Назад

В наличност

FAMILLE MARY Miel bio de citronnier de Sicile Био пчелен мед от лимоново дърво (от Сицилия) 230 g

Код:

45417

Марка:

FAMILLE MARY - FRANCE

Производител:

FAMILLE MARY - FRANCE

23.49 лв
Picture

Безплатна доставка над 50.00 лв.

Picture

Провери пратката Научи повече

Picture

Експресна доставка за София град

FAMILLE MARY Miel bio de citronnier de Sicile Био пчелен мед от лимоново дърво (от Сицилия) 230 g

Медът от лимоново дърво Miel bio de citronnier de Sicile е истинска покана за пътуване под жаркото слънце на Сицилия. Този ароматен и нежен пчелен продукт, събрал цитрусовото ухание на прашеца от белите цветове на цъфналите лимони, съчетава едновременно сладостта на меда с киселите нотки на лимона. Леката му кремообразна структура го прави любим и на възрастните, и на децата, а безспорните му предимства за здравето го превръщат в ценна подкрепа за организма, като подсилва имунитета и зареждат с енергия през целия ден.


Ако обичате печеното ви пиле или сьомга да се покрият с глазирана хрупкава коричка, лимонадата или чаят ви да са естествено подсладени и обогатени с цитрусов аромат, търсите онази прелестна лъжичка мед, която да придаде завършеност на домашната ви майонеза или винегрет, Miel bio de citronnier de Sicile е точно за вас. И не на последно място, предвид ползите на лимоновия мед за стимулиране на метаболизма, диетичното хранене и добро храносмилане, започнете деня си с прочутата лимонова вода с мед. Разтворете този мед в чаша топла вода сутрин, преди закуска, и се насладете на един истински еликсир с ефект на фет бърнър, детоксикатор и енергиен коктейл.

Основни ползи от Miel bio de citronnier de Sicile – Био мед от лимоново дърво от Сицилия


Повишава имунитета
Действа като антиоксидант
Има противовъзпалителен ефект
Активира тялото и предпазва кръвоносните съдове от натрупването на антисклеротични плаки
Укрепва сърцето и премахва отлаганията, които блокират бъбреците, черния дроб и далака
Добро средство за лечение на респираторни проблеми, особено кашлица, повишено натрупване на секрети и възпалено гърло
Подпомага храносмилането
Стимулира метаболизма
Улеснява отслабването
Изчиства тялото от натрупани токсини
Увеличава енергията
Изчиства кожата
Отпуска нервите и улеснява заспиването

Защо е толкова полезен


Miel bio de citronnier de Sicile е уникален продукт на биологичното земеделие, което определя неговата чистота и качество, потвърдени с лабораторни тестове от френската медоносна къща Famille Mary. Той съчетава полезните качества на меда и лимона. Лимоните са естествен източник на витамин С, витамин В, въглехидрати, магнезий, фосфор и калций, докато медът съдържа витамин В, фолиева киселина, витамин С, магнезий, фосфор и калий. Отличително качество на лимоновия мед, което го отличава от останалите видове мед, е, че е алкална храна и съдейства за постигане на алкално-киселинен баланс в тялото. Това се дължи на ефекта на естествената лимонената киселина, която участва в процесите на храносмилане, променя киселинния регулатор (pH) в посока алкализиране, благоприятно влияе върху състава на микрофлората, намалява риска от стомашно-чревни заболявания, образуване на камъни в бъбреците и други състояния.

Как действа
Подпомага храносмилането
Консумацията на лимонов мед ще ви помогне да поддържате храносмилателната си система в добро здраве. Той увеличава производството на стомашна киселина и жлъчката. Това спомага за лесното и систематично разграждане на хранителните материали и безпроблемното усвояване на хранителните вещества - несмляната храна може да доведе до усещане за подуване и метеоризъм в стомаха. Приемът на този мед – чист или разреден с топла вода,  помага за подобряване на движението на червата, като по този начин прави екскрецията гладък процес.

Детоксикира тялото
Ползите от лимоновия мед Miel bio de citronnier de Sicile включват също предпазване на тялото от токсични и вредни свободни радикали, които водят до запек, акне/пъпки и много други проблеми. Днешният начин на живот значително увеличава шансовете организмът ни да бъде изложен на действието на вредни химикали, а замърсяването, нездравословните хранителни навици и други външни фактори водят до натрупване на токсини в тъканите на кожата, черния дроб и дихателните пътища. Лимоновият мед неутрализира този ефект и има хепатопротективно действие за клетките на черния дроб и бъбреците. В същото време е добър диуретик и стимулира уринирането, като може да ускори прочистването на тялото от нежелани соли, мазнини, токсини и вода.

Изчиства кожата
Ако ви е омръзнало да изпробвате всеки лек под слънцето срещу досадното акне, доверете се на лимоновия мед – вкусен и едновременно полезен за кожата поради съдържанието на лимонена киселина. Традиционно известен със своите предимства за кожата, медът от лимоново дърво помага за заздравяването и дезинфекцията на епидермиса, затова и често намира приложение в козметични продукти и процедури.

Лимонът има свойства да контролира отделянето на излишна мазнина (себум) по кожата, действайки като антиоксидант. Това е и причината много хора с проблема кожа да нанасят пчелния продукт директно върху лицето си. В случай на алергична реакция, може да се доверите на пречистващите кръвта свойства на лимоновия тоник – топла вода с лимонов мед.

Помага за повишаване на имунитета
Редица изследвания сочат, че редовната консумация на лимонов мед може да намали риска от вирусни и бактериални атаки, да предотврати появата на инфекции, да ни предпази от често срещаните настинка и грип, алергични реакции, особено при смяната на сезоните. Това се дължи на силните антиоксидантни, антибактериални и антимикробни свойства на пчелния продукт, който е не само отлично профилактично средство, но и помага на организма за по-бързо възстановяване след боледуване.

Подпомага отслабването
Изчистване на черния дроб, подобряване на метаболизма и осигуряване на по-добра перисталтика на червата – това са трите механизма, заради които лимоновият мед се използва като добавка в различни диетични режими. Цитратите, открити в лимоните, са важна част от метаболитния процес в тялото и съдействат за подобрената преработка на мазнини, въглехидрати и мазнини, като така оказват пряк ефект върху здравословното тегло. Лимоновият мед е богат на пектин, който притъпява пристъпите на глад, понижава нивата на холестерол и мобилизира допълнително депозираните мазнини в черния дроб, като им позволява да се превърнат в енергиен източник. Като цяло лимоновият мед привежда тялото в режим на изгаряне на мазнини, като в същото време ще се почувствате здрави, енергизирани и леки през деня.

Добро средство за лечение на инфекция на гърлото
Противно на общоприетото схващане, цитрусовите храни помагат за облекчаване на проблема с възпалено или раздразнено гърло. Всички знаем, че комбинацията от мед и лимон е сред най-изпитаните средства за възпалено гърло и кашлица, настинки, ангина, астма. Това е и причината лимоновият мед да се препоръчва за успокояване на дихателните пътища и предотвратяване на дразненето им. Лимонът помага за разреждането на слузта и така улеснява отделянето й. Медът, от друга страна, е богат на пероксиди, които действат като дезинфектант върху бактериите, причиняващи вируса. Той също така помага за потискане на прекомерното образуване на храчки и слуз и изсушаване на дихателните пътища, като по този начин контролира силната кашлица. За по-добър ефект лимоновият мед може да се комбинира с джинджифил.

Увеличава енергията
Когато добавите Miel bio de citronnier de Sicile  към вашето хранене, ще си осигурите добър енергиен тласък, здравословна алтернатива на вредната бяла захар и нейните заместители.

Този мед е естествен енергиен бустер без мазнини и съдържа лесноусвояема плодова захар. Той има способността да ускорява метаболитния процес и така осигурява прилив на енергия. Това е особено важно, ако се възстановявате от прекарано заболяване или чувствате умора, което вероятно е и причината толкова много хора да избират чаша горещ чай с мед и лимон, когато искат да преодолеят последиците от настинка и грип.

Успокоява нервната система
Лимоновият мед е естествен релаксант, отпуска нервите, снема усещането за напрежение и тревожност. Miel bio de citronnier de Sicile ще ви помогне да се отървете от стреса и да нормализирате нервната си система, особено вечер, преди лягане. Това ще ви осигури спокоен и пълноценен сън.
От 1921 г. Famille Mary предлага богат избор на най-добрите чисти медове, с гарантиран лабораторен анализ.

Нето тегло: 230 g
 

Плащане и доставка

Безплатна доставка за поръчки над 50 лв. без значение от теглото!
Цена от - доЦена на доставка
0 - 25 лв.4, 50 лв.
25 - 50 лв.4, 50 лв.
над 50 лв.Безплатна

* Доставката се осъществява в рамките на 3 работни дни до посочения адрес, след потвърждение на поръчката.
/ не важи по време на натоварени кампании - CYBER коледа, BIG WEEKEND SALE и други /.

При заявяване на поръчка до офис на Speedy, клиентът разполага със срок от 5 работни дни от датата на доставка, в които до приеме своята поръчка. След изтичането на срока, поръчката се анулира и се връща обратно на склад в subra.bg.

Добави коментар

0