Назад

В наличност

MEDEL ANEROID COMPACT механичен апарат за кръвно със стетоскоп 95188

Код:

46014

Марка:

MEDEL

Производител:

MEDEL

35.49 лв
Picture

Безплатна доставка над 50.00 лв.

Picture

Провери пратката Научи повече

Picture

Експресна доставка за София град

MEDEL ANEROID COMPACT механичен апарат за кръвно със стетоскоп 95188

MEDEL ANEROID COMPACT механичен апарат за кръвно със стетоскоп 95188

Medel ANEROID COMPACT е идеален за ръчно измерване на кръвното налягане посредством метода на аускултацията. Medel ANEROID COMPACT е оборудван с манометър, помпа с клапан за отпускане на въздуха и вграден стетоскоп, маншет, който подлежи на миене с D-образен пръстен, калъф за пренасяне.

Уверете се, че маншетът е напълно плосък. Затегнете маншета в горната част на лявата ръка, като се уверите, че тръбата е обърната надолу. Ако устройството е снабдено с D-пръстен (моля, проверете оборудването на кутията), сложете маншета, поставете го по правилния начин, издърпайте маншета наляво, плъзгайки го в металната скоба и го фиксирайте към велкрото.
Долният ръб на маншета трябва да бъде най-малко 2 сантиметра над лакътя, на височината на сърцето (снимка 3). Между маншета и ръката трябва да има достатъчно място, за да побере пръст вътре.
Стрелката в етикета на маншета трябва да бъде в съответствие с радиалната артерия.
Мембраната на стетоскопа трябва да лежи върху пулсовата позиция. Помолете Вашия лекар да я покаже, ако е необходимо. Вземете булбуса и се уверете, че клапанът за освобождаване на налягането е затворен (завъртете го по посока на часовниковата стрелка). Надуйте маншета като натиснете булбуса, продължете изпомпването докато достигнете 20-30 mmHg отвъд най-високото очаквано налягане.
Изпразнете бавно маншета завъртайки вентила за изпускане на налягане в посока, обратна на часовниковата стрелка, до получаване на намаляване на налягане с 2-3 mmHg на секунда.
Първият звуков тон съответства на най-високото (или систолно) налягане, като последния съответства на най-ниското (или диастолично) налягане.
Отворете изпускателния вентил, за да изпразните напълно маншета. Ако е необходимо да се прекъсне измерване на кръвното налягане по някаква причина (например, ако пациентът не се чувства добре), изпуснете веднага маншета чрез пълно отваряне на изпускателния вентил. 

Плащане и доставка

Безплатна доставка за поръчки над 50 лв. без значение от теглото!
Цена от - доЦена на доставка
0 - 25 лв.4, 50 лв.
25 - 50 лв.4, 50 лв.
над 50 лв.Безплатна

* Доставката се осъществява в рамките на 3 работни дни до посочения адрес, след потвърждение на поръчката.
/ не важи по време на натоварени кампании - CYBER коледа, BIG WEEKEND SALE и други /.

При заявяване на поръчка до офис на Speedy, клиентът разполага със срок от 5 работни дни от датата на доставка, в които до приеме своята поръчка. След изтичането на срока, поръчката се анулира и се връща обратно на склад в subra.bg.

Добави коментар

0