Назад

В наличност

DIVERTAZA x 30 tabl

Код:

37271

Марка:

BIOSHIELD

Производител:

BIOSHIELD BG

25.29 лв
Picture

Безплатна доставка над 50.00 лв.

Picture

Провери пратката Научи повече

Picture

Експресна доставка за София град

DIVERTAZA x 30 tabl

DIVERTAZA x 30 tabl

Подкрепя нормалното кръвооросяване,подходящ при шум в ушите и студени крайници;
Допринася за нормалната когнитивна функция и координацията;
Поддържа засилената бдителност и зрението;
Предпазва клетките от оксидативен стрес.
 

Натурална хранителна добавка при шум в ушите, световъртеж.

 СЪСТАВ Дивертаза табл. х 30:

Съдържание за 1 таблетка Дивертаза:

Гинко билоба екстракт - 120 мг

Мелатонин - 1,9 мг

Витамин В3 (никотинамид) - 16 мг

Магнезий (магнезиев оксид) - 160 мг

Цинк (цинков оксид) - 15 мг

Витамин В6 (пиридоксин хлорхидрат) - 1 мг

 ДОЗИРОВКА Дивертаза табл. х 30:

По 1 таблетка на ден, по време на хранене.

АКТИВНИ СЪСТАВКИ Дивертаза табл. х 30:

ГИНКО БИЛОБА ЕКСТРАКТ – чрез активните си съставки (флавоноиди и терпеноиди) проявява антитромбоцитни, антиоксидантни, антихипоксични и противооточни ефекти. Подпомага изчистването на свободните радикали, като намалява увреждането от последните на кохлеята. Подобрява кръвоснабдяването на вътрешното ухо, чрез което проявява положителен ефект върху световъртежа и шума в ушите.

Други ползи от приема на Гинко билоба екстракт:

1. Подпомага организма в борбата с възпалението. Изследвания при опитни животни показват, че екстрактът от Гинко билоба може да намали маркерите на възпалението, както в човешките, така и в животинските клетки при различни болестни състояния. Някои специфични състояния, при които екстрактът от Гинко билоба екстракт е показал, че повлиява възпалението са: артрит, заболяване на червата, рак, сърдечно заболяване, травма от удар.

2. Подобрява кръвообращението и здравето на сърцето. Едно проучване при хора със сърдечни заболявания, които приемат Гинко билоба екстракт, разкрива незабавно увеличаване на притока на кръв към множество части на тялото. Това се дължи на 12% увеличение на нивата на циркулиращия азотен оксид , съединение, отговорно за разширяване на кръвоносните съдове. Друго проучване показва същия ефект при възрастни, които са лекувани с екстракт от Гинко билоба екстракт.

3. Намалява симптомите на психичните разстройства и деменцията. Гинко билоба екстрактът е многократно оценяван за способността му да намалява тревожността, стреса и други симптоми, свързани с болестта на Алцхаймер и когнитивния спад, свързан със стареенето. Преглед на 21 проучвания разкрива, че когато се използва заедно с конвенционалната медицина, екстрактът от Гинко билоба може да увеличи функционалните възможности на тези с лека болест на Алцхаймер.

4. Може да намали безпокойството. Някои изследвания показват, че добавянето на Гинко билоба екстракт може да намали симптомите на тревожност, което се дължи на съдържанието му на антиоксиданти.

5. Може да повлияе положително върху болни с депресия. Изследването показва, че този ефект е свързан с противовъзпалителните свойства на Гинко билоба екстракт, които подобряват способността на организма да се справя, когато нивата на хормона на стреса са високи.

6. Може да поддържа здравето на очите. Проучване показа, че хората с глаукома, които приемат Гинко билоба екстракт в допълнение на основното лечение, са имали повишен приток на кръв към окото. Друг преглед на две проучвания оценява ефекта на екстракта от Гинко билоба екстракт върху прогресията на свързаната с възрастта дегенерация на макулата.

7. Повлиява положително главоболие и мигрена. В традиционната китайска медицина екстрактът от гинко билоба е много популярно лечение за главоболие и мигрена. Известно е, че екстрактът от Гинко билоба има противовъзпалително и антиоксидантно действие. Ако главоболието или мигрената са причинени от прекомерен стрес, приложението на Гинко билоба екстракт има положителен ефект.

8. Повлиява симптомите на предменструалния синдром (ПМС). Едно проучване при 85 студенти разкрива 23% намаление на съобщените симптоми на ПМС при консумация на Гинко билоба екстракт.

9. Повлиява сексуалната дисфункция. Гинко билоба екстракт има способността да подобрява нивата на азотен оксид в кръвта, което подобрява циркулацията чрез разширяване на кръвоносните съдове.

10. Оказва положителен ефект в комбинация с класически лекарствени средства при акне, псориазис, екзема и дерматит. Изследване, проведено в университета Emory, в Атланта, Джорджия, установява, че екстрактът от семена на Гинко билоба има антибактериални свойства. По-конкретно, той може да се бори с Cutibacterium acnes , Staphylococcus aureus и Streptococcus pyogenes -три вида бактерии, които причиняват акне , псориазис , дерматит или екзема.

11. Оказва положителен ефект при периферни съдови нарушения. Проучване установява, че фитозомата на Гинко билоба екстракт може да бъде ефективна за намаляване на броя на атаките на Рейно на седмица при пациенти, страдащи от болестта на Рейно.

 МЕЛАТОНИН - антиоксидантни и вазорегулаторни ефекти, подобрява хемодинамиката на мозъка, регулира съня, намалява времето за заспиване. Поддържа здравето на очите и облекчаване на симптомите на шум в ушите.

ВИТАМИН В3 – осигурява релаксация на гладката мускулатура и повишава притока на кръв към малките кръвоносни съдове включително тези във вътрешното ухо. Подобрява функцията на мозъка, проявява профилактично действие върху сърдечно-съдовата система, повлиява положително болни със ставни проблеми, подобрява функцията на кожата.

ВИТАМИН В6 – подобрява усвояването на магнезий.

МАГНЕЗИЙ – предпазва нервите във вътрешното ухо, инхибира нерегулираната продукция на глутамата, съдейства за нормалната психична функция, намаляване чувството за отпадналост и умора, подобрява състоянието на болни с разстройства в психиката, повлиява положително диабетно болните, влия върху кръвното налягане, проявява противовъзпалителен ефект, подобрява симптомите на предменструалния синдром, помага в профилактиката на мигренозното главоболие, участва в регулацията на клетъчните функции на окото.

 ЦИНК – Многобройните клинични проучвания са показали корелация между недостига на Цинк и шум в ушите. Наблюдава се подобрение на шума в ушите при пациенти приемали Цинк. Той защитава срещу негативните ефекти на свободните кислородни радикали, повлиява положително болни с тревожни разстройства и допринася за нормална когнитивна функция.

 Какво е шум в ушите и кои са най-честите причини?

Шум в ушите (тинитус) е възприятието на звук в човешкото ухо, без да съществува външен източник. Това почти винаги е субективен шум с различна честота, чуван само от страдащия. Описва се като пищене, бучене, щурци в ушите, пулсации, шум от вълни, бръмчене, звънене на телефон и дори музика.

Силата на шума може да бъде различна, като при някои хора последния причинява сериозно страдание, което възпрепятства общуването, концентрацията и съня.

Точната причина за шум в ушите е неизвестна, като се предполага, че е обвързан с няколко фактора.

Някои доказани причини за шума в ушите са:

• продължително излагане на силен шум (работен шум, музика и пр.);

• Инцидентното излагане на силен шум може до доведе до временен шум в ушите;

• натрупване на ушна кал в ухото;

• прием на някои лекарства;

• възпаление на ухото или синусите;

• заболявания на сърдечно-съдовата система;

• тумор на вестибуларния, слуховия или лицевия нерв;

• травма на главата и врата;

• отслабена или хиперфункция на щитовидната жлеза.

 Американската асоциация по въпросите на шума в ушите отбелязва, че на пациентите се препоръчват следните мерки:

• добавяне на цинк, магнезий и витамини към храната;

• прием на Гинко билоба екстракт;

• прием на мелатонин;

• акупунктура;

• магнитна терапия;

• хипербарна кислородотерапия;

• хипноза.

 Какво да правите при световъртеж?

• лежете неподвижно в тиха и тъмна стая;

• движете главата си внимателно и бавно по време на ежедневните дейности;

• седнете веднага, когато ви се завие свят;

• включете осветлението, ако ставате през нощта;

• използвайте помощно средство (бастун), за да не паднете;

• спете с леко повдигната глава на 2 или повече възглавници;

• станете бавно от леглото и седнете известно време на ръба на леглото, преди да се изправите;

• опитайте се да се успокоите – безпокойството може да влоши симптомите.

Опаковка:

Дивератаза се предлага под формата на таблетки, 30 таблетки. 

 Divertaza – хранителна добавка с натурален произход за световъртеж и шум в ушите. Дивертаза съдържа: Гинко билоба екстракт, Мелатонин, Вит. В3, Магнезий, Цинк и Вит. В6.

Плащане и доставка

Безплатна доставка за поръчки над 50 лв. без значение от теглото!
Цена от - доЦена на доставка
0 - 25 лв.4, 50 лв.
25 - 50 лв.4, 50 лв.
над 50 лв.Безплатна

* Доставката се осъществява в рамките на 3 работни дни до посочения адрес, след потвърждение на поръчката.
/ не важи по време на натоварени кампании - CYBER коледа, BIG WEEKEND SALE и други /.

При заявяване на поръчка до офис на Speedy, клиентът разполага със срок от 5 работни дни от датата на доставка, в които до приеме своята поръчка. След изтичането на срока, поръчката се анулира и се връща обратно на склад в subra.bg.

Добави коментар

0

Друго от същата категория