Назад
Нов

Не е в наличност

DOCTOR`S FORMULAS Липозомна R-ALPHA Липоева киселина 250mg защита срещу оксидативен стрес 300ml

Код:

43884

Марка:

DOCTOR`S FORMULAS

Производител:

DOCTOR`S FORMULAS


Последна продажна цена: 39.79 лв
Picture

Безплатна доставка над 50.00 лв.

Picture

Провери пратката Научи повече

Picture

Експресна доставка за София град

DOCTOR`S FORMULAS Липозомна R-ALPHA Липоева киселина 250mg защита срещу оксидативен стрес 300ml

DOCTOR`S FORMULAS Липозомна R-ALPHA Липоева киселина 250mg защита срещу оксидативен стрес 300ml


R-алфа-липоева киселина (RLA) представлява R (+) изомера или биологично активната форма на алфа-липоевата киселина (ALA). Алфа-липоевата киселина е естествено произвеждащ се в организма антиоксидант, необходим за разграждане на въглехидратите, производството на енергия и други важни процеси.

 

Основни ползи

  • Осигурява антиоксидантната защита на клетъчно ниво – неутрализира свободните радикали и регенерира изчерпаните от клетките антиоксиданти (глутатион, коензим Q10, витамини С и Е, и др.).
  • Подпомага функциите на нервната система - има профилактичен ефект срещу полиневропатия, включително при захарен диабет, понижава инсулиновата резистентност и спомага за поддържане нормални нива на кръвната захар. Приложението й с тези цели е одобрено в Германия, където широко се използва като подпомагащо терапията естествено средство. Тъй като възстановява глутатиона в митохондриите на нервните клетки, намалява риска от болестта на Паркинсон и също така подпомага възстановяването след прекаран инсулт.
  • Регулира имунния отговор – намалява възпалението и облекчава симптоматиката при ревматоиден артрит, множествена склероза и други автоимунни заболявания.


Ефекти върху сърдечно-съдовото здраве

Изследвания показват, че R-алфа-липоевата киселина е особено ефективна срещу сърдечно-съдови заболявания като исхемична болест на сърцето, хипертония, сърдечна недостатъчност и атеросклероза. 

Алфа-липоевата киселина подобрява функциите на ендотела и при редовен прием, може да предотврати окисляването на „лошия“ холестерол (LDL), общия холестерол, липопротеин (α) и други окислителни биомаркери, и да намали образуването на атеросклеротични плаки. 


Полезна и за хора с високо кръвно налягане

При хипертония се увеличава производството на различни възпалителни биомаркери, което от своя страна води до намалена бионаличност на азотния оксид и прекомерно производство на ендотелин I – пептид, произвеждан от съдовия ендотел, чиито високи нива провокират повишение в кръвното налягане и намалена вазодилатация.

R-алфа-липоевата киселина понижава възпалителните цитокини в кръвната плазма като по този начин предотвратява патологичните промени в клетките и нормализира нивата на кръвното налягане.

 

Биологични свойства на R-алфа-липоевата киселина

  • Стимулира производството на глутатион в организма, най-мощния антиоксидант с жизненоважна роля за здравето.
  • Повишава чувствителността към инсулин.
  • Играе роля на ензимен фактор в цикъла на Кребс.
  • Предотвратява пероксидацията на липопротеините.
  • Упражнява свързващо действие върху йоните на тежки метали (арсен, кадмий, живак, олово) и ускорява извеждането им от организма.
  • Защитава невроните (нервните клетки) от увреждане.
  • Засилва ефекта на други антиоксиданти като витамин С, CoQ10 и глутатион.
  • Подпомага вазодилатацията (разширяването на кръвоносните съдове).

 

Предимства на липозомната технология, използвана в разработката на продукта на компания Doctor’s Formulas:

  • предпазва R-алфа-липоевата киселина от окисляване и разграждане в киселинната среда на стомаха
  • позволява безпрепятствения пренос на R-алфа-липоевата киселина до клетките
  • подпомага оптималната абсорбция на цялото количество дневна доза (за разлика от други форми, които не се усвояват изцяло след прием)

Липозомната технология за създаване на супрамолекулни фосфолипидни комплекси, притежаващи двуслойна липидна структура, значително подобрява терапевтичната ефикасност на витамините, минералите, антиоксидантите и други компоненти, съдържащи се в хранителните добавки.

Липозомите принадлежат към колоидните системи за доставка на биоактивни вещества. Те притежават способността да пренасят активните компоненти до клетките и да подобряват ефективността им в организма.  

Съставки:В 1 доза / 10 ml.:Дн. доза:

R-Алфа липоева киселина

250 mg

250 mg

Липозомна смес 

(фосфатидилхолинов комплекс от не ГМО слънчогледов лецитин)

400 mg

400 mg

 

Пречистена вода, глицерин, стевиол глюкозиди, ксантова гума, гума арабика, калиев сорбат, лимонена киселина, натурален аромат на лимон.

Съдържа: подсладители.

Подходящо за вегани и вегетарианци.
 

Хранителна добавка, 300 ml, 30 дози.   

 Дозировка и приложение

Приложение: Антиоксидант. Допринася за защита на клетките от оксидативен стрес.

Забележка: При бременност или кърмене се консултирайте с лекар преди  употреба. Разклатете добре преди употреба. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: По 10 ml веднъж дневно. Може да разтворите във вода или сок. Не разтваряйте в топли напитки.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца, далеч от пряка слънчева светлина. След отваряне съхранявайте в хладилник. Да се използва до 60 дни след отваряне.

Годност и партида: Маркирани на дъното на опаковката. 

Плащане и доставка

Безплатна доставка за поръчки над 50 лв. без значение от теглото!
Цена от - доЦена на доставка
0 - 25 лв.4, 50 лв.
25 - 50 лв.4, 50 лв.
над 50 лв.Безплатна

* Доставката се осъществява в рамките на 3 работни дни до посочения адрес, след потвърждение на поръчката.
/ не важи по време на натоварени кампании - CYBER коледа, BIG WEEKEND SALE и други /.

При заявяване на поръчка до офис на Speedy, клиентът разполага със срок от 5 работни дни от датата на доставка, в които до приеме своята поръчка. След изтичането на срока, поръчката се анулира и се връща обратно на склад в subra.bg.

Добави коментар

0