Назад
-15%

В наличност

AURA HERBALS LUTEINA + ZEAKSANTYNA + WITAMINA A + KWASY DHA Лутеин + Зеаксантин + Витамин А и Рибено масло противодейства на фактори като UV-лъчите и синята светлина капки x 30ml

Код:

49392

Марка:

AURA HERBALS

Производител:

AURA HERBALS, Polland

23.45 лв
Стара цена: 27.59
Picture

Безплатна доставка над 50.00 лв.

Picture

Провери пратката Научи повече

Picture

Експресна доставка за София град

AURA HERBALS LUTEINA + ZEAKSANTYNA + WITAMINA A + KWASY DHA Лутеин + Зеаксантин + Витамин А и Рибено масло противодейства на фактори като UV-лъчите и синята светлина капки x 30ml

Luteina + Zeaksantyna + Witamina A + Kwasy DHA  

Лутеин + зеаксантин + витамин А и Рибено масло

Хранителна добавка, 30 ml, капки

 Продуктът Лутеин + зеаксантин + витамин А и Рибено масло допринася за поддържане нормалното състояние на зрението. Формулата е произведена на базата на екстракт от цвят на невен (Tagetes erecta), стандартизиран до 20% лутеин и 4%зеаксантин. Препаратът е обогатен с витамин А и Омега-3 киселини с рибен произход (съдържащи DHA и EPA). Този продукт на Aura Herbals е с „чист етикет“, което означава, че е с опростен състав и в него не са включени излишни добавки.

 Как действат отделните компоненти на капките Лутеин + зеаксантин + витамин А и Рибено масло

 Лутеин

 Лутеинът е популярен каротеноид, известен със своите антиоксидантни свойства и ползи за здравословното зрение. Той има най-високата бионаличност (пропорцията на веществото, влизащо в кръвния поток) сред каротеноидите. Най-добре се усвоява в комбинация с мазнини. Най-високата концентрация на веществото се открива в очите (10 000 пъти повече, отколкото в кръвта). Лутеинът е основният пигмент на макулата - зоната на най-добро възприемане на светлинна стимулация. Макулата съдържа 70% от общия каротеноид в окото. Лутеинът се грижи за здравето на ретината, предпазвайки я от агресивното въздействие на ултравиолетовите лъчи. Защитава и лещата на окото от негативните влияния на околната среда. Веществото не се синтезира от човешкия организъм, затова трябва да се набавя с храна или специално синтезирани продукти.

 Полезни свойства на лутеина:

·         Предотвратява развитието на дегенеративни заболявания на ретината;

·         Полезен за профилактика на катаракта;

·         Проявява антиоксидантни свойства.

 Зеаксантин

 Зеаксантинът е жълт пигмент от групата на ксантофилите, който принадлежи към кислородсъдържащите каротеноиди и е изомер на лутеина. Синтезира се от растения, в които абсорбира светлината и ги предпазва от увреждане от ултравиолетовите лъчи. Зеаксантинът навлиза в човешкото тяло чрез храната и се натрупва в очната тъкан (макулата). Може да се синтезира и в очната тъкан от лутеин.

 Полезни свойства на зеаксантина:

·         Предпазва макулата на очите от свързана с възрастта дегенерация (увеличава оптичната плътност на макулния пигмент), намалявайки риска от развитие на възрастова слепота;

·         Минимизира разрушителното действие на свободните радикали върху клетъчните мембрани;

·         Предпазва очите от вредното въздействие на ултравиолетовите и сините лъчи (абсорбира синята светлина, действа като вътрешни слънчеви очила);

·         Подобрява нощното виждане и повишава зрителната острота като цяло (насърчава по-добър контраст, намалява слепите петна, възстановява от излагане на ярка светлина).

 Рибено масло

 В допълнение към ценния витамин D, рибеното масло съдържа витамин А, който участва в производството на хондроцити (хрущялни клетки). Съдържа и фосфор, който е необходим за нормалния растеж и развитие на костите и зъбите. Доставя най-ценните Омега-3 мастни киселини, които човешкото тяло не произвежда самостоятелно. Полиненаситените мастни киселини са предшественици на ейкозаноиди и цитокини, хормоноподобни вещества, които са отговорни за предаването на информация между имунните клетки. Те контролират функционирането на имунната система, като насочват левкоцитите към източника на възпаление. Повишават активността на макрофагите и Т-клетките. Така стимулират производството на простагландини, които имат противовъзпалителен ефект.

Luteina + Zeaksantyna + Witamina A + Kwasy DHA  

Лутеин + зеаксантин + витамин А и Рибено масло

Хранителна добавка, 30 ml, капки

Номер на вписване / Дата на вписване: ………………

 

Съставки:       (в 15 капки / дн. доза)        % от NRV*

Невен                                    80 mg                     **

  /Tagetes erecta/ екстракт от цвят, осигуряващ

                20% лутеин          16 mg                     **

                4% зеаксантин   3.2 mg                    **

Витамин А                           120 μg                  15 %

   (ретинил палмитат)

Рибено масло                    370 mg                    **

        DHA                                 44 mg                    **

        EPA                                  67 mg                    **

Миксирани от токофероли.  

*хранителни референтни стойности; ** няма определена хранителна референтна стойност;

Не съдържа:  Глутен, лактоза, захар, алкохол, соя, калиев сорбат. Подходящо за вегетарианци.

Съдържа: Риба.

Приложение: Допринася за поддържане нормалното състояние на зрението.

Забележка: Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене.  Да не се превишава дневната препоръчителна доза. Да не се използва при хора, алергични към някоя от съставките на добавката. Наличната утайка показва наличието на естествени съставки и не представлява дефект на продукта. Разклатете добре преди употреба.

Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: За възрастни над 18 г.:  По 15 капки дневно, разтворени във вода, сок или друга хладка течност.  

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца!

Годност и партида: Маркирани на опаковката.

Производител: Aura Herbals, Полша

Вносител: Ревита ООД, Пловдив, бул. „Източен”48

Тел:  0700 12 498

www.revita.bg; www.auraherbals.pl;   

Нетно количество: 30 ml

 

Плащане и доставка

Безплатна доставка за поръчки над 50 лв. без значение от теглото!
Цена от - доЦена на доставка
0 - 25 лв.4, 50 лв.
25 - 50 лв.4, 50 лв.
над 50 лв.Безплатна

* Доставката се осъществява в рамките на 3 работни дни до посочения адрес, след потвърждение на поръчката.
/ не важи по време на натоварени кампании - CYBER коледа, BIG WEEKEND SALE и други /.

При заявяване на поръчка до офис на Speedy, клиентът разполага със срок от 5 работни дни от датата на доставка, в които до приеме своята поръчка. След изтичането на срока, поръчката се анулира и се връща обратно на склад в subra.bg.

Добави коментар

0