Назад

В наличност

DOPPELHERZ AKTIV Селен Депо 120mcg x 45 tabl

Код:

51113

Марка:

DOPPEL HERZ

Производител:

QUEISSER GERMANY

12.79 лв
Picture

Безплатна доставка над 50.00 лв.

Picture

Провери пратката Научи повече

Picture

Експресна доставка за София град

DOPPELHERZ AKTIV Селен Депо 120mcg x 45 tabl

Двуфазната система на Допелхерц е разработена на базата на специална производствена технология.
Селенът е мощен антиоксидант и допринася за:

• правилната функция на щитовидната жлеза

• имунната система

• нормалната сперматогенеза

• поддържането на добро състояние на косата и ноктите

Селенът не се синтезира от организма, затова трябва да се набавя с храната. Съдържанието на селен в растенията се определя от съдържанието му в почвата. Източници на селен могат да бъдат както растителни, така и животински продукти. Но при ниско съдържание в почвата, той е недостатъчен и в растенията, респективно и в животните.

Българските почви са бедни на селен
Редица проучвания установяват ниски нива на селен в житото и брашното в повечето населени места в България. Хлябът е един от източниците на селен. Селенът може да не се съхрани при топлинна обработка на храната.

При небалансирана диета или ниско съдържание в почвата постъпването на селен в организма е недостатъчено и се налага допълнителен прием. Освен това, при стресови състояния (например умствено напрежение и физическата активност) също се препоръчва допълнителен прием на селен.

Приложение и ползи от приема на селен
Селенът допринася за защитата на клетките от оксидативен стрес. Предпазва организма от вредното въздействие на свободните радикали.

Достатъчният прием на селен е важен за нормалното функциониране на щитовидната жлеза.

Селенът отговаря за нормалната функция на имунната система. Повишава тонуса и работоспособността.

Селенът допринася за подобряване на сперматогенезата.

Селенът подпомага поддържането на добро състояние на косата и ноктите.

Селенът е компонент на много ензими и е незаменим в редица метаболитни процеси.

Ролята на селена за функцията на щитовидната жлеза
Щитовитната жлеза е органът с най-високо съдържание на селен на грам тъкан в нашия организъм1. Селенът е част от различни комплексни химични съединения, наричани селенопротеини. Сред тях са важни антиоксиданти, а така също и ензимите, наречени дейодази – те се намират в тъканите и трансформират хормона тетрайодтиронин (Т4) в по-активния трийодтиронин (Т3). Ето защо селенът е важен за осигуряване на нормално функциониране на щитовидните хормони.

Дефицит на селен и щитовидна жлеза
Установено е, че хората, които страдат от увеличение размерите на щитовидната жлеза по-често имат дефицит на селен, сравнени с останалата популация2. Подобна обратна зависимост се установява и между нивата на селен в кръвта и рискът от образуване на възли в щитовидната тъкан. Duntas et al. установяват, че концентрациите на този микроелемент в кръвта са по-ниски при хора, които са засегнати от болест на Хашимото или от болест на Базедов-Грейвс3. Непълноценно функциониране на щитовидната жлеза се наблюдава и при хора с недостиг на желязо, тъй като то също има пряко отношение към синтезирането на щитовидните хормони.

Профилактика със селен на щитовидната жлеза
Множество клинични проучвания1, 4, 5 докладват, че при суплементация със селен се наблюдава редуциране на антителата срещу тиреопероксидазата – ключов ензим в производството на Т3 и Т4. Други положителни ефекти на суплементацията със селен, съобщавани в литературата, са намален риск от развитие на постпартален (след раждане) тиреоидит и забавена прогресия на хипофункцията при Хашимото. Как да разберем дали имаме повишена нужда от селен? За този въпрос е най-добре да се консултирате с лекар – ендокринолог. Той ще може компетентно да прецени какво би било най-подходящо за вас в конкретния момент. Например – на млади и фертилни жени, които имат Хашимото, се препоръчва прием на селен, тъй като намаляването на концентрацията на антителата е с положително влияние спрямо една евентуална предстояща бременност. Все пак обаче, трябва да имате предвид, че проучванията върху приложението на селен при хора с нарушена функция на

щитовидната жлеза или като профилактика на подобно състояние, са извършвани основно в последните 10 години и все още данните не са достатъчни, за да се отговори на всички въпроси. Ако имате колебания, задължително се консултирайте със специалист.

Допелхерц® актив СЕЛЕН 120 - двуфазна ДЕПО таблетка
Някои витамини и минерали не могат да се съхраняват дълго време в организма и приети в по-голямо количество, част от тях се отделя неусвоена.

Двуфазната система на Допелхерц е разработена на базата на специална производствена технология.

Състои се от 2 различни таблетни слоя и действа на принципа на бързо освобождаване на активните съставки, последвано от удължено освобождаване на активните съставки.

Плащане и доставка

Безплатна доставка за поръчки над 50 лв. без значение от теглото!
Цена от - доЦена на доставка
0 - 25 лв.4, 50 лв.
25 - 50 лв.4, 50 лв.
над 50 лв.Безплатна

* Доставката се осъществява в рамките на 3 работни дни до посочения адрес, след потвърждение на поръчката.
/ не важи по време на натоварени кампании - CYBER коледа, BIG WEEKEND SALE и други /.

При заявяване на поръчка до офис на Speedy, клиентът разполага със срок от 5 работни дни от датата на доставка, в които до приеме своята поръчка. След изтичането на срока, поръчката се анулира и се връща обратно на склад в subra.bg.

Добави коментар

0