Назад

В наличност

NEOPHARM NEORENAL FORTE за бъбреци и отделителна система 650mg x 60 tabl new

Код:

44909

Марка:

NEOPHARM

Производител:

NEOPHARM

39.49 лв
Picture

Безплатна доставка над 50.00 лв.

Picture

Провери пратката Научи повече

Picture

Експресна доставка за София град

NEOPHARM NEORENAL FORTE за бъбреци и отделителна система 650mg x 60 tabl new

Неоренал® Форте

Повлиява благоприятно функциите на бъбреците и отделителната система

60 таблетки

Прочетете тази листовка внимателно преди да започнете приемането на препарата.

Ако иматe допълнителни въпроси, попитайте Вашия лекар.

 

Съдържание на листовката:

        I.            Какво е добре да знаем за бъбречно-каменната болест?

      II.            Какво е Неоренал® Форте?

  III.            Как действа Неоренал® Форте и за кого е предназначен?

  IV.            Как се приема Неоренал® Форте?

     V.            Кой не трябва да приема Неоренал® Форте?

  VI.            Какви са страничните ефекти на Неоренал® Форте?

VII.            Съхранение

 

I.        КАКВО Е ДОБРЕ ДА ЗНАЕМ ЗА БЪБРЕЧНО-КАМЕННАТА БОЛЕСТ?

Бъбречните камъни се образуват в резултат от натрупване и утаяване на излишни количества от вещества в урината. Обикновено това са твърди отлагания от минерали и соли (калций, оксалати, цистеин, пикочна киселина), които се образуват в бъбреците. Те са резултат от концентриране на урината, позволявайки на минералите да кристализират и да се залепят един към друг.

ВИДОВЕ БЪБРЕЧНИ КАМЪНИ

В зависимост от химичния си състав бъбречните камъни се разделят на органични и неорганични.

1.       Неорганични бъбречни конкременти:

•           калциево-оксалатни – калциево-оксалатен монохидрат (вевелит), калциево-оксалатен бихидрат (веделит);

•           калциево-фосфатни – калциев фосфат (апатит), калциев хидрофосфат (брушит), трикалциев фосфат (витлокит), карбонапатит (далит);

•           магнезиево-фосфатни – магнезиево-амониев фосфат (струвит), магнезиев хидрогенфосфат (нюберит).

2.       Органични бъбречни конкременти:

•           уратни – пикочнокиселинни конкременти;

•           цистинови;

•           ксантинови – имат кафеникав цвят, мека консистенция и лесна чупливост;

•           холестеринови – имат черен цвят, мека консистенция и са лесно трошливи.

Много често бъбречните камъни имат смесен химичен състав. Определянето на състава на камъните в бъбреците е важен елемент при вземане на решения за последващото им отстраняване и е съществена част при подбора на превантивните мерки срещу тяхното повторно образуване.

Бъбречните камъни могат да бъдат отстранени чрез различни методи за разбиването им или чрез спонтанна елиминация (бъбречна криза).

МЕТОДИ ЗА РАЗБИВАНЕ НА БЪБРЕЧНИ КАМЪНИ

1. Екстракорпорална литотрипсия (ESWL). При този метод се използва силата на звуковите вълни за разбиване на камъни с размер под 2 см.

2. Перкутанна нефролитотомия (PCNL) е метод за разбиване на големи камъни в бъбреците с размери над 2 см. Това е хирургична интервенция, при която през малка дупка на кожата в областта на хълбока се прониква в бъбрека и се достига до камъните.

3. Уретерореноскопия (URS) – съвременен и безкръвен метод за лечение, при който се вкарват тънки инструменти (уретероскопи) през пикочния мехур и пикочопровода (уретера) и така се стига до бъбрека.

Наличието на остатъчни камъни след литотрипсия (разбиване на бъбречните камъни – ЕSWL), перкутанна нефролитотомия (PСNL) или уретерореноскопия (URS) е свързано с повишен риск от рецидиви. За да се ограничи заболеваемостта, причинена от тези остатъчни фрагменти, напр. риск от повторен растеж, ново камъкообразуване, проява на инфекция, е важно те да бъдат напълно елиминирани от организма.

БЪБРЕЧНА КРИЗА

Най-честият симптом, сигнализиращ за наличие на бъбречен камък, е болката в кръста и хълбоците. Болката при бъбречно-каменната болест се появява, когато камъкът започне да се движи по хода на отделителната система. Много често камъните „засядат” в тесните канали на пикочния тракт и предизвикват силна болка – т. нар. бъбречна криза.

Характерно за бъбречната криза е внезапният старт и промeнливата сила на болката. Неприятното болезнено усещане се предизвиква от спазъм на гладката мускулатура на пикочните пътища, която се опитва да изтласка камъка по-надолу в посока към пикочния мехур, с цел изхвърлянето му от организма.

При движението си камъкът наранява пикочните пътища и ги прави уязвими на инфекции.  Затова ако по време на кризата не се вземат адекватни мерки, често се развива и вторична инфекция на отделителната система, която допълнително усложнява състоянието.

Употребата на болкоуспокояващи средства и приемът на повече течности спомагат за намаляването на болката и улеснява изхвърлянето на бъбречния камък. В други случаи, когато камъните попаднат в уринарния тракт, могат да провокират инфекция на пикочните пътища или да причинят други усложнения. В такива случаи може да се наложи и оперативна намеса.

За улесняване елиминирането на бъбречните камъни или на по-малките фрагменти след прилагане на различните методи за разбиване на камъни се използват и средства, които отпускат стените на пикочните пътища, като по този начин намаляват и болката. Прилагат се и различни средства за увеличаване на диурезата, което спомага за изхвърлянето на бъбречните камъни. Употребата на средства, които съдържат лубрикиращи (смазващи) пикочните пътища вещества, улеснява приплъзването на камъка при движението му в отделителната система.

II.     КАКВО Е НЕОРЕНАЛ® ФОРТЕ?

Всяка тaблeткa Неоренал® Форте съдържа:

·         Патентован стандартизиран сух екстракт от листа на Бреза (Belula pendula) – 500 mg

·         Патентована комбинация Betalit®: Екстракт от Херниария (Herniaria glabra), Калина (Viburnum opulus), Елимус (Elymus repens) – 150 mg

Други съставки: пълнители – микрокристална целулоза, повидон, магнезиев стеарат, филм с оцветители (брилянтно синьо FCF, железен оксид).

Неоренал® Форте е хранителна добавка.

Екстрактът от брезови листа доказано притежава редица свойства, които подпомагат функционирането и здравето на бъбреците и пикочните пътища, както и на много други органи и системи.

Betalit® е патентована формула от ново поколение, съдържаща биологично активни вещества с доказано действие, която допълва и усилва ефекта на брезовия екстракт и прави действието на продукта по-бързо, по-силно и по-ефикасно.

II.        КАК ДЕЙСТВА НЕОРЕНАЛ® ФОРТЕ И ЗА КОГО Е ПРЕДНАЗНАЧЕН?

Неоренал® Форте подкрепя функциите на бъбреците и отделителната система.

Бъбреци: Подпомага естествения процес на образуване на урина и допринася за ефикасното изчистване на бъбреците от отпадни метаболитни продукти, пикочна киселина и дp. Ефектът е мек, не дразни отделителната система и бъбреците, и не нарушава водно-електролитния баланс на организма.

Пикочни пътища: Пoддържa пикочните пътища здрави, като подпомага очистването им c акта на уринирането. Действа благоприятно за пoддъpжaнeтo на комфорта по хода на целия уринарен тракт – пикочен мехур, уpeтepи и пикочен канал.

Жлъчка: Благоприятства оттичането на жлъчния сок.

III.      КАК СЕ ПРИЕМА НЕОРЕНАЛ® ФОРТЕ?

В случай че Вашият лекар не е препоръчал друго, приемайте Неоренал® Форте 2 пъти по 1 таблетка на ден.

IV.       КОЙ НЕ ТРЯБВА ДA ПРИЕМА НЕОРЕНАЛ® ФОРТЕ?

Не приемайте Неоренал® Форте, ако някога сте получавали алергична реакция към някоя от съставките на продукта. При признаци на алергична реакция прекратете приема на продукта.

Не превишавайте препоръчваната дневна доза. Да не се използва като заместител на разнообразното хранене.

V.        КАКВИ СА СТРАНИЧНИТЕ ЕФЕКТИ НА НЕОРЕНАЛ® ФОРТЕ?

Досега не са известни странични ефекти на продукта и противопоказания за неговото приемане. Може да се приема продължително време, над  6 месеца, поради отличната му поносимост и безвредност. Подходящ е за прием и по време на бременност.

VI.       СЪХРАНЕНИЕ

Съхранявайте Неоренал® Форте в оригиналната му опаковка при температура до 25°С, на сухо място, без пряк достъп на слънчева светлина и недостъпно за малки деца.

Не използвайте продукта след изтичане на годността му или ако целостта на опаковката е нарушена.

 

Плащане и доставка

Безплатна доставка за поръчки над 50 лв. без значение от теглото!
Цена от - доЦена на доставка
0 - 25 лв.4, 50 лв.
25 - 50 лв.4, 50 лв.
над 50 лв.Безплатна

* Доставката се осъществява в рамките на 3 работни дни до посочения адрес, след потвърждение на поръчката.
/ не важи по време на натоварени кампании - CYBER коледа, BIG WEEKEND SALE и други /.

При заявяване на поръчка до офис на Speedy, клиентът разполага със срок от 5 работни дни от датата на доставка, в които до приеме своята поръчка. След изтичането на срока, поръчката се анулира и се връща обратно на склад в subra.bg.

Добави коментар

0