Назад

В наличност

SUNNY VIT D3 400IU x 50 tabl

Код:

14738

Марка:

HERBAMEDICA

Производител:

HERBAMEDICA

6.79 лв
Picture

Безплатна доставка над 50.00 лв.

Picture

Провери пратката Научи повече

Picture

Експресна доставка за София град

SUNNY VIT D3 400IU x 50 tabl

СЪНИ ВИТ - ВИТАМИН Д3 табл. * 50

ЛИСТОВКА
Sunny Vit-Vitamin D3 (cholecalciferol) - 10 μg, като CapsuDar D3
Съни Вит - Витамин Д3 (холекалциферол) - 10 μg, като CapsuDar D3
ВНИМАТЕЛНО ПРОЧЕТЕТЕ ТАЗИ ЛИСТОВКА, ТЪЙ КАТО В НЕЯ СЕ СЪДЪРЖА ВАЖНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА ВАС!
Sunny Vit се продава без рецепта.
Запазете тази листовка. Може да Ви се наложи да я прочетете отново.
Ако се нуждаете от повече информация, моля обърнете се към Вашия лекар или фармацевт.

Състав на Sunny Vit:
Една таблета Sunny Vit съдържа: 10 μg (400 IU) Витамин D3 (холекалциферол), наличен в 40 μg CapsuDar D3.
Помощни вещества: фруктоза, пшенично нишесте, глуцидекс, аерозил, емулгатори - микрокристална целулоза, талк, магнезиев стеарат.

Прием на Sunny Vit:
Максималната дневна доза е 1 таблета. По-високи дозировки трябва да се приемат след консултация с лекар, като се има предвид, че за безопасна горна граница е прието ниво от 50 μg или 2000 IU на ден.
Sunny Vit може да се приема от всички възрасти.

Какво представлява Sunny Vit?
Sunny Vit е патентован микрокапсулиран Витамин D3 (CapsuDar D3), на LycoRed Bio Ltd. - Израел. Специфичната капсулация се прави от целулозни производни, в които се добавя Витамин Е за антиоксидантна защита. Тази технология повишава усвояемостта и устойчивостта на Витамин D, ползван в Sunny Vit.

Информация за Витамин D3
Витамин D се отнася към групата на мастно-разтворимите витамини. Той се изолира под няколко метаболитни форми, но тези с най-важно значение за хората са Витамин D2 (ергокалциферол) и Витамин D3 (холекалциферол). Всъщност самият витамин се счита за прехормон, активирането на който се осъществява по няколко биохимични пътя в черния дроб и бъбреците. Витамин D стимулира калциевата абсорбция в тънките черва и повишава калциевата реабсорбция през бъбреците.
Витамин D2 не се произвежда у гръбначните. Той се набавя чрез храни от растителен произход и гъби. За разлика от него, Витамин D3 се синтезира в кожата под действие на UVB лъчите. Под тяхно въздействие се образува холекалциферол, който се произвежда в най-дълбоките слоеве на епидермиса на кожата. Въпреки на пръв поглед този лесен и евтин начин за набавяне на Витамин D, стотици изследвания наблюдават увеличаване на заболяванията, свързани с липса на витамина. Особено застрашени са по-северните народи, но статистиката показва, че и на юг положението не е по-добро. Доказано е, че хора с по-тъмен цвят на кожата по-слабо възпроизвеждат Витамин D3 поради по-високо съдържание на метонин в този тип кожа.
Дефицит на Витамин D може да настъпи по няколко механизма. Такъв е недостатъчният контакт с ултравиолетови лъчи поради една или друга причина. Трябва да се има предвид, че нерядко се установява недостиг във връзка редуцираното излагане на слънце, характера на облеклото, използването на UV защитни кремове и хранителния режим. Възможно е недостатъчно набавяне с храната или намаленото усвояване поради възпалителни заболявания на чревния тракт или малабсорбционен синдром с различна генеза, употреба на медикаменти, потискащи усвояването на мазнини и др. Заболявания на черния дроб рядко опорочават хидроксилирането на Витамин D, но не са изключени. Бъбречни заболявания могат да засегнат продукцията на най-активния метаболит на Витамин D - калцитриол.

Витамин D3 и костно здраве
Витамин D3 е важен за поддържане на нормалното състояние на костите. Ранната детска възраст е рисков период, в който може да се наблюдава формирането на неминерализирано костно вещество, остеоид, с нарушаване структурата на растежните фуги на дългите кости, деформации, включително и на черепа и гръдния кош, изоставане в ръста и др. Такъв може да се развие при деца, хранени само с кърма, без добавянето на Витамин D под формата на перорални капки или обогатени хранителни продукти. При възрастните се установява остеомалация - отново във връзка с хипоминерализацията на костта. Тя се представя с болки по костите, деформиране на костите, фрактури. Освен това електролитните промени водят и до изразена мускулна слабост. Остеопорозата е заболяване с комплексна етиология. Недостигът на Витамин D също може да има принос в развитието й. Функцията на Витамин D може да бъде смутена и при някои редки генетични заболявания, също даващи отражение върху състоянието на костната система и електролитите в кръвта.
Приемът на Витамин D3 подпомага калциево-фосфорната обмяна, като по този начин подобрява абсорбцията на двата минерала, което допринася за предотвратяване и лечение на описаните по-горе заболявания. Важно е да се знае, че поради намалените нива на калций и фосфор в храните е нужен допълнителен прием чрез хранителни добавки или хранителен режим, съдържащ повече мляко и млечни продукти.

Витамин D3 и имунната система
Т-клетките са отговорни за борбата срещу всички заболявания и инфекции в човешкия организъм. Витамин D играе важна роля в активирането на Т-клетките, когато са изложени на патоген. Ако има недостиг на Витамин D в кръвта, те дори не са в състояние да се мобилизират. Витамин D има ключово значение за имунната система, играейки важна роля в активирането и поддържането на защитните механизми в човешкия организъм. Дефицитът на Витамин D води до отслабване на имунната система и до повишен риск от развитието на така наречените автоимунни заболявания, като Диабет тип 1 и Мултипленна склероза. Счита се, че недостигът му може да ни направи податливи на грип и настинка.

Витамин D3 и сърдечно-съдовата система
Витамин D3 е мастноразтворим Витамин D и недостигът му се установява често при хора с наднормено тегло. Юноши с по-ниско ниво на Витамин D са изложени на 4 пъти по-висок риск от сърдечносъдови заболявания, диабет и високо кръвно. Това изследване е представено на годишната конференция на Американската асоциация за сърдечно-съдови заболявания. Изводите са направени въз основа на анализирането на данни, събрани от 3577 индивида.

Витамин D3 и емоционални разстройства
Има данни за връзка на Витамин D и емоционални разстройства, както и че витаминът влияе положително на настроението при смяна на сезоните и при депресия през зимните месеци.

Предназначение на Sunny Vit:

    допринася за нормалното усвояване на калций и фосфор;
    допринася за поддържането на нормална концентрация на калций в кръвта;
    допринася за поддържането на нормалното състояние на костите;
    допринася за поддържането на нормалната функция на мускулите;
    допринася за поддържането на нормалното състояние на зъбите;
    допринася за нормалната функция на имунната система;
    участва в процеса на делене на клетките.

Предупреждение:
При непоносимост към някои от съставките.
При повишено съдържание на калций в кръвта и/или в урината, бъбречна остеодистрофия с повишени нива на фосфора в кръвта.
Все повече изследвания показват, че Витамин D е от много по-голямо значение, отколкото се е смятало преди. Много често дори и лекарите не го споменават, когато обръщат внимание на пациентите за витамините, които са им нужни. Според някои учени тенденцията за намаляване на количеството Витамин D в телата ни може да се превърне в истинска епидемия.
Експертите апелират да обръщаме повече внимание на този витамин, защото, докато дойде времето, когато ще стане популярен като витамин С, А и Е, отрицателните последици за здравето ни от недостига му вече ще бъдат факт.

Опаковка: 50 таблетки.

Произход: LycoRed Bio Ltd., Израел; произведено от "Хербамедика" ЕООД.

 

Плащане и доставка

Безплатна доставка за поръчки над 50 лв. без значение от теглото!
Цена от - доЦена на доставка
0 - 25 лв.4, 50 лв.
25 - 50 лв.4, 50 лв.
над 50 лв.Безплатна

* Доставката се осъществява в рамките на 3 работни дни до посочения адрес, след потвърждение на поръчката.
/ не важи по време на натоварени кампании - CYBER коледа, BIG WEEKEND SALE и други /.

При заявяване на поръчка до офис на Speedy, клиентът разполага със срок от 5 работни дни от датата на доставка, в които до приеме своята поръчка. След изтичането на срока, поръчката се анулира и се връща обратно на склад в subra.bg.

Добави коментар

0