Назад

В наличност

R.FELDT Apfelbluten-Honig Пчелен мед от ябълков цвят 500 g

Код:

45462

Марка:

IMKEREI-BIENEPRODUKTE

Производител:

IMKEREI-BIENEPRODUKTE Rudiger Feldt® - GERMANY

29.69 лв
Picture

Безплатна доставка над 50.00 лв.

Picture

Провери пратката Научи повече

Picture

Експресна доставка за София град

R.FELDT Apfelbluten-Honig Пчелен мед от ябълков цвят 500 g

През ранната пролет, когато нежните пъпки на ябълковите цветове започнат да се разтварят, приятният, флорален аромат и сладкият нектар стават неустоими за медоносните пчели. Добият мед е една от първите реколти след дългата зима и по- голямата част от него остава в кошерите, за да могат пчелите да хранят потомството си. Високо ценен е, не само заради  уникалния си вкус и здравословни качества, но и защото се събира в изключително малки количества.
Кехлибареният мед от ябълков цвят на немския бранд Rudiger Feldt  идва от най - големия регион за отглеждане на ябълки в Европа - Южен Тирол. Отличава се със скромна сладост, свежи плодови нотки и лек ябълков послевкус. Пълен е с безброй полезни свойства и терапевтични ефекти :

чудесен естествен стимулатор на имунната система
богат на витамини, антиоксиданти и хранителни вещества
има силно изразени антибактериални, противовъзпалителни и диуретични свойства
полезен е при настинки, грип и други респираторни инфекции
намалява дискомфорта при болно гърло и повлиява кашлицата
успокоява храносмилателни разстройства и възпаление на стомашната лигавица
съдейства за преодоляване чувството на умора
Медът от ябълковият цвят съдържа някои основни витамини и диетични минерали, по- специално витамин С, витамини от група В, калий, магнезий, калций, фосфор, желязо, цинк. В състава му влизат и други елементи с хранителна стойност, като поленови частици с имуностимулиращи ефекти, антиоксиданти с активно действие против стареене, уникални пчелни ензими, пчелен восък, прополис.

Популярен е сред бременните жени като естествен източник на желязо и други минерали, необходими на бъдещите майки.

Антибактериален агент, наречен водороден пероксид и поленовите частици в меда от ябълков цвят са с доказано имуностимулиращо действие. Всички тези елементи заедно осигуряват антибактериалните свойства на меда, като активно намаляват броя на бактериите и инхибират растежа им.

Медът от ябълков цвят може да се консумира като естествено средство за справяне с инфекции на дихателните пътища. Неговото антимикробно и противовъзпалително действие, не само помага в борбата с инфекцията, но и управлява симптомите, и съдейства за по- бързото възстановяване на организма.

Сладкият и мек вкус прави този мед идеален за различни кулинарни цели. Консистенцията е течна, подходяща за поливане върху кисело мляко, използване като съставка в дресинги за салати или всяко ястие, което има нужда от сладък плодов акцент. Смесен с канела и стафиди, той ще придаде уникален вкус на десерти, сладолед, салати и други.

Плащане и доставка

Безплатна доставка за поръчки над 50 лв. без значение от теглото!
Цена от - доЦена на доставка
0 - 25 лв.4, 50 лв.
25 - 50 лв.4, 50 лв.
над 50 лв.Безплатна

* Доставката се осъществява в рамките на 3 работни дни до посочения адрес, след потвърждение на поръчката.
/ не важи по време на натоварени кампании - CYBER коледа, BIG WEEKEND SALE и други /.

При заявяване на поръчка до офис на Speedy, клиентът разполага със срок от 5 работни дни от датата на доставка, в които до приеме своята поръчка. След изтичането на срока, поръчката се анулира и се връща обратно на склад в subra.bg.

Добави коментар

0