Назад

Не е в наличност

FORTEX FITOLOR HOT X 10 sach

Код:

4812

Марка:

FORTEX

Производител:

FORTEX,BG


Последна продажна цена: 10.49 лв
Picture

Безплатна доставка над 50.00 лв.

Picture

Провери пратката Научи повече

Picture

Експресна доставка за София град

FORTEX FITOLOR HOT X 10 sach

Фитолор Хот

  • силна подкрепа на имунитета
  • мобилизиране на защитните сили на организма
  • нормална чревна флора
  • защита на клетките от оксидативен стрес
  • намаляване на чувството на отпадналост и умора
  • нормална функция на дихателните пътища

10 сашета

Едно саше се разтваря в 100-150мл топла, но не вряла вода. За деца над 12 години и възрастни – по едно саше два пъти на ден. За деца от 3 до 12 години- по едно саше на ден.

Фитолор Хот е разтворима топла напитка без захар за подкрепа на имунната система и на защитните сили на организма.
Фитолор Хот е с уникален състав: екстракт от черен бъз, витамин С, цинк, инулин.
Не съдържа парацетамол.

Фитолор Хот допринася за:

  • силна подкрепа на имунитета
  • мобилизиране на защитните сили на организма
  • нормална чревна флора
  • защита на клетките от оксидативен стрес
  • намаляване на чувството на отпадналост и умора
  • нормална функция на дихателните пътища

Съставки (в две сашета дневна доза):

  •  екстракт от плодовете на черен бъз (Sambucus nigra) 600 mg
  •  витамин С 300 mg
  •  инулин 6000 mg
  •  цинк 10 mg (цинков глюконат)

Да се предпазим от простуди и грип 

С настъпването на есенно-зимния сезон неминуемо се увеличават и заболяванията от простуди и грип. В последните години особено внимание се обръща на превенцията на заболяванията, т.е. на мерките, които човек може да предприеме за здравето си, за да избегне по възможност някои заболявания.
Доказано е, че по-здравословният начин на живот в есенно-зимния сезон може да предотврати появата на грипно състояние или простуда.

Достатъчно количество сън
Изследванията показват, че здравият сън прави организма по-устойчив към болестите, намалявайки броя на клетките в тялото, които са подвластни на микробите. Средно, възрастните имат нужда от 6-8 часа сън, децата в ученическа възраст – около 10 часа, а по-малките – 12 часа.

Физическа активност
Редовните, дори и не интензивни движения увеличават количеството на клетките, които могат да се борят с болестите.

Лична хигиена
Особено важна е хигиената на ръцете, особено преди хранене, след прибиране вкъщи, след среща с хора, след духане на носа.

Достатъчно течности
Течностите са много важни за предотвратяването на болестите. Постоянната хидратация на тялото поддържа респираторната система влажна, което пречи на микробите да се задържат в нея. Хидратацията помага също и на имунната система да работи по-добре. Като цяло, хората консумират повече течности през лятото и забравят за тях през по-студените сезони.

Проветряване на помещенията
В застоял и несвеж въздух микробите виреят по-добре.

Поддържане на нормална температура в помещенията
Излишно претоплените помещения предполагат по-сух въздух, който е подходяща среда за виреенето на вируси. Изсушават се и слузестите мембрани ( особено на носа, устата и сливиците). Оптималната температура за помещения е 20-22 градуса.

Намаляване на стресовите ситуации
Съпротивителните сили на организма намаляват когато често е подложен на стрес.

Плодове и зеленчуци
Те са една отлична и незаменима храна за имунната ни система. Важно е да се консумират ежедневно. Поне половината от тях е добре да се ядат сурови, за да се запазят максимално полезните им съставки.

Намаляване на консумацията на подсладени храни
Захарта създава киселинна среда в тялото, което е добре дошло за патогените. Затова е добре да се ограничи приема на сладки храни в сезона на простудите и грипа.

Витамини и хранителни добавки
Колкото и да се старае човек да се храни здравословно, то е трудно да приема в достатъчно количество витамини и минерали. Особено актуален е този недостиг именно в есенно-зимния сезон, когато и изборът на плодове и зеленчуци е по-беден.

ЧЕРЕН БЪЗ (Sambucus nigra)
Черният бъз е уникален природен лек за засилване на имунитета. Черният бъз активира защитните сили на организма и помага за по-леко и по-бързо протичане на простудните и грипните заболявания.

Стимулира имунната система и спомага за по-добра резистентност на организма. Отличава се с притивовъзпалителни и антивирусни свойства. Облекчава силно изразените неразположения и съкращава периода на възстановяване. Благоприятства справянето с респираторни проблеми. Притежава силни антиоксидантни качества.

Плодовете и цветовете на черния бъз се използват векове наред в народната медицина не само в България, но и в цяла Европа, Северна Америка, Западна Азия и Северна Африка.

Списъкът със свойствата, с които може да се похвали е внушителен –  антиоксидантни, имуностимулиращи, диуретични, противовъзпалителни, антикатархални и леко лаксативни.

При направени изследвания на болни с настинка и грип е установено, че пациентите, приемащи екстракт от тази билка имат значително по-леко изразени симптоми на заболяването и продължителността на лечение при тях е по-кратка – с до 3 дни по-бързо оздравяване.

В Израел, в онкологичната клиника Хасаса ( Hasassah’s Oncology Lab), са сигурни в качествата на тази билка като силен стимулатор на имунната система на човека и я използват при лечение на пациенти, болни от рак и СПИН.

В научно-изследоватеския център по храните в град Карлсруе, Германия, учените, занимаващи се с изледвания за качествата на билката, са достигнали до извода, че антоцианините, съдържащи се в нея, подобряват значително имунната функция на организма и защитават тялото от болести.

ВИТАМИН С
Витамин С е една от най-добрите защити от простудни заболявания. Благодарение на антиоксидантното му въздейстие, клетките се защитават от увреждане от страна на агресивните свободни радикали.
Витамин С има изключително значение за запазване на собствените отбранителни сили на организма. Доказано е, че тялото има нужда от значително повече витамин С при простуда и вирусни инфекции.

Количеството на витамин С във Фитолор Хот е достатъчно за оптималното функциониране на имунната система.

ЦИНК
Цинкът във Фитолор Хот е незаменим за имунитета. Той е съставна част на над 300 ензима, които отговарят за активирането на различни процеси в обмяната на веществата в организма.
Цинкът играе съществена роля при мобилизирането на защитните сили.

Доказано е, че най-ефективната форма на прием на цинк при простудни заболявания е под формата на цинков глюконат – съставка, използвана във Фитолор Хот.

ИНУЛИН
Инулин е едно от най-новите открития на съвременната медицина и е необходим на добрите бактерии в стомаха да се справят с вирусите.

Инулин принадлежи към групата на така наречените пребиотици. Той оказва позитивно въздействие на чревната флора и предизвиква размножаването на полезните бактерии в нея.

Високото съдържание на инулин в препарата поддържа храносмилането и чревната флора в равновесие и по този начин допринася за защита от инфекции.

Плащане и доставка

Безплатна доставка за поръчки над 50 лв. без значение от теглото!
Цена от - доЦена на доставка
0 - 25 лв.4, 50 лв.
25 - 50 лв.4, 50 лв.
над 50 лв.Безплатна

* Доставката се осъществява в рамките на 3 работни дни до посочения адрес, след потвърждение на поръчката.
/ не важи по време на натоварени кампании - CYBER коледа, BIG WEEKEND SALE и други /.

При заявяване на поръчка до офис на Speedy, клиентът разполага със срок от 5 работни дни от датата на доставка, в които до приеме своята поръчка. След изтичането на срока, поръчката се анулира и се връща обратно на склад в subra.bg.

Добави коментар

0