Назад

В наличност

LAXX oral drops sol 7.5mg/ml 20ml

Код:

36910

Марка:

DANHSON

Производител:

VETPROM

7.49 лв
Picture

Безплатна доставка над 50.00 лв.

Picture

Провери пратката Научи повече

Picture

Експресна доставка за София град

LAXX oral drops sol 7.5mg/ml 20ml

Натриевият пикосулфат е активното вещество, съдържащо се в лекарствения продукт Лакс. Оказва слабителен ефект в резултат на непосредствено действие върху лигавицата на дебелото черво. Стимулира неговите движения (перисталтика), предизвиква натрупване на течности и соли в кухината му. По този начин води до омекотяване на изпражненията и улеснява изпразването на червата.

Лакс се прилага за краткосрочно лечение на запек при възрастни и деца, както и при необходимост от улесняване на изхождането, напр. преди някои изследвания на червата.

Ако след 4-5 дни след започване на приема на това лекарство не се почувствате по-добре или състоянието Ви се влоши, трябва да потърсите лекарска помощ.

Лакс съдържа сорбитол

Това лекарство съдържа като подсладител сорбитол (1 g сорбитол отговаря приблизително на 17 kJ / 4 kcal). Ако Вашият лекар Ви е казал, че имате непоносимост към някои захари, посъветвайте се с него, преди да приемате този продукт.

Препоръчителната доза е:
Възрастни, лица в напреднала възраст и деца над 10 години:

14-27 капки еднократно дневно. Започнете с 14 капки, като дозата може да бъде увеличена до 27 капки. Максималната доза от 27 капки не трябва да бъде превишавана.
Деца между 4 и 10 години:

7-14 капки еднократно дневно. Започнете със 7 капки, като дозата може да бъде увеличена до 14 капки. Максималната доза от 14 капки не трябва да бъде превишавана.
Деца под 4 години:

1 капка на 2 kg телесно тегло.

При деца натриев пикосулфат може да бъде прилаган единствено след назначение от лекар.
Начин на приложение

Това лекарство е препоръчително да се приема еднократно вечер в часовете преди сън с оглед предизвикване на изхождане на следващата сутрин. Ефектът му настъпва между 6 и 12 часа след приема.

Капките могат да бъдат поставени в чаша с вода, за да се улесни приема.

Ежедневната употреба на продукта е нежелателна. Ако след прием на лекарството в продължение на 4 - 5 дни не се почувствате по-добре или състоянието Ви се влоши, е необходимо да се обърнете към Вашия лекар.

Плащане и доставка

Безплатна доставка за поръчки над 50 лв. без значение от теглото!
Цена от - доЦена на доставка
0 - 25 лв.4, 50 лв.
25 - 50 лв.4, 50 лв.
над 50 лв.Безплатна

* Доставката се осъществява в рамките на 3 работни дни до посочения адрес, след потвърждение на поръчката.
/ не важи по време на натоварени кампании - CYBER коледа, BIG WEEKEND SALE и други /.

При заявяване на поръчка до офис на Speedy, клиентът разполага със срок от 5 работни дни от датата на доставка, в които до приеме своята поръчка. След изтичането на срока, поръчката се анулира и се връща обратно на склад в subra.bg.

Добави коментар

0