Назад

В наличност

NEOPHARM RESISTA PROTECT за имунитет x 30 tabl

Код:

35970

Марка:

NEOPHARM

Производител:

NEOPHARM

22.39 лв
Picture

Безплатна доставка над 50.00 лв.

Picture

Провери пратката Научи повече

Picture

Експресна доставка за София град

NEOPHARM RESISTA PROTECT за имунитет x 30 tabl

Резиста Протект®

Подпомага и укрепва естествената защитна функция на имунната система

30 капсули

 

Прочетете тази листовка внимателно преди да започнете приемането на препарата.

Ако иматe допълнителни въпроси, попитайте Вашия лекар.

Съдържание на листовката:

        I.            Какво е добре да знаем за имунната система?

     II.            Какво е Резиста Протект®?

  III.            Кога и как се приема Резиста Протект®?

  IV.            Кой не трябва да приема Резиста Протект®?

     V.            Какви са страничните ефекти на Резиста Протект®?

  VI.            Съхранение

I.         КАКВО Е ДОБРЕ ДА ЗНАЕМ ЗА ИМУННАТА СИСТЕМА?

Основната цел на имунната система е да защитава организма от болестотворни бактерии и вируси, както и да унищожава всички собствени клетки, които са променени или увредени. Когато в организма попадне вирусна частица или бактерия, клетките на имунната система я разпознават, активират се, след което я атакуват и унищожават.

Имунитетът на човека бива вроден и придобит. Още преди раждането си човек изгражда защитна система срещу болестотворните микроорганизми, която се нарича вроден имунитет. Тя се състои от защитни бариери, като кожа и лигавици, някои имунни клетки и редица вещества (ензими, протеини, цитокини и др.), които възпрепятстват, неутрализират или унищожават патогенните микроорганизми. Вроденият имунен отговор е незаменим за оцеляването на организма, тъй като се активира в рамките на минути до часове. Той не може да разпознае един нашественик от друг и реагира по един и същ начин, затова се нарича неспецифичен.

 

Придобитият имунитет възниква по време на индивидуалния живот и се формира при контакт на имунната система с патогенните вируси и бактерии. При този контакт имунната система се научава да ги разпознава и да ги неутрализира чрез произвеждане на антитела, които са специфични за всеки отделен вид микроорганизми. Затова придобитият имунитет се нарича още специфичен. Реагира по-бавно – обикновено в рамките на 4-7 дни, но се характеризира с имунна памет. Благодарение на тази имунна памет при следваща среща със същия нашественик, придобитият имунитет се справя много по-бързо и по-лесно.

 

За да функционира ефективно, имунната система изисква огромно количество енергия. В имунния отговор срещу болестотворните микроорганизми участват множество имунни клетки, които се активират, делят и синтезират много и различни молекули. Този процес е изключително енергоемък. Например, общото количество енергия, което имунната система изисква в неактивно състояние, е около 1600 kJ дневно, докато при една лека инфекция това количество се увеличава с 25% и достига 2000 kJ на ден. Това се равнява на 25-30% от базалния метаболизъм, т.е. от цялата енергия, необходима на тялото в покой, за правилно протичане на основните жизнени функции.

Имунната система има нужда от допълнителен енергиен внос и подсилване, когато е трайно отслабена вследствие на хронично заболяване, напреднала възраст, бременност и др., или предстои да бъде подложена на прекомерен стрес, който трудно ще понесе, като например по време на грипна епидемия

II.        КАКВО Е Резиста ПРОТЕКТ®?

Резиста Протект® е комбинация от 5 клинично доказани съставки, които подпомагат и укрепват естествената защитна функция на имунната система.

Всяка капсула Резиста Протект® съдържа:

•          Бета глюкан (екстракт от ферментацията на Saccharomyces cerevisiae) – 250 mg

•          Коензим Q10 – 100 mg

•          Екстракт от плод на черен бъз (Sambucus nigra) – 30 mg

•          Цинк – 5 mg (50% NRVs)*

•          Витамин D3 – 5 µg (200 IU) (100% NRVs)*

*NRVs – Хранителни референтни стойности.

Други съставки: пълнител – магнезиев стеарат, растителна капсула.
 

Резиста Протект® е хранителна добавка.

Бета глюканът в Резиста Протект® е естествен полизахариден комплекс, получен от стената на дрождата Saccharomyces cerevisiae. Той подпомага функцията на имунната система и подкрепя нормалния и балансиран имунен отговор на организма. Бета глюканите от дрожда имат най-силно изразено имунно действие, като активират имунната система с минимално количество от тях.

Коензим Q10 участва в производството на енергия в клетките, което подпомага активността на имунната система. Освен това играе роля на мощен антиоксидант, който пази клетките от действието на свободните кислородни и азотни радикали. Има редица състояния, които намаляват количеството на коензим Q10 в тялото ни –  стрес, недохранване, стареене и др. Приемът на коензим Q10 повишава количеството му в кръвната плазма и подпомага нормалния енергиен баланс на клетките.

Екстрактът от плод на черен бъз (Sambucus nigra) е изключително богат на биоактивни вещества, като антоцианини, фенолови киселини, етерични масла и полизахариди. Екстрактът от черен бъз е традиционно средство за подпомагане на нормалната функция на имунната система. Той спомага за поддържане нивата на важни протеини, които участват в имунната защита, и има антиоксидантно действие.   

Цинкът е микроелемент, който участва в над 300 ензимни системи в човешкото тяло. Адекватните нива на цинк в организма са от голямо значение също за поддържането на броя и функциите на имунните клетки. При недостиг на цинк страдат редица процеси, участващи в нормалния имунен отговор от страна на вродения и придобития имунитет. С възрастта абсорбцията на цинк от храната намалява, затова се препоръчва неговия допълнителен прием.

Витамин D3 е наричан „слънчев витамин“, тъй като нашето тяло го синтезира под влияние на ултравиолетовите лъчи при излагане на директна слънчева светлина. Витамин D3 има важно значение за имунната защита. Когато е в нормални количества, витамин D3 подкрепя естествената защитна функция на имунната система особено в дихателните пътища и белите дробове. Необходим е както на клетките на вродения, така и на придобития имунитет за нормалното им функциониране.

 

III.      КОГА И КАК СЕ ПРИЕМА Резиста ПРОТЕКТ®?

Резиста Протект® се приема за подпомагане на имунната система преди настъпването на зимния сезон или в случаите, когато имунната система има нужда от допълнителна подкрепа.

При възрастни и деца над 12 г. Резиста Протект® се приема 2 пъти по 1 капсула дневно.

При деца от 5 до 12 годишна възраст Резиста Протект® се приема по 1 капсула дневно.

 

IV.       КОЙ НЕ ТРЯБВА ДА ПРИЕМА Резиста ПРОТЕКТ®?

Резиста Протект® не трябва да се приема от трансплантирани пациенти, от пациенти на имуносупресираща терапия, както и ако някога сте получавали алергична реакция към някои от съставките на продукта. При признаци на алергична реакция прекратете приема на продукта.

Не превишавайте препоръчваната дневна доза. Да не се използва като заместител на разнообразното хранене.

 

V.        КАКВИ СА СТРАНИЧНИТЕ ЕФЕКТИ НА Резиста ПРОТЕКТ®?

Досега не са известни странични ефекти на продукта.

Резиста Протект® може да бъде вземан както самостоятелно, така и в комбинация с друг продукт, след консултация с Вашия лекар.

 

 

VI.       СЪХРАНЕНИЕ

Съхранявайте Резиста Протект® в оригиналната му опаковка при температура до 25°С, на сухо място, без пряк достъп на слънчева светлина и недостъпно за малки деца.

Не използвайте продукта след изтичане на годността му или ако целостта на опаковката е нарушена.

 

Плащане и доставка

Безплатна доставка за поръчки над 50 лв. без значение от теглото!
Цена от - доЦена на доставка
0 - 25 лв.4, 50 лв.
25 - 50 лв.4, 50 лв.
над 50 лв.Безплатна

* Доставката се осъществява в рамките на 3 работни дни до посочения адрес, след потвърждение на поръчката.
/ не важи по време на натоварени кампании - CYBER коледа, BIG WEEKEND SALE и други /.

При заявяване на поръчка до офис на Speedy, клиентът разполага със срок от 5 работни дни от датата на доставка, в които до приеме своята поръчка. След изтичането на срока, поръчката се анулира и се връща обратно на склад в subra.bg.

Добави коментар

0