ARTEMIS BIO KERALA MASSALA, BIO Чай от КЕРАЛА МАСАЛА, Био х 20 sach
Artemis Bio Kerala Masala (Керала Масала) е вкусно и приятно изживяване, което се дължи на основната му съставка - цикорията и пикантните нотки на канелата, джинджифила и кардамона Напитката е чудесен и здравословен заместител на кафето. Подправките идват от областта Керала в Индия, осигуряваща най-добрите планински условия за отглеждането им - висока надморска височина с подходящи температура и влажност на въздуха.
Цикория
Коренът на цикорията съдържа органични киселини, витамини от група В, каротин и инулин. Най-важната съставка, инулинът, представлява фибри - естествен пребиотик, който оказва благоприятно влияния върху обмяната на веществата и цялата храносмилателна система. Инулинът участва в производството на много хранителни и лекарствени продукти. Напитките от цикория се препоръчват за нормализиране на нормалната чревна микрофлора, за предотвратяване на дисбактериоза и за укрепване на имунитета. Цикорията помага за по-доброто усвояване на витамините и минералите. Използва се като противомикробно и противовъзпалително средство.
Канела
Канелата укрепва имунитета, притежава противовъзпалителни и кръвоспиращи свойства. Подобрява зрението, паметта, концентрацията, способността за обучение и помага в борбата с болести като Паркинсон и Алцхаймер. Ароматната подправка влияе положително на работата на сърдечно-съдовата система, намалява нивото на „лошия” холестерол и стабилизира нивото на „добрия”. Канелата има свойството да разрежда кръвта и да понижава кръвното налягане. Ефективна е като антивирусно и антибактериално средство.
Кардамон
Плантациите с кардамон се намират в горите на Керала, Индия. Подправката се използва най-често за кардамонов чай, масала и в огромното разнообразие от индийски оризови десерти. Кардамонът съдържа най-много цинк, в сравнение с всички други подправки. Богат е на калций, магнезий, фосфор, натрий, витамини А и В. Изключително благоприятен е за нервната система – успокоява, премахва депресивните настроения и повишава активността на ума. Съдържащият се в него цинк повишава имунитета и е ефективна профилактика срещу грип и микробни инфекции. Облекчава пресипнал глас и сухота в гърлото. Хармонизира работата на храносмилателната система и чисти организма от токсини и шлаки. Ускорява метаболизма.
Джинджифил
Джиджифилът е едно от най-ефикасните растения за засилване на имунитета. Активните му вещества са етерично масло, калций, магнезий, желязо, манган, фосфор, калий, натрий, цинк и фенолови съединения. Използва се като противовъзпалително и антисептично средство при вирусни инфекции и простуди. Засилва отхрачването при бронхит и бронхопневмония, облекчава болките в гърлото. Подобрява кръвообращението и стимулира сърдечната дейност. Действа болкоуспокояващо и отпускащо мускулите на стомаха – намалява гаденето и повръщането.