Назад

В наличност

MATTISSON Alka-Balance Kruidenthee – Losse Theekruiden Билков чай Alka-Balance (насипен) х 100 g

Код:

48127

Марка:

MATTISSON

Производител:

MATTISSON HEALTHSTYLE, NEDERLAND

30.19 лв
Picture

Безплатна доставка над 50.00 лв.

Picture

Провери пратката Научи повече

Picture

Експресна доставка за София град

MATTISSON Alka-Balance Kruidenthee – Losse Theekruiden Билков чай Alka-Balance (насипен) х 100 g

Билков чай Alka-Balance (насипен) х 100 g

AlkaBalans Zuur Base Kruidenthee – Losse thee

Насипен чай от билки

 

AlkaBalance на Mattisson е насипен чай от листа и цветове на 50 органично отгледани билки. Сместа е подбрана за овладяване на високата киселинност в храносмилателния тракт. Чаят подобрява настроението, успокоява нервите и засилва имунитета. Благотворното за здравето действие на чая AlkaBalance се дължи на участващите в състава му билки: бъз, кориандър, ройбос, маточина, лайка, копър, хибискус, естрагон, коприва, розмарин, глухарче, теснолист живовляк и много други.

 

Полезно действие на някои от билките в чая AlkaBalance

 

·         Ройбос

Африканският иглолистен храст ройбос, за когото е прието да бъде наричан чай, няма противопоказания, не съдържа кофеин и има много благоприятен ефект върху здравето. Основното му предимство е богатото съдържание на антиоксиданти и някои уникални полифеноли, включително аспалатин. Тези съединения могат да помогнат за защита на тялото от увреждане от страна на  свободните радикали. Редовната консумация на ройбос ускорява метаболизма на мазнините и може да се използва като средство за отслабване. Има благоприятен ефект върху кръвното налягане чрез инхибиране на ангиотензин-конвертиращия ензим (ACE), който предизвиква свиване на кръвоносните съдове.

 

·         Царевична коса

Царевичната свила съдържа протеини, въглехидрати, витамини, минерали и фибри. Някои от съставките ѝ могат да действат като диуретици, да променят нивата на кръвната захар и да помогнат за намаляване на възпалението. Царевичната коса се използва за лечение на болка в гърдите (ангина пекторис), високо кръвно налягане, за превенция на някои очни заболявания и много други състояния.

 

·         Маточина

Етеричните масла, съдържащи се в маточината, имат седативни свойства и до голяма степен определят нейните лечебни свойства. Затова основното предназначение на тази билка е лечение на нервната система.

Маточината съдържа янтарна и урсолова киселини, тритерпеноиди, полифеноли, танини, флавоноиди, монотерпенови гликозиди. Листата ѝ са богати на етерични масла: цитрал, цитронелал, евгенол, гераниол, геранил ацетат и др. Билката може да се използва и като антипиретик и болкоуспокояващо средство. Ароматното растение е естествен мускулен релаксант и спазмолитик. Може да се използва като потогонно, хипотензивно, менструално стимулиращо средство. Подобрява периферното кръвообращение и храносмилането, способна е да се бори с вирусни и бактериални инфекции и да отблъсква насекоми. Може да регулира производството на хормони на щитовидната жлеза. Използва се при синдром на хроничната умора и хипертиреоидизъм.

 

·         Шипка

Шипката е ценен природен продукт, който има много приложения за лечение и укрепване на имунната система. Шипката е източник на витамин С и е особено ефективна при вирусни инфекции и настинки. Чаят от шипки помага за разреждане на секретите в дихателните пътища, за облекчаване на хрема и кашлица, както и за намаляване на болките в ставите. Витамините, съдържащи се в шипките, са полезни при лечението на хрущялните тъкани, при артрит, артроза и други заболявания на костната система. Шипката ускорява процеса на възстановяване след продължително боледуване. Помага за подобряване на бъбречната функция и отстраняване на излишната течност от тялото, като намалява отоците и предотвратява застойните процеси. Този диуретичен ефект понижава кръвното налягане. В допълнение, шипката помага за укрепване на кръвоносните съдове и подобрява работата на сърцето.

 

Alka-Balance Kruidenthee – Losse Theekruiden

Билков чай Alka-Balance  (насипен)

Съставки:  Ройбос, Бъз, Липов цвят, Маточина, Шипка, Къпина, Гросдови листа, Елда, Кориандър, Кимион, Женско биле, Анасон, Копър, Глухарче, Орехово листо, Естагон, Лавандула, Розов цвят, Розмарин, Зелен овес, Коприва, Майорана, Градински чай, Бял равнец, Босилек, Чубрица, Джинджифил, Магданоз, Мащерка, Малинов лист, Царевична коса, Дива мащерка, Невен, Иглика, Теснолист живовляк, Лимонова върбинка, Кентавър, Карамфил, Черен кимион, Копър, Хибискус, Дамска мантия.

Препоръки за употреба:  Залейте 1 ч.л.  с 200 ml вряла вода, оставете да престои поне 2 минути и изпийте.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца!  

Годност и партида: Маркирани на опаковката.

Производител: Mattisson Healthstyle, Холандия

Вносител: Ревита ООД, Пловдив, бул. „Източен”48

Тел:  0700 12 498

www.revita.bg; www.mattisson.nl  

Нето тегло:  100 g

 

Плащане и доставка

Безплатна доставка за поръчки над 50 лв. без значение от теглото!
Цена от - доЦена на доставка
0 - 25 лв.4, 50 лв.
25 - 50 лв.4, 50 лв.
над 50 лв.Безплатна

* Доставката се осъществява в рамките на 3 работни дни до посочения адрес, след потвърждение на поръчката.
/ не важи по време на натоварени кампании - CYBER коледа, BIG WEEKEND SALE и други /.

При заявяване на поръчка до офис на Speedy, клиентът разполага със срок от 5 работни дни от датата на доставка, в които до приеме своята поръчка. След изтичането на срока, поръчката се анулира и се връща обратно на склад в subra.bg.

Добави коментар

0