NATURPHARMA BUTIRIN за нормална функция на червата x 30 caps
BUTIRIN / БУТИРИН постбиотик за чревно здраве 30 капс.
Бутирин от Натурфарма e комбиниран постбиотичен препарат, който допринася за нормалната функция и лигавица на червата, за нормалната функция на имунната система, както и за намаляване чувството на отпадналост и умора.
Активни съставки (в 1 капсула):
Калциев бутират (7% калций, 35% бутирова киселина): 500 mg
Lactobacillus acidophilus, тиндализиран постбиотик (1*1011 = 100.000 Million CFU/g): 100 mg, доставящи 10 000 милиона CFU
Холекалциферол (0,25% витамин D3): 12 mg, доставящи 30 μg витамин D, 600% NRV*
Bifidobacterium bifidum, тиндализиран постбиотик (1*1011 = 100.000 Million CFU/g): 10 mg, доставящи 1000 милиона CFU
Рибофлавин (100% витамин B2): 8 mg, доставящи 8 mg витамин B2 571,4% NRV*
Никотинамид (ниацин, 100% витамин B3): 8 mg, доставящи 8 mg витамин B3, 50% NRV*
Ретинил ацетат (15% ретинол, витамин А): 3,334 mg, доставящи 500 μg витамин A, 62,5% NRV*
D-биотин (биотин, 100% витамин B7): 0,1 mg, доставящи 100 μg витамин B7, 200% NRV*
*NRV = Референтни хранителни стойности
Състав:
Калциев бутират (7% калций, 35% бутирова киселина), Lactobacillus acidophilus, тиндализиран постбиотик (1*1011 CFU/g), Bifidobacterium bifidum, тиндализиран постбиотик (1*1011 CFU/g), рибофлавин (100% витамин В2), холекалциферол (0,25% витамин D3), никотинамид (ниацин, 100% витамин В3), ретинил ацетат (15% ретинол, витамин А), D-биотин (биотин, 100% витамин В7), микрокристална целулоза – пълнител, силициев диоксид и магнезиева сол на мастна киселина – антислепващи агенти, прозрачна киселинно устойчива растителна капсула (хипромелоза, пектин).
Препоръчителна дозировка:
Приемайте по 1 капсула Бутирин дневно независимо от храната за период от 1 до 6 месеца.
Опаковка: 30 капсули
Постбиотици и твоето чревно здраве
Чревната микробиота се състои от над 100 трилиона бактерии, които живеят в червата и изпълняват различни важни функции в тялото. C течение на времето, многократната употреба на антибиотици и лошата диета могат да окажат отрицателни последици върху разнообразието на микробиотата, което от своя страна води до различни здравословни проблеми, включително храносмилателни разстройства, диабет, затлъстяване, сърдечно-съдови заболявания и др.
Постбиотиците представляват термично обработени инактивирани пробиотици, които отделят вещества, синтезирани от тяхната жизнена дейност: клетъчни компоненти и късоверижни мастни киселини. Предимствата им пред пробиотиците са, че постбиотиците запазват и дори надграждат благоприятните ефекти на пробиотиците, но са устойчиви на антибиотици, избягват риска от прилагане на пробиотици с живи микроорганизми при пациенти със съпътстващи заболявания и компрометирана имунна система и се съхраняват лесно и продължително без специален режим.
Бутирин съдържа висококачествени съставки, които подпомагат нормалната функция на червата и имунната система.
Калциев бутират
Източник на бутирова киселина, която представлява основният източник на енергия за чревните клетки. Изпълнява и редица други ключови функции: има противовъзпалително действие, поддържа функцията на чревната бариера, стимулира благоприятния бактериален баланс, подобрява перисталтиката на червата и регулира имунния отговор.
Lactobacillus acidophilus (постбиотuк)
Лактобацилите принадлежат към групата на млечнокиселите бактерии u са свързани с производството на млечна киселина от въглехидрати, което ги прави важни за ферментацията на храните. Приложението на постбиотик L. acidophilus е показало ефективност при лечение на остра диария, хронична диария, диария причинена от антибиотици, както и подобряване на състоянието при пациенти със синдром на раздразненото черво (IBS).
Bifidobacterium bifidum (постбиотик)
Бифидобактериите са едни от най-разпространените бактерии в червата. Най-важните ефекти на постбиотик Bifidobacterium bifidum в човешкия организъм са свързани с антибактериалната активност срещу патогени като Helicobacter pylori, модулиране на имунната система u облекчаване на възпалението, свързано с някои хронични дисфункции на дебелото черво.
Витамин А
Витамин А има редица положителни ефекти върху здравето на гастроинтестиналния тракт. Той спомага за регулиране на растежа и диференциацията на епителните клетки, които образуват защитната бариера на червата. Витамин А е от съществено значение и за регулацията на имунните реакции със своя противовъзпалителен и антимикробен ефект.
Витамини от група В
Витамините В2, В3 и В7 (биотин) изпълняват важни роли за нормалната функция на червата. Те са необходими за метаболизма на всички полезни микроорганизми, предпазват клетките на чревния епител, участват в регулацията на чревната пропускливост и имат противовъзпалителен ефект.
Витамин D
Витамин D има ключова роля в поддържането на балансирана микробиота. Модулира имунния отговор и предпазва от възпаление, стимулира растежа на полезни бактерии защитава от патогени и спомага за абсорбцията на ключови нутриенти.
Противопоказания: Да не се използва при бременност, кърмене и от деца под 6 години. Да не се употребява при свръхчувствителност към някоя от съставките.
Предупреждения: Да не се превишава препоръчителната дневна доза. Хранителната добавка да не се използва като заместител на разнообразното хранене. Да се съхранява на място, недостъпно за малки деца.
Условия на съхранение: На сухо място, при температура под 25°С.
Производител: Plantapol – Spain, C/G 18, Pol.Malpica – Alfinden, La Puebla Del Alfinden Zaragoza, Spain