхофен и заедно създават многобройно семейство. След раждането на дъщеря им през 1898, се родили близнаци през 1899, които имали проблеми с храненето. Майка им имала проблеми с кърменето, ето защо бащата трябвало да измисли решение за тяхното хранене. Като креативен пекар, това не било толкова трудно за него. Той пекъл сухари и правел свое собствено брашно от тях. С него смесвал млякото и го правел по-хранително. Близнаците оцелели и се развили чудесно, както и следващите им пет деца.

 

1964: Първото HiPP бурканче

 

През 1970-те години брашното от сухари за деца все още се продава на немския пазар. В средата на 20 век, Георг Хипп решава да произвежда захранващи храни промишлено, следвайки Американския модел. През 1957/58 г. четири артикула били пуснати на пазара: два вида зеленчукови ястия и две менюта. Много скоро (1959/60 г.) опаковките били сменени, от тенекиени кутии към много по-удобните, по-хигиенични и  безопасни стъклени бурканчета. Продуктовата гама на HiPP ставала все по-голяма и по-голяма, от сокове, до храни за подрастващи и месни заготовки, от десерти за деца до детски менюта и пълнозърнести плодови каши.

До 260 качествени проверки

Най-добрият начин да се гарантира оптимално качество е да се поддържа тясна мрежа от проверки.

Съдържанието на всяко бурканче преминава над 260 проверки на качеството - от анализ на почвата, до анализи на суровини и проверки на готовия продукт. Веднага след като суровините се доставят, те се проверяват от нашите служители и само перфектните съставки са одобрени за преработка.

 

Лабораторията на HiPP - пример за Европа

Лабораторията на HiPP е толкова чувствителна, че може да открие кристалче сол в 25-метров плувен басейн.

Най-съвременни аналитични методи се използват за осигуряване на качеството на суровините, съставките и продуктите. Собствената акредитирана лаборатория на компанията е една от най-добрите в Европа и може да анализира повече от 1200 параметъра. Благодарение на всички тези мерки, HiPP е в състояние да осигури ненадминатото качество на своите продукти. Строгите проверки на качеството и безпроблемното проследяване на всички съставки, които обработваме, са незаменими елементи от философията за качество на HiPP.

 

Премиум органично качество:
- органично отглеждане на плодове, зеленчуци и зърнени култури в здрави почви
- хуманно отношение към животните
- собствен биологичен знак, надхвърлящ изискванията за био знака на ЕС.