Pulsin Pea Protein 250g
Pulsin Pea Protein 250g
Грахов протеин - изолат
Процесът на извличане представлява внимателно пречистване, сушене и стриване на прах, без участието на химически разтворители. Суровината е висококачествен жълт грах (има същите вкусови и хранителни качества като зеления), който не съдържа глутен и генно модифицирани съставки. Така се получава протеин изолат - изолирани са само протеините от цялата хранителна матрица.
Концентрацията на протеин достига до 82% в крайния продукт. Съдържа почти толкова метионин, колкото соевия протеин – също ефективен за изграждане на мускулна маса. Граховият протеин е от типа на бавните протеини и има много предимства: той е лесно усвояем (изследванията показват усвояемост над 90 % ), има приятен вкус, хипоалергенен e, притежава много добър аминокиселинен профил, доставя витамин А, B6 и C.
Подходящ за хора, търсещи алтернатива на суроватъчните или соевите протеини, които често предизвикват хранителна непоносимост и алергии. Подходящ за вегетарианци, вегани и хора на хранителен режим за редукция на теглото.
Начин на употреба:
Протеинът от грахови зърна е изключително „гъвкава” съставка, тъй като се комбинира вкусово както със сладки, така и със солени храни. Препоръчителната дневна доза е 10-20 г. Може да бъде прибавен към зеленчукови супи, където да играе ролята на сгъстител (вместо царевично брашно, напр.), като същевременно увеличава протеиновото им съдържание. За предпочитане е да го прибавите в края на готвенето, тъй като високата температура може да разруши хранителните му качества. За да се разтвори най-добре, използвайте лъжица, тел за разбъркване или блендер.
* Веган
* Без добавена захар
* Не съдържа млечни продукти или глутен
* Без транс мазнини и генно модифицирани съставки
Хранителна стойност за 100г (за 10г):
Енергийна стойност 1697kJ/406kcal (170kJ/41kcal);
Мазнини 9.1г (0.9г),
от които наситени 1.8г (0.2г);
Въглехидрати 0.2 г (0.0г),
от които захари 0.1г (0.0г);
Фибри 1.4г (0.1г);
Белтъчини 80.0г (8.0г);
Сол 4.90г (0.49г).
Аминокиселини в 100г:
Аланин 3.4г; Аргинин 7.0г; Аспарагинова к-на 9.2г; Цистеин 0.8г; Глутаминова к-на 13.4г; Глицин 3.3г; Хистидин 2.0г; Изолевцин 3.6г; Левцин 6.7г; Лизин 5.8г; Метионин 0.9г; Фенилаланин 4.4г; Пролин 3.6г; Серин 4.2г; Треонин 3.1г; Триптофан 0.8г; Тирозин 3.0г; Валин 4.0г.
Съставки:
100% грахов протеин-изолат.